Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Γιάννης Παπαγεωργίου: Να βάλουμε τέλος στο "σφαγείο" του περιφερειακού

Γιάννης Παπαγεωργίου: Να βάλουμε τέλος στο "σφαγείο" του περιφερειακού

Παρέμβαση για την Οδική Ασφάλεια και τα ατυχήματα στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Πολιτικό Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και Οικονομολόγος, Γιάννης Παπαγεωργίου στο ThousandNews.gr (Πηγή) σημειώνοντας τα ακόλουθα:



Τα τροχαία ατυχήματα στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης αποτελούν, δυστυχώς, μία…σταθερή αξία. Η επικινδυνότητα για τους χρήστες διατηρείται στην πάροδο του χρόνου γεγονός, που αποδεικνύεται από τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα ανεξαρτήτως της κίνησης.

Ημερησίως χρησιμοποιούν τον περιφερειακό περισσότερα από 100.000 οχήματα. Τόσοι είναι οι συμπολίτες μας, που βρίσκονται εν δυνάμει σε κίνδυνο! Ενδιαφέρον είναι πως ο σχεδιασμός του 1975 προέβλεπε την χρήση 30.000 οχημάτων ημερησίως και τώρα οι προβλέψεις για το 2020 αφορούν μεγαλύτερο αριθμό από 200.000 οχήματα.

Η έλλειψη προσοχής από μεριάς των οδηγών καθώς και η μη τήρηση των ορίων ταχύτητας είναι οι κυριότεροι λόγοι πρόκλησης των ατυχημάτων. 

Αν συνυπολογίσουμε ότι ο δρόμος έχει παλαιό σχεδιασμό καθώς είχε σχεδιαστεί για δύο πλατιές λωρίδες αλλά τώρα έχουν προκύψει τρεις πολύ στενές, χωρίς ΛΕΑ με αποτέλεσμα, όποτε γίνεται ένα ατύχημα να προκαλείται μποτιλιάρισμα και να αυξάνεται η επικινδυνότητα για τους οδηγούς.

Αυτή η αρνητική κατάσταση, που περιγράψαμε, πρέπει να αλλάξει. Είναι ανάγκη για ένα πλήρες στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια με κυριότερα σημεία:

1.Εκπαίδευση Oδικής Ασφάλειας
2.Προώθηση ευφυών συστημάτων μεταφοράς
3.Ασφάλεια οδικών υποδομών
4.Επιτήρηση κυκλοφορίας
5.Άμεση βοήθεια στους Παθόντες
6.Αναβάθμιση τεχνικού ελέγχου οχημάτων

Ας σκεφτούμε πως 12 στους 100 Έλληνες θα εμπλακούμε σε ατύχημα μέχρι το τέλος της ζωής μας και ας αλλάξουμε νοοτροπία για να αποφύγουμε δυσάρεστες στιγμές για μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ήρθε ο καιρός να απαιτήσουμε αυτά που τόσα χρόνια ήταν απλές δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου