Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Και είναι και εκείνοι που επιθυμούν και δεύτερη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ...

Αποτέλεσμα εικόνας για συριζα

Σινάνη Κατερίνα
4ετης Φοιτήτρια Νομικής Σχολής Δ.Π.Θράκης

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Κατερίνα Σινάνη, κοντινό πλάνο και υπαίθριες δραστηριότητες

''Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2015 και τον αντικαθιστούμε με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας... Το 2015, όμως, δεν θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ. Και αυτό είναι δέσμευση... Το ίδιοι πιστοί θα μείνουμε και στη δέσμευσή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ... Το μνημονιακό πρόγραμμα απέτυχε. Δεν υπάρχει πια κανείς που να ισχυρίζεται στα σοβαρά το αντίθετο". Τα παραπάνω αποτελούν αποσπάσματα από τις προγραμματικες δηλώσεις της Κυβέρνησης του κ. Τσιπρα το 2015. 

Όλοι γνωρίζουμε εν τέλει το τι συνέβη στην πορεία...

Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα, όπου το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έχει διχάσει τον ελληνικό λαό. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει αναγνωρίσει την επικίνδυνοτητα που επιφυλάσσει η επικύρωση της συμφωνίας, η οποία φυσικά δεν επαφίεται κινδύνους μόνο ιστορικούς και εθνικούς αλλά και οικονομικούς. 

Και στέκομαι στο τελευταίο, διότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αδιαφορούν για την Ελληνικότητα, τον γλωσσικό προσδιορισμό, την ιστορία του ονόματος και του γεωγραφικού όρου, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να τους εξηγήσουμε και ούτε θα θελήσουν ποτέ να καταλάβουν. Υπάρχουν πολίτες οι οποίοι αδιαφορούν και για την Μακεδονία και φυσικά, για τους αγώνες πολλών ανθρώπων που κυριολεκτικά πέθαναν προκειμένου εμείς να εξακολουθούμε να μιλάμε ελληνικά, να αυτοπροσδιοριζομαστε ως Έλληνες και να κληρονομησουμε ένα ένδοξο παρελθόν. Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων λοιπόν που πέραν του ότι λυτρωθηκαν από την επικύρωση της συμφωνίας, επιθυμούν και δεύτερη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζω λοιπόν σε αυτούς, πως κάποτε υποστήριζαν οτι το ΝΆΤΟ ήταν εχθρός και πλέον τα ίδια πρόσωπα είναι οι πιστοί εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων. Θα ήθελα επιπλέον, να σας προτείνω να κάνετε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, όχι όμως από τους κεντρικούς δρόμους αλλά από τα στενάκια, εκεί θα δείτε και τον ΕΝΦΙΑ που δεν καταργήθηκε,το χρέος που δεν διαγράφηκε, capital controls, 2 αχρείαστα μνημόνια, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, υπερταμείο για 99 χρόνια και φυσικά πολλούς εξαθλιωμενους και άστεγους πολίτες.

Μιλάμε για την οικονομία της ελληνικής πραγματικότητας εν έτη 2019. Πρώτου μιλήσετε ορισμένοι σας προκαλώ να σκεφτείτε. Ο στρουθοκαμηλισμος δεν είναι λύση στην εξαθλίωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου