Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Σεξιστικό σχόλιο από στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ για Καϊλή: «Βγήκε ευρωβουλευτής επειδή είναι όμορφη»

Αποτέλεσμα εικόνας για ευα καιλη 2019

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σεξιστικό σχόλιο του συμβούλου έκδοσης της «Αυγής», Δημήτρη Χρήστου, ότι η Εύα Καϊλή εξελέγη στην Ευρωβουλή «επειδή είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα».

Ο Δημήτρης Χρήστου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» με θέμα, φυσικά, τους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην οδυνηρή ήττα στις ευρωεκλογές. Οταν η συζήτηση έφθασε στην επιτυχία της Ελενας Κουντουρά και στο πώς εξηγούνται οι δεκάδες χιλιάδες σταυροί που πήρε, αν και προέρχεται από διαφορετικό κόμμα και δεν έχει δηλώσει ποτέ αριστερή, ο Δημήτρης Χρήστου προτίμησε να μην το σχολιάσει και έδωσε μια εξήγηση που προφανώς θεωρεί ότι αφορά όλες τις γυναίκες υποψηφίους.

«Ε, εντάξει τώρα, και η κυρία Καϊλή βγήκε ευρωβουλευτής επειδή είναι μία πολύ όμορφη γυναίκα», είπε στους συνομιλητές του ο σύμβουλος έκδοσης της «Αυγής». Και όταν άρχισαν οι αντιδράσεις για τη σεξιστική ανάλυση, για μια ερμηνεία που δεν θα έδινε ποτέ για έναν άνδρα υποψήφιο, ο κ. Χρήστου άρχισε τις ερωτήσεις:

«Εχει μία ομορφιά (σ.σ.: η Εύα Καϊλή), δεν έχει; Δεν είναι όμορφη;», ρωτούσε επίμονα τους άλλους καλεσμένους στο πάνελ, που αντέδρασαν στη σεξιστική του άποψη. «Ποιο ήταν το βασικό της χαρακτηριστικό δηλαδή;», επέμενε ο κ. Χρήστου. Και χωρίς να πτοείται από τις αντιδράσεις κορύφωσε την σεξιστική του ανάλυση σημειώνοντας: «Πριν πάει στις Βρυξέλλες γιατί ψηφιζόταν;».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ για τη σεξιστική ανάλυση του κ. Χρήστου, ούτε από την επιτροπή ισότητας της Κουμουνδούρου. Αντίθετα, η Εύα Καϊλή σχολίασε την επίθεση σημειώνοντας ότι είναι μία ακόμα φθηνή προσωπική επίθεση εναντίον της από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου