Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Το ναρκοπέδιο που αισιοδοξούν να περάσουν οι κ.κ. Τσιπρας και Ζαεφ μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας ζαεφ

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την ενδεχόμενη συμφωνία στην συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ, τις ερχόμενες μέρες, έχει ως εξής.

Η συμφωνία θα πάει στην Βουλή των Σκοπίων για συζήτηση. Εκεί ο Ζάεφ θέλει απλή πλειοψηφία βουλευτών, την οποία και έχει προς το παρόν.

Η συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων θα έρθει στην ελληνική Βουλή για συζήτηση-ψήφιση. Ούτε ο Τσιπρας έχει την πλειοψηφία που θέλει. 

Η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ για να πει το «ναι» στην ένταξη των Σκοπίων υπό προϋποθέσεις, δηλαδή, την άμεση συνταγματική αναθεώρηση.

Θα ζητήσει ο Ζόραν Ζάεφ από την Βουλή την πλειοψηφία 2/3 για να περάσει την συνταγματική αναθεώρηση. Με τα τωρινά δεδομένα δεν έχει τα 2/3 ο Σκοπιανός πρωθυπουργός. Άρα... 

Θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα στα Σκόπια. Ο Ζάεφ θέλει ένα αποτέλεσμα που θα δείχνει ότι η χώρα του αποδέχεται το πλαίσιο συμφωνίας.

Στις 28-29 Ιουνίου θα κληθεί ο Ζόραν Ζάεφ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για να λάβει επίσημα πια ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Στις 11-12 Ιουλίου στις Βρυξελλες και το ΝΑΤΟ SUMMIT 2018, τα Σκόπια θα απευθύνουν επίσημη πρόσκληση για να να γίνουν κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ άμεσα.

Αρα, τίποτα δεν είναι ακόμη δεδομένο! Και τα χρονικά περιθώρια είναι μάλλον πιεστικά...



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου