Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Η ανιψιά της Λε Πεν αρνείται το επώνυμό της...

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαριόν Μαρεσάλ

Το επώνυμο Λεπέν, που συνδέθηκε επί δεκαετίες με τον ευρωσκεπτικισμό και την ξενοφοβία στη Γαλλία, φαίνεται ότι είναι πλέον τόσο ντεμοντέ, ώστε το εγκαταλείπουν σημαίνοντα μέλη της πολιτικής αυτής οικογένειας.

Την άτυπη αρχή είχε κάνει πέρυσι η κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν, Μαρίν, η οποία σε μια προσπάθεια να πάρει αποστάσεις από την εμπρηστική ρητορική του πατέρα της και να αγρεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους χρησιμοποίησε στην προεκλογική της καμπάνια μόνον το μικρό της όνομα και σε λίγες μέρες σχεδιάζει να αλλάξει και το όνομα του Εθνικού Μετώπου.

Τη σκυτάλη παίρνει τώρα η εγγονή του «πατριάρχη» του Εθνικού Μετώπου, η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, που πολλοί εξακολουθούν να θεωρούν ότι θα είναι η επόμενη αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς μολονότι αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή πριν από ένα χρόνο. Η γοητευτική ξανθιά άλλαξε το όνομά της στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σκέτο «Μαριόν Μαρεσάλ», ανακοινώνοντας παράλληλα την επιθυμία της μ’ αυτό το όνομα να είναι πλέον γνωστή.

«Είναι ένας τρόπος να δείξω τη μετάβασή μου στην ιδιωτική ζωή. Ουδέποτε ντράπηκα ούτε θα νιώσω ντροπή για το όνομά μου», είπε στον ακροδεξιό ιστότοπο Boulevard Voltaire. 

Μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για τριγμούς στις σχέσεις της με τη θεία της Μαρίν, η φωτογενής 28χρονη πρώην βουλευτής ανακοίνωσε πριν από ένα χρόνο ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην κόρη της και να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Ορισμένοι πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν ότι κάποια στιγμή η Μαριόν Μαρεσάλ θα επιστρέψει στην πολιτική κονίστρα, ίσως για να διαδεχθεί τη θεία της.

Μια εμφάνισή της τον περασμένο Φεβρουάριο στο CPAC, μια συνάντηση συντηρητικών πολιτικών στην Ουάσιγκτον έδωσε τροφή σ’ αυτά τα σενάρια όπως και η ίδρυση ενός Ινστιτούτου Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στη Λυών, που θα ανοίξει τις πύλες του το Σεπτέμβριο για να υποδεχθεί το νέο «αίμα» της γαλλικής Ακροδεξιάς με μαθήματα που θα δίνουν μεταξύ άλλων έμφαση στην «πολιτισμική ταυτότητα».

Οι διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό θα προέρχονται κυρίως από ακροδεξιούς πολιτικούς κύκλους με σκληροπυρηνικές απόψεις αναφορικά με το μεταναστευτικό και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου