Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Μην νιώθεις ένοχη, δεν είσαι... μίλα!

Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικα βια

Της Μαίρης Παπά
Ηθοποιός
Απόφοιτη ''Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αντρέα Βουτσινά''

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στην ζωή της θα αντιμετωπίσει λεκτική, σωματική, ψυχολογική η σεξουαλική βια από τον σύντροφό της, από έναν άγνωστο και μπορεί ακόμα και από οικογενειακό της πρόσωπο. Οποιαδήποτε από της παραπάνω μορφές θεωρείτε βια! Μην νιώθεις ένοχη δεν φταίει η συμπεριφορά σου, ούτε τα ρούχα σου, ούτε και ο τρόπος ζωής σου για αυτό που σου συμβαίνει. 

Άλλα ας μείνουμε στο θέμα τής σεξουαλικής παρενόχλησης και στον βιασμό που είναι ένα από τα πιο αισχρά εγκλήματα και έχουμε και στην επικαιρότητα ένα με τον βιασμό και την δολοφονία της 29χρονης Ελενης στην Ρόδο. Δυστυχώς την ψυχοσύνθεση του βιαστή δεν μπορούμε να την ξέρουμε ακριβώς αλλά αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι το μυαλό του είναι άρρωστο χωρίς να τον ελαφρύνει αυτό σε καμία από τις κατηγορίες !
Τα μικρά μυαλά συχνά όταν μια γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού θα μείνουν στο τι ρούχα φορούσε το θύμα και θα θεωρήσουν ότι το προκάλεσε η το επεδίωξε η ακόμα ότι φταίει η ίδια και δεν θα επικεντρωθούν στην ρίζα του κακού που είναι ο δράστης που πίστεψε ότι έχει εξουσία σε ένα γυναικείο σώμα. Όπως και έγινε στην ιστορία της Ελένης. 

Το σεξ χωρίς την συγκατάθεση μας είναι βιασμός. Μην ντραπείς, μιλά! Δεν έχει κανένας δικαίωμα πάνω μας.Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν! Δεν θα περιοριστούμε εμείς στον τρόπο ζωής μας στις κινήσεις μας και στην ένδυσης μας! Δεν θα μας στερήσουν την ελευθερία μας!Δεν θα μας κάνουν να ζούμε σαν φυλακισμένες!Και γυμνή να βγω δεν έχει δικαίωμα να με ακουμπήσει κανένας παρά την θέληση μου! Έχω το δικαίωμα να κυκλοφορώ χωρίς να φοβάμαι! Δεν προκαλώ εγώ αυτοί βιάζουν! Η Ελένη κατά τύχει δεν είμαι εγώ... εσύ... η κόρη σου... η αδερφή σου δεν μας κάνουν χάρη που μας αφήνουν να ζούμε! Μπορεί να μην είναι η πρώτη γυναικοκτονία αλλά ας γίνει η τελευταία. ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΙΓΌΤΕΡΗ από εμάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου