Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Απαράδεκτες και επικίνδυνες αυτές οι δηλώσεις του Υπ. Παιδείας, παραπέμπουν στον νόμο της ζούγκλας και δίνουν ‘’λευκή επιταγή’’ στο άσυλο ανομίας


Δήλωση της ΔΑΠ ΑΠΘ ΝΟΜΙΚΗΣ για τις απόψεις του κ. ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΝΟΜΙΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κλοπές, ναρκωτικά, πορνεία, ανομία, εγκληματικότητα… 

Οι λέξεις αυτές μπορούν να περιγράψουν ορθότερα την ζοφερή πραγματικότητα που δυστυχώς, μέχρι σήμερα, επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια. 

Αυτή η κατάσταση που διαιωνίζεται καθημερινά με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ήταν και η αιτία που οδήγησε τους 471 φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής αλλά και τον ίδιο τον Πρύτανη, ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών που επικρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ωστόσο, παρότι το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, ο κύριος Γαβρόγλου, ως ένας νέος ‘’Πόντιος Πιλάτος, ένιψε τας χείρας του’’, ρίχνοντας το μπαλάκι στην φοιτητική κοινότητα. 

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας ,ζώντας στο δικό του παραμυθένιο κόσμο , δήλωσε ότι υπερβάλλουν οι 471 φοιτητές που περιγράφουν τα όσα αντικρίζουν καθημερινά γύρω από τη σχολή τους ενώ παράλληλα κάλεσε το ‘’ρωμαλέο’’ φοιτητικό κίνημα να δώσει μόνο του την λύση, χωρίς την αρωγή των αστυνομικών αρχών.

Είναι προφανές ότι ,ο κύριος Γαβρόγλου εμμένοντας στις αριστερές του ιδεοληψίες και τακτικές θέλει να καταστήσει την ακαδημαική κοινότητα έρμαιο των ‘’μπαχαλάκηδων’’ με τους οποίους άλλωστε η σημερινή κυβέρνηση έχει ιδεολογική συγγένεια.

Ως ΔΑΠ ΝΔΦΚ Νομικής, καταδικάζουμε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις απαράδεκτες και επικίνδυνες αυτές δηλώσεις του Υπουργού

Παιδείας , οι οποίες παραπέμπουν στον νόμο της ζούγκλας και δίνουν ‘’λευκή επιταγή’’ στο άσυλο ανομίας, που δυστυχώς συνεχίζει να ταλανίζει φοιτητές και καθηγητές. 

Πάγια θέση μας είναι η προάσπιση του ασύλου ΙΔΕΩΝ, η κατάργηση του ασύλου εγκληματικότητας, καθώς και η επαναφορά της συνταγματικής νομιμότητας μέσα στα πανεπιστήμια.

Με γνώμονα τις θέσεις μας αυτές καλούμε τον κύριο Γαβρόγλου να πράξει τα δέοντα
προκειμένου να προστατεύσει την ασφάλεια και την τάξη μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν νιώθει αναρμόδιος να προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες ή ακόμα χειρότερα αν δεν του το επιτρέπει το αριστερό του ακροατήριο, οφείλει να παραιτηθεί.

ΔΑΠ
-
ΝΔΦΚ ΝΟΜΙΚΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου