Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Αθήνα Ψηλά | Με την Νική... την Αραμπατζή!


Με την Νίκη δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλά... πολιτικά. Την ξέρω χρόνια με αυτό τον τρόπο. Από εποχές εκλογών 2012 και λίγο νωρίτερα. Είναι όμορφο μυαλό, είναι δυναμική με τσαμπουκά, έχει αέρα γοητείας. Θεωρώ ότι ο χώρος μας και η παράταξη μας χρειάζεται νέες γυναίκες και νέα παλικάρια σαν την Νίκη. Θα δοκιμάσει τον εαυτό της και την αγάπη του κοινού στην Αθηνά. Με τον Κώστα Κ. Μπακογιάννη. Μην με ρωτάτε αν ζηλεύω... ξέρετε πως ΝΑΙ! Νίκη Αραμπατζη, καλή σου επιτυχία. Μακάρι να είσαι στην νέα δημοτική αρχή υπό τον Μπακογιαννη. Αξίζεις! Για να δούμε λοιπόν τι μου είπε... 

Αρχικά αγαπητή Νίκη θα μου πεις τα βασικά για σένα: 
Καταγωγή, επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, τοπική αυτοδιοίκηση κλπ. 
(Μπορείς να είσαι όσο λαλίστατη θες!)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Πατήσια. Είμαι Δικηγόρος στο επάγγελμα   και   ασχολούμαι με την δικαστηριακή δικηγορία, δηλαδή κάνω ποινικό (που υπεραγαπώ) αλλά και αστικό. Χόμπυ δεν  έχω   πολλά,   διότι έχω  ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, μου αρέσει   όμως πολύ να παρακολουθώ θέατρο. Μέσα  σε όλα αυτά αποφάσισα να κατέβω στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην πόλη μου, την Αθήνα, γιατί πιστεύω ότι πρέπει επιτέλους να κάνουμε κάτι χειροπιαστό   για την πολύπαθη Αθήνα χωρίς κούφια λόγια και απτά αποτελέσματα. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε   την   καθημερινότητα του   συμπολίτη  μας λίγο πιο όμορφη, στην καθαριότητα, στο πράσινο, στον φωτισμό. Οικογένεια δεν έχω προλάβει να  κάνω  ακόμα όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό με όλα τα παραπάνω αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι ο αμέσως επόμενος στόχος μου.

Τι κάνεις επαγγελματικά και πολιτικά αυτόν τον καιρό; 
Με τι ασχολείσαι ή ετοιμάζεσαι να ασχοληθείς; 
Ποια τα πλάνα σου για την περίοδο αυτή; 

Δουλεύω   μέρα   νύχτα   προσπαθώντας   να   λύνουμε   προβλήματα   των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται. Η αλήθεια είναι ότι ύψιστη τιμή να σε εμπιστεύονται από νεαρή ηλικία να τους λύνεις τα προβλήματα και να μην τους διαψεύδεις στο τέλος.   Όπως προανέφερα, επειδή θήτευσα σε ένα από τα μεγαλύτερα Δικηγορικά γραφεία των Αθηνών, έχω μια αγάπη στο ποινικό Δίκαιο και τον χειρισμό αυτών των υποθέσεων αφού μέχρι σήμερα έχω χειριστεί υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη.Παράλληλα όμως ασχολούμαι και με αστικές υποθέσεις πιο καθημερινές,υποθέσεις της διπλανής πόρτας προσπαθώντας και πάλι με τον καλύτερο τρόπο να δώσω λύση στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται. Πολιτικά δεν  έχω   κρύψει   ποτέ   ότι   ανήκω   ιδεολογικά   στον κεντροδεξιό   χώρο, η αλήθεια είναι ότι αγωνιώ για το τι θα γίνει στη χώρα μας και τι μάρμαρο θα   κληθεί   να  πληρώσει   η   γενιά   μας   (30)   αλλά   εν   προκειμένω   στα αυτοδιοικητικά   τα  προβλήματα   και   οι   λύσεις   αυτών   είναι   πάνω   από χρώματα και κόμματα, ιδεοληψίες που τόσα χρόνια μας κρατούν πίσω.Χρειάζεται   απλά   να   παρακολουθείς   τις   εξελίξεις,  τα   μοντέλα   που εφαρμόζονται σε άλλες πόλεις, αν και πως αυτά μπορούν να εφαρμοστούν σε εμάς με τα δικά μας πάντα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός μεσογειακού λαού με ιδιαίτερο ταπεραμέντο!

Ως δραστήρια και δυναμική κυρία -και μάλιστα νέα- βιώνεις διακρίσεις/μπούλινκ/επιθέσεις στον επαγγελματικό σου χώρο από άτομα ‘’φτασμένα’’; 
Είναι οι 50άρηδες έτοιμοι να μας δεχθούν; 

Έχω ξεκινήσει στο επάγγελμα αυτό από πάρα πολύ μικρή ηλικία και για την ακρίβεια απ’ όταν ήμουν φοιτήτρια. Θα ήταν ψευδές αν σας έλεγα ότι δε έχω δεχτεί διακρίσεις από συναδέλφους μου μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά το  περίεργο είναι ότι   δεν την έχω   δεχτεί από  τους  περιβόητους«φτασμένους»   δικηγόρους   αλλά   από   τους   μη   φτασμένους!  Θα   σου   πω λοιπόν ότι δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά προσωπικότητας να αφήνουν οι«μεγαλύτεροι» χώρο στους νεότερους. Όσο τα έχεις βρει με τον εαυτό σου   και   πατάς  στα  πόδια   σου   αυτό   το   θεωρώ   αυτονόητο   να   ανοίγεις παράθυρο   στα   νέα  παιδιά.   Αυτό   ακριβώς   κάνω   με   τους   ασκούμενους δικηγόρους   ή  τους φοιτητές που θέλουν από νωρίς να εμπλακούν. Για παράδειγμα ο Δικηγόρος που θήτευσα εγώ όχι απλά μας έδωσε χώρο να αναπτυχθούμε   ως   αυτόνομες   προσωπικότητες   αλλά   μας   έδωσε  την ευκαιρία   να   παρασταθούμε   σε   δικαστήρια   που   συνάδελφοι   μου   στην διπλάσια ηλικία από μένα δεν έχουν ποτέ χειριστεί. Επίσης δεν μας είχε για   κρατάμε   δικαστήρια  και   να   παίρνουμε   αναβολές   αλλά   να χειριζόμαστε από κοινού την υπόθεση και τον εντολέα. 

Είσαι ευαίσθητη και κοινωνικοποιημένη, σε ότι αφορά κοινωνικά, πολιτικά, διεθνή, περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα γύρω από τα ζωάκια; 

Ένας  άνθρωπος   που   καθημερινά είναι   στον   δρόμο,   στην  αγορά,   στους ανθρώπους, είναι λογικό να είναι ευαισθητοποιημένος με ό,τι συμβαίνει γύρω του, αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον επηρεάζει.  Προφανώς λοιπόν σοκάρομαι όταν ακούω ειδήσεις, όπως η πρόσφατη που μάνα έπεσε με το παιδί της στο κενό στον Νέο Κόσμο. Προβληματίζομαι όταν κάθε μέρα ο Ερντογάν κάνει κηρύγματα μίσους στους Τούρκους εναντίον μας,όταν με την πολιτική των γκρίζων ζωνών και της «γαλάζιας πατρίδας» προσπαθεί   να   επιβάλει   μια  άλλη  πραγματικότητα   από   την  αληθινή   και βέβαια   τι  συνέπειες   θα   έχει   για   αυτό.  Χαρακτηριστικό   παράδειγμα   οι Σκοπιανοί επί 30 χρόνια καλλιεργούσαν μια ρητορική ότι είναι απόγονοι του   Μ.   Αλεξάνδρου  μολονότι   αυτό   δεν  έχει   καμία  επιστημονική διασύνδεση και να μετά από 30 χρόνια κατάφεραν τελικά αυτό που τόσο καιρό  επεδίωκαν   να   ονομαστούν   Μακεδόνες   και   να  καπηλευτούν   την ιστορία   προς  ίδιον   όφελος   και   σε   βάρος   ημών   των   Ελλήνων.  Τέλος   ο περιβαλλοντικός   και  φιλοζωικός   ακτιβισμός   πιστεύω   ότι   μπορεί  να βοηθήσει     την  πολιτική   στόχευση  για   την   επίλυση   προβλημάτων   που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ποιο το παράπονο σου από την γενιά μας (18-38); 
Τι σε ενοχλεί; 
Βλέπεις σημάδια βελτίωσης; 

Το παράπονο μου από τη γενιά μας είναι ότι ενώ έχομε απογοητευτεί από την   πολιτική  και  τους   πολιτικούς   και   δικαίως,   δεν   κάνουμε   τίποτα   να συμμετέχουμε   οι   ίδιοι  σε  σχηματισμούς   να   προτείνουμε   λύσεις,   παρά αρκούμαστε   σε   έναν   ωχαδερφισμό,  βιώνουμε   μια   παραίτηση,   ότι   δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξει όλο αυτό που καταδικάζουμε με   αποτέλεσμα   πολλές   φορές   αυτήν   την   παθητική   στάση   να εκμεταλλεύονται ακραίοι σχηματισμοί είτε από την μια πλευρά είτε από την άλλη. Όλοι μας είμαστε απογοητευμένοι, για όλους είναι δύσκολο να επιβληθούμε   σε   ένα  διαμορφωμένο  «σύστημα»,   όμως   αν   δεν   το προσπαθήσουμε τουλάχιστον με μαχητικότητα και τον αυθορμητισμό της ηλικίας μας πως μπορούμε να λέμε με απάθεια ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα;   Σημάδια   βελτίωσης   θα   υπάρξουν   μόνο   αν   δουν   οι   νέοι   ότι ασχολούνται μαζί μας πραγματικά και κάνουν κινήσεις οι πολιτικοί που καλυτερεύει   το   μέλλον   μας.  Για   παράδειγμα   ένα   επιτέλους   ενιαίο εποικοδομητικό εκπαιδευτικό σύστημα  που δεν θα αλλάζει  κάθε χρόνο.Πανεπιστήμια που θα λειτουργούν με  αξιοκρατία και θα προάγουν την επιστήμη και την έρευνα, έμφαση στις τέχνες αναβαθμίζοντας τον τρόπο απόκτησης των αντίστοιχων διπλωμάτων με απαραίτητη πρακτική πάνω στην   δουλειά   και   βέβαια   ίσες  ευκαιρίες   για   όλους   με   τα   κατάλληλα προσόντα. Έτσι μπορούν να μας ξανακερδίσουν. Ούτε με ρουσφέτια, ούτε με διορισμούς, ούτε με ψεύτικα λόγια ενόψει εκλογών. 

Πως βιώνεις την οικονομική και πολιτική κρίση που περνά η πατρίδα μας εδώ και 10 χρόνια; 

Θα   σου     μιλήσω   ειλικρινά,   εγώ   ξεκίνησα   την   επαγγελματική   μου σταδιοδρομία ακριβώς πριν 10 χρόνια. Οπότε δεν έχω  ζήσει  αυτό που λέμε  εποχές  στην  δικηγορία με  παχιές  αγελάδες. Αντιθέτως   θα έλεγα.Οπότε δεν είναι εύκολο για μένα να κάνω την σύγκριση με εποχές του παρελθόντος. Γνωρίζω όμως ότι σε κάθε επάγγελμα αυτήν την δεκαετία έγινε και μια  εκκαθάριση  μέσω αξιοκρατίας αφού επιβίωσαν  αυτοί  που ήταν σοβαροί επαγγελματίες. Βέβαια τα έξοδα στο ελεύθερο επάγγελμα είναι   υπέρογκα   σε   σχέση   με   τα   έσοδα   και   όλοι   μας   δίνουμε   μάχη καθημερινής επιβίωσης.

Μια θετική - ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο; 
Ποιο είναι το προσωπικό σου μότο; 
Η φράση που σε παρακινεί, αν θες.

Η σκέψη μου για το αύριο είναι ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά και αν δεν πάνε καλά δεν θα είναι το τέλος! Το προσωπικό μου μότο σε αυτές τις εκλογές είναι το #NikistinAthina το οποίο θεωρώ συμβολικό και αληθινό γιατί πρέπει η Αθήνα να νικήσει.  Η φράση που με παρακινεί είναι το «Πάμε δυνατά». 



Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου