Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ο Καρασαρίνης Ανδρέας, Γραμματέας της Κ.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ., μιλάει στο Off The Record News



Αρχικά αγαπητέ θα μου πεις τα βασικά για σένα και το τι πρεσβεύεις: 
Καταγωγή, επάγγελμα, σπουδές, πολιτική, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, κ.λπ.. 

Μεγάλωσα στην Αθήνα και από το 2003 είμαι στη Λέσβο, όπου σπούδασα Κοινωνιολογία, και μετέπειτα ολοκλήρωσα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ευρωπαικοί Θεσμοί-Ευρωπαική Ολοκλήρωση». Έχω ιδρύσει μία διαφημιστική εταιρία στη Λέσβο, ενώ από το 2016 ασχολούμαι και με τα κτηματομεσιτικά.

Κατά  τη διάρκεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών , ιδρύσαμε με μία παρέα φίλων την πρώτη φοιτητική εφημερίδα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου,(Aegean University Press) η οποία λόγω κρίσης σταμάτησε τη λειτουργία της το 2013. Ήμουν υπεύθυνος του εμπορικού τμήματος της ΑΕΛ Καλλονής για δύο έτη , ομάδα Β εθνικής ποδοσφαίρου εκείνη την εποχή , μέχρι και την άνοδό της το 2013. Συγχρόνως έχω συνεργαστεί με αρκετούς πολιτικούς φορείς στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας. Η πολιτική για μένα ξεκίνησε το 2000 ως μαθητής ΜΑΚΙ, συνεχίστηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που ήμουν Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης (2005-2007) και Τομεάρχης Οργανωτικού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αιγαίου(2007-2009). Από το 2010 είμαι μέλος της Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ , ενώ από το 2016 είχα την τιμή να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μετέπειτα εκλεγμένος Γραμματέας της Κ.Ε. , ιδιότητα που διατηρώ εώς σήμερα.

Στον ελέυθερό μου χρόνο αν και είναι λίγος, προτιμώ να βλέπω φίλους, να πηγαίνω σινεμά και διαβάζω βιβλία. Παλαιότερα ήμουν και ραδιοφωνικός παραγωγός, πραγματοποιώντας μία φορά την εβδομάδα μία φοιτητική εκπομπή στη Λέσβο, με πολύ μεγάλη ακροαματικότητα. Όμορφες στιγμές, που όμως μεγαλώνοντας πρέπει να τις αφήνεις πίσω γιατί οι υποχρεώσεις είναι αρκετές.

Τι κάνεις επαγγελματικά αυτόν τον καιρό; 
Με τι ασχολείσαι ή ετοιμάζεσαι να ασχοληθείς; 
Ποια είναι τα εργασιακά -μα και πολιτικά- πλάνα σου για την περίοδο αυτή; 

Διατηρώ όπως σου είπα μία διαφημιστική εταιρία, έναν επαγγελματικό οδηγό και ασχολούμαι με τα κτηματομεσιτικά. Όσο για την πολιτική, το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η επικράτηση σε όλες τις εκλογές που θα έχουμε τη φετινή χρονιά, αρχής γενομένης των Φοιτητικών Εκλογών, που θα είναι ένα προ-μήνυμα για τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , συνεχίζοντας στις Περιφερειακές και Δημοτικές και ολοκληρώνοντας με τις Ευρωεκλογές και  Βουλευτικές Εκλογές. Η γενιά μας έχει χτυπηθεί πολύ από τα μνημόνια και την κρίση. Επίσης, ισοπεδώθηκε με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ 4 χρόνια, οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι τώρα μετράει η Ελλάδα πρώτα και πάνω από όλα και μετά οποιαδήποτε επιθυμία και πλάνο για μένα.

Ως δραστήριος και δυναμικός κύριος -και μάλιστα νέος, ανερχόμενος- βιώνεις διακρίσεις/μπούλινκ/επιθέσεις στον επαγγελματικό (και κομματικό) σου χώρο από άτομα ‘’φτασμένα’’; Είναι οι 50άρηδες έτοιμοι να μας δεχθούν; 

Στον ανταγωνισμό δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αν δουλέψεις, θα ανταμοιφθείς. Ακόμη και μεγαλύτεροι σε ηλικία να είναι φτασμένοι, εάν είσαι τυπικός, δημιουργικός , με όραμα και δουλεύεις σκληρά πάντα θα φθάσεις στο στόχο σου. Οι  50 άρηδες μπορεί να μην είναι έτοιμοι να μας δεχθούν, αλλά μας δέχεται μία ολόκληρη κοινωνία, χάρη στη δυνατότητα που έχουμε να αναδειχθούμε και να αναδείξουμε τη ποιότητα της δουλειάς μας μέσα από το ίντερνετ.

Στο κομματικό επίπεδο, σαφέστατα υπάρχει μία παράξενη νοοτροπία σχετικά με τους μεγαλύτερους και εμάς. Οι παλαιότεροι θεωρούν ότι υπάρχει κομματική επετηρίδα. Εγώ θεωρώ ότι αν δουλεύεις με συγκεκριμένο οργανόγραμμα και με τυπικότητα και μεθοδικότητα δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Αν έχεις όραμα μπορεί να εμπνεύσεις και τους μεγαλύτερους.

Είσαι ευαίσθητος και κοινωνικοποιημένος, σε ότι αφορά π.χ. κοινωνικά, πολιτικά, διεθνή, περιβαλλοντικά ζητήματα κ.α; 

Θα μπορούσα να πω ναι. Ενημερώνομαι σε καθημερινή βάση για τα τεκταινόμενα σε Ελλάδα , αλλά και όλο τον κόσμο. Δε γίνεται να μη δεν ενημερώνεσαι στην εποχή της τεχνολογίας. Μου αρέσει να προσφέρω συνειδητά στο συνάνθρωπο, είτε συμμετέχοντας σε διάφορους συλλόγους, είτε ως εθελοντής. 

Όμως, έχω και την άποψη όσον αφορά την προσφορά, ότι οι πράξεις μετράνε και όχι τα λόγια... Αν σε ημερήσια βάση βοηθάμε ανθρώπους  στο δρόμο, ή στη γειτονιά μας, ή γενικά φροντίζουμε να χαμογελάμε και να βελτιώνουμε το περιβάλλον γύρω μας, τότε και εμείς κερδίζουμε ηθικά μέσα μας, αλλά και βάζουμε ένα λυθαράκι στην αλλαγή κουλτούρας στην κοινωνία.

Ποιο το παράπονο σου από την γενιά μας (18-38); 
Τι σε ενοχλεί; Βλέπεις φως βελτίωσης; 
Κοιτάς στα μάτια έναν νέο, τι του λες. 

Το βασικότερα παράπονα που έχω από τη γενιά μας , είναι η αλόγιστη χρήση των social media , που με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εικόνα πλέον έχει μπει στη ζωή μας ραγδαία. Το «φαίνεσθαι» έχει κερδίσει προ πολλού το «είναι». Αποτέλεσμα αυτού, είναι η τρομακτική έλλειψη παιδείας, η τεαρτώδης ανάγκη να αναδειχθείς μέσω των social media, που οδηγεί βέβαια και σε ακραίες απόψεις από τη μία και σε ανθρώπους που είναι αδύναμοι από την άλλη.

Ζούμε για τα likes , τους followers και για το πόσες καρδιές θα έχουμε σε μία ανάρτησή μας.
Είναι λυπηρό να βγαίνεις για έναν καφέ ή ποτό και όλοι να ασχολούνται με το κινητό τους. Είναι κυνικό επίσης, να βλέπεις ανθρώπους να εκδηλώνουν όλα τους τα συναισθήματα ,που πολλές φορές δεν τα νιώθουν, αλλά θέλουν να νιώθουν ισχυροί στον κόσμο των social, φορώντας ένα προσωπείο. Είναι επίσης στενάχωρο να υπάρχουν πρότυπα ανειδίκευτων , μη μορφωμένων ανθρώπων, μόνο και μόνο γιατί μπορεί να έχουν λίγη αναγνώρηση σε ένα παιχνίδι reality στην τηλεόραση, που οδηγεί αρκετούς νέους σε λάθος κατεύθυνση και σίγουρα σε αλλαγή της εμφάνισής τους.

Οπότε αυτό που λέω σε πολλούς νέους είναι το εξής: «Αφήστε την εικόνα και ζήστε τη ζωή σας με ταπεινότητα, με όραμα , με φαντασία. Να είστε δημιουργικοί κάθε ημέρα που περνάει,βοηθώντας ανθρώπους. Να έχετε θετική ενέργεια , Να χαμογελάτε και φροντίστε να είστε ο ευατός σας. Κανείς δεν θα σας αγαπήσει εάν είστε κάτι άλλο , εκτός από αυτό που έχετε μέσα σας.» «Ερωτευτείτε, όχι από την εικόνα , ούτε από το τί θα πει ο περίγυρός σας, αλλά για το τί λέει η καρδιά σας. Φροντίστε να ζείτε και όχι να επιβιώνετε»

Πως βιώνεις την οικονομική - πολιτική κρίση της πατρίδας μας; 
Γιατί Ν.Δ./Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και Κεντροδεξιά εν έτη 2019; 
Γιατί Κυριακός Κ. Μητσοτάκης;

Η κρίση μας έχει δυσκολέψει όλους , ενώ πολύς κόσμος έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. Όμως, υπήρχαν τρελά ανοίγματα τα προηγούμενα χρόνια , με αποτέλεσμα η χώρα να εκτροχιαστεί σε συνδυασμό πάντα με μη δικαιολογούμενες σπατάλες από το Κράτος.
Η ΟΝΝΕΔ και η Νέα Δημοκρατία μπορούν να οδηγήσουν τον κόσμο και δη τους νέους, ώστε να επιστρέψουν στην πολιτική. 

Η παράταξή μας ήταν πάντα στην εθνική γραμμή για ανάπτυξη στην Ελλάδα.
Στηρίζουμε Νέα Δημοκρατία γιατί είναι η πατριωτική παράταξη που θα δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη να βρει πάλι μία δουλειά, πραγματοποιώντας επενδύσεις και δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να μπορούν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα και καταστάσεις για τους ίδιους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την οικογένειά του και την πατρίδα του. Δεν πρόκειται να μη δε δουλέψει , ώστε τα παιδιά του και οι συνομίλικοι τους  να μην  μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον τοξικό. Αγαπάει τη νέα γενιά και παθιάζεται με τη δημιουργία των νέων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός που ξέρει τη λύση των προβλημάτων, ακούει το συνομιλητή και γνωρίζει ότι αυτό που θα πει θα είναι μετρημένο, κοστολογημένο και χωρίς να θέλει να εντυπωσίάσει το κοινό. Δεν θα γίνει ευχάριστος μόνο για τη ψήφο στις εκλογές.
Ο Κυρίακος Μητσοτάκης είναι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με μία βαριά κληρονομιά, που γνωρίζει την αγορά, καθώς έχει εργαστεί στον ιδιωτικό χώρο. Τα τρία παραπάνω με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρός μας θα δουλέψει σκληρά , με συνέπεια, με πρόγραμμα, με φαντασία, με δημιουργία για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο για τους Νεοδημοκράτες.

Μια θετική - ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο; 
Ποιο είναι το προσωπικό σου μότο; 
Η φράση που σε παρακινεί, αν θες.

Η φράση που με παρακινεί είναι να χαμογελάτε , ακόμη και στα δύσκολα..
Να έχετε θετική ενέργεια για τα πράγματα και να αγαπάτε τον διπλανό σας. Αν πάτε με αυτές τις συμβουλές μόνο καλό θα κάνετε και μόνο καλό θα δεχθείτε... Για την Ελλάδα και την πολιτική, το ισχυρότερο μήνυμα είναι να δουλέψουμε όλοι σκληρά, με την προοπτική να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, και να μπορούμε να ζούμε στην πατρίδα μας, και όχι απλά να επιβιώνουμε περνώντας οι ημέρες χωρίς να έχουμε κάνει κάτι εποικοδομητικό. Είναι η εποχή της μεγάλης ευθύνης, των καινοτόμων ιδεών και της αλλαγής νοοτροπίας...









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου