Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Τι έριξε στα...''παρακάλια'' ο Ζ. Ζάεφ

Αποτέλεσμα εικόνας για ζοραν ζαεφ

Παρά την κρίση που σοβεί στο εσωτερικό της χώρας του με τον Πρόεδρο Γκιόργκι Ιβανόφ να αρνείται να υπογράψει την Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ έστειλε επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ ζητώντας τους να στηρίξουν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ζάεφ, στην επιστολή περιγράφει το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων που θα γίνουν από εδώ και στο εξής και ενημερώνει τους ευρωπαίους ηγέτες για την Συμφωνία των Πρεσπών που λύνει το θέμα της ονομασίας και δημιουργεί μια στρατηγική σχέση ανάμεσα στην «Μακεδονία» όπως αναφέρει και την Ελλάδα.

«Η συμφωνία αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για να ξεπεράσουμε την διαφορά που βαρύνει τις σχέσεις ανάμεσα σε δυο γείτονες για πάνω από 25 χρόνια και εμπόδισε την πορεία μας προς την ευρωατλαντική ενσωμάτωση», αναφέρει ο Ζάεφ στην επιστολή του.

Αναφέρει επίσης τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η ενταξιακή διαδικασία μέσω της συμφωνίας και αποστέλει εκτός από την επικύρωση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο και επιστολή από την Ελλάδα προς την ΕΕ που υποστηρίζει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ αλλά και πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Ζάεφ, στην επιστολή του αναφέρει επίσης ότι θα γίνει δημοψήφισμα το Φθινόπωρο και θα ακολουθήσουν οι αλλαγές στο Σύνταγμα.

Στην επιστολή του ο Ζόραν Ζάεφ καταλήγει: 

«Εν αναμονή του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζητώ την υποστήριξή σας για την απόφαση να αρχίσουν διαπραγματεύσεις ένταξης με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου