Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Οι χάκερς του GoT απειλούν ότι θα βγάλουν κι άλλο υλικό στη φόρα

Αποτέλεσμα εικόνας για game of thrones season 7 episode 5

5 μέρες μετά την είδηση ότι χάκερς διέρρευσαν online ένα επεισόδιο και υλικό του Game of Thrones και άλλων σειρών, το HBO δέχεται νέες απειλές.

Οι χάκερς ισχυρίζονται πως απέκτησαν 1,5 terabytes δεδομένων από την εταιρεία, ενώ φαίνεται πως έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν online επεισόδια και των σειρών Ballers και Room 104. 

Υπάρχει επίσης υλικό σε μορφή κειμένου, που φέρεται να είναι το σενάριο του τετάρτου επεισοδίου της τρέχουσας σεζόν του Game of Thrones. 

«Το HBO πρόσφατα βίωσε ένα “κυβερνοσυμβάν”, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή δεδομένων» αναφέρεται σε ανακοίνωση η εταιρεία. 

«Αρχίσαμε άμεσα να διερευνούμε το περιστατικό και συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και εταιρείες του χώρου της κυβερνοασφαλείας», δήλωσε.

Πέρα από αυτά τα σενάρια, η διαρροή φαίνεται ότι περιέχει αμέτρητα εσωτερικά έγγραφα του HBO, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών μηνυμάτων, οικονομικών ισολογισμών, συμφωνιών απασχόλησης και PDF στρατηγικών μάρκετινγκ τόσο του GoT όσο και άλλων σειρών.

Και το κίνητρο των χάκερς; 

Φυσικά ο εκβιασμός και τα χρήματα! 

Οι χάκερς έχουν αναπαραγάγει ένα τελεσίγραφο σε εμαίηλ δημοσιογράφων που υπονοούν ότι έχουν στείλει στον CEO της HBO, Richard Plepler, αίτημα για χρηματικό ποσό ως λύτρα για τα κλεμμένα δεδομένα, τα οποία διαφορετικά θα συνεχίσουν να διαρρέουν.

«Η ζήτησή μας είναι σαφής και μη διαπραγματεύσιμη: 

Θέλουμε XXXX δολάρια για να σταματήσουμε να διαρρέουμε τα δεδομένα σας», γράφει το γράμμα. 

«Η HBO δαπανά 12 εκατομμύρια ευρώ για Μάρκετινγκ και 5 εκατομμύρια για διαφημίσεις της έβδομης σεζόν του Game of Thrones, οπότε σκεφτείτε τα χρήματα που ζητάμε σαν άλλον έναν προϋπολογισμό για τις διαφημίσεις σας!». 

Το σημείωμα, που γράφτηκε από έναν κ. Smith, προσθέτει ότι η προθεσμία για την πληρωμή αυτή είναι τρεις ημέρες από την αποστολή της επιστολής, αλλά δεν περιλαμβάνει ημερομηνία.

«Η διαρροή θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης σας», αναφέρει το σημείωμα. «Έτσι κάνετε μια σοφή απόφαση!». 

«Τα χρήματα δεν είναι ο κύριος σκοπός μας. Δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο το status της HBO ή να την αναγκάσουμε να χάσει τη φήμη της. Θέλουμε να είμαστε ο συνεργάτης σας «, καταλήγει το σημείωμα.

Όλα αυτά την ώρα που οι φανατικοί της σειράς περιμένουν το νέο επεισόδιο της έβδομης σεζόν.

Πηγή:wired.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου