Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Καλύτερα μια ώρα Λογοθεραπεία ΤΕΙ, παρά 40 χρόνια Βιβλιοθηκονομία ΑΕΙ


Αποτέλεσμα εικόνας για διαβασμα

Και τώρα, κάτι, που αφορά τις κοπέλες και τα παλικάρια που πέρασαν σε κάποιο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. 

Φίλη/Φίλε... 

από χθες και για ένα διάστημα θα δεχθείς (μάλλον) κάποιας μορφής ''μπούλινκ''. 

Από τα σόγια σου (από την χωριαταρία κυρίως), φίλους/φίλες σου (μαύρα φίδια), τους καθηγητές που έκανες πλουσιοτερους με τα χρήματα της οικογένειας σου (χωρίς απόδειξη πληρωμής, πάντα...) τους γείτονες, πουσταρχιδια σου... εεεεε θέλω να πω, να είναι καΐλα οι άνθρωποι! 

Με καλή διάθεση λοιπόν, σου παραθέτω μερικά επιχειρήματα ως facts, που δεν ξέρεις ακόμη, μα εν καιρώ θα τα βρεις μπροστά σου.

1) Θα έχεις πολλά, μα πάρα, πάρα, πάρα πολλά εργαστήρια και πρακτικά μαθήματα που οι πανεπιστημιακοι δεν φαντάζονται και μαθαίνουν το περιεχόμενο τους μόνο επί της θεωρίας.

2) Θα έχεις αρκετά μαθήματα ''αλυσίδες'' (δηλ. αν δεν περνάς το 1ο δεν πας στο 2ο etc.) που μάντεψε, στα περισσότερα πανεπιστήμια ''έχουν σπάσει''...

3) Πολλά Τεχνολογικά Τμήματα έχουν 2 Πτυχιακές Εργασίες, αν όχι μια... και μάντεψε πάλι, στα περισσότερα πανεπιστήμια δεν έχουν καν μια.

4) Έχεις υποχρεωτική 6μηνη (μερικές φορές 9μηνη) Πρακτική Άσκηση. Ελάχιστα πανεπιστήμια έχουν έστω 3μηνη ή αν έχουν παίζει να είναι προαιρετική.

5) Θα έχεις πολλές (μα πάρα, πάρα, πάρα πολλές) μικρές εργασίες μηνιαίου ή 6μηνιαίου τύπου.

6) Θα μπορέσεις κανονικά και με το νόμο να κάνεις μεταπτυχιακο ή διδακτορικο οπού τραβάει η καρδούλα σου. Ελλάδα, ΕΕ ή όπου μα όπου αλλού γουστάρεις. Αρκεί να έχεις: Καλο βαθμο πτυχιου, καλό βιογραφικό, πλούσιο και καλογραμμένο. Πολλά χρήματα. Να δωσεις καλες εισαγωγικες, μερικά μάστερ ζητάνε και εισαγωγικες σαφως. Ή και όλα μαζί τα παραπάνω! Προφανώς, πάντα με σκληρή δουλειά και λίγη τύχη... ποτέ και τίποτα δεν θα σου χαριστεί!

7) 24 τουλάχιστον από τις χώρες της ΕΕ έχουν ισοβαθμήσει επιστημονικά και γνωστικά τα τεχνολογικά ιδρύματα με τα πανεπιστημιακα. Γενικά έξω δεν λένε ''ΤΕΙ''... είναι τυπικό!

8) Έχεις τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες να βρεις δουλειά στο αντικείμενο σου ('η γενικά δουλειά) και θα πάρεις τον ίδιο χαμηλό μισθό με τον πανεπιστημιακό.

9) Έχεις επίσης τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες να μείνεις άνεργος, όσες έχει και ο πανεπιστημιακός.

10) Πολλά Τμήματα ΤΕΙ ολοένα και ανεβαίνουν σε επίπεδο βάσεων και πολλά πανεπιστημιακά Τμήματα ολοένα και πέφτουν...

11) Αν έχεις ακόμη κόμπλεξ (ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΑ) ακόμη και μετά το πέρας του πτυχίου σου από ΤΕΙ μπορείς πάντα να κάνεις κατατακτήριες εξετάσεις για κάποιο πανεπιστημιακό Τμήμα. 

12) (Πολιτικολογώ...) Ο όρος ''ΤΕΙ'' προήλθε κυρίως από... περίεργα πολιτικά και ακαδημαϊκά παιχνίδια των κυβερνώντων από το 1977 μέχρι και το 1989, άρα μην σκας και πολύ! 

13) Όσες πιθανότητες να κάνει κάποιο προγραμμα Erasmus ή κάποιο πρόγραμμα εθελοντισμού ή ανταλλαγής φοιτητών ή περαιτέρω εκπαίδευσης ένας πανεπιστημιακός άλλες τόσες έχεις και εσύ. 

14) (Πολιτικολογώ, παλι...) Άτομα -συγγνώμη που θα το πω- ξεφτιλισμένα που βγάλανε πανεπιστημια έχουν φτάσει να είναι δεξιά χέρια του ΠΘ και να κυβερνούν την πατρίδα μας αυτή την στιγμή με γνωστά αποτελέσματα και από την άλλη είναι κάποιοι προερχομενοι απο ΤΕΙ και τρομερά αξιόλογοι άνθρωποι, που σε πολιτικό επίπεδο κάνουν πολύ καλή δουλειά.

15) Τελευταίο! Μην ξεχνάς μια πολύ χρήσιμη και επική ατάκα-συμβουλή του Τύριον του Λάννιστερ από το GoT: “Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armour yourself in it, and it will never be used to hurt you.”

16) Και να σου πω και κάτι ακόμη, σου δίνει η ζωή, η μοίρα, ο Θεός το υπέροχο δικαίωμα να παλέψεις ακόμη πιο πολύ, ακόμη πιο σθεναρά, ακόμη πιο στρατηγικά, για να σπάσεις ένα ακόμη ταμπου της κοινωνίας μας, να κοπιάσεις να γίνεις ακόμη καλύτερος! Κοιτά μπροστά! Τίποτα και σε κανέναν μας δεν χαρίστηκε... 

Κανείς δεν μετριέται από το που ξεκίνησε, μα από το που τελικά κατάφερε να καταλήξει. Αυτά πάνω κάτω... καλή αρχή να έχεις! Με προκοπή και όραμα! 

ΥΓ: Προφανώς δεν κατακρίνω πανεπιστημιακά Τμήματα αρίστης ποιότητας, βλέπε πχ Οικονομικό ΠΑΜΑΚ και δεν θεωρώ χρήσιμα και λειτουργικά παρακμιακά Τμήματα ΤΕΙ, βλέπε πχ Διοίκηση Επιχειρήσεων και μπλα μπλα μπλα Γρεβενών. Να ξέρουμε τι λέμε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου