Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

''Μην πυροβολείτε'' Δόμνες, Άντζελες και Γιάννες!


Σε μερικές μέρες το νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον κύριο Κ. Κ. Μητσοτάκη κλείνει ένα μήνα ζωής. Έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής. Ξεκίνησε να υλοποιεί πολλά τα οποία είχε εκφράσει προεκλογικά και θέτει νέες βάσεις στην ελληνική οικονομία, κοινωνία, εξωτερική πολιτική, κλπ. Λένε αρκετοί ότι η η πολιτική είναι η τέχνη των συμβόλων, γενικά η πολιτική χρειάζεται και έχει ανάγκη τους συμβολισμούς, ο λαός το θέλει και ζητάει με τον τρόπο του. Και το γαλάζιο κυβερνητικό σχήμα κάνει κινήσεις με συμβολισμό, κινήσεις που λένε πολλά. Πολλές φορές υπάρχει αποδοχή από το κοινό και το εκλογικό σώμα, ακόμη και πέρα από το ''γαλάζιο κοινό'', άλλες φορές υπάρχει αρνητισμός και γκρίνια, φυσικά και από το ''γαλάζιο κοινό'' (για να μην πω και το χαλαρά ή σκληρά κομματικό κοινό, στελέχη, μέλη...).

Ως ενεργός πολίτης και ως άτομο που ανήκω στον φιλελεύθερο πατριωτικό χώρο έχω μάθει από τα 17 μου να δείχνω υπομονή και να δίνω χρόνο. Η πολιτική άλλωστε είναι αγώνας αντοχής και όχι αγώνας ταχύτητας. Κρίνω σκληρά όπως οφείλω, μόνο όταν δω πολλά δείγματα έργου και χειροπιαστά αποτελέσματα. Άρα είναι νωρίς για μένα. Όσες και όσοι είναι σκληροί, τόσο νωρίς, με το κυβερνητικό σχήμα είναι άδικοι. Ναι μεν υπάρχει τεράστια οργή και μεγάλος πόνος στην ελληνική κοινωνία, το ζω το ξέρω όλο αυτό, μα από την άλλη μέσα σε 30 μέρες καμία/κανείς/τίποτα δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Keep calm λοιπόν, θα έρθει η ώρα να γίνουμε σκληροί, μα η ώρα αυτή δεν ήρθε ακόμη... δώσε μια κάποια περίοδο χάριτος, όχι μεγάλη όμως... από την άλλη, δώσατε 7-8 μήνες χρόνο στον θεομπαίχτη τάδε το 2015, δεν μπορείτε να κάνετε υπομονή τώρα; For God's sake να' ουμε!

Συμφωνώ ξεκάθαρα με το κεντρώο άνοιγμα του Κυριάκου προς μέλη, στελέχη, άτομα που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ, την ΔΡΑΣΗ, την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, το ΠΟΤΑΜΙ και αλλά κεντρογενή, ζωντανά ή... νεκρά κόμματα και κινήματα. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το έχει ανάγκη διότι αυτός ο χώρος, ο κεντρογενής, έχει σημαντικά μυαλά, με έργο, με πτυχία, με μόρφωση, με αξίες σωστές δημοκρατικές και πατριωτικές, άτομα -γυναίκες και άνδρες- που χρειάζονται, μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα και την ελληνική κεντροδεξιά-δεξιά. Ήθελα ως νεαρός πολίτης του σήμερα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα βέβαια, το πολύ 40 άτομα, να είναι ευέλικτο και μαζεμένο, και στάνταρ 6-7 κυρίες ακόμη, όχι μόνο 5, έχουμε πολλές και σοβαρές κυρίες στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο, μπορούσαν να έχουν λάβει ρόλο και να έχουν λόγο στο σχήμα του κου. Μητσοτάκη. Από την μία με ενόχλησε πάρα πολύ, ένιωσα άσχημα μέσα μου, που είναι Γεν. Γραμματέας άτομο που έδωσε ψήφο υπέρ της αισχρής Συμφωνίας η οποία και χάριζε το όνομα της Μακεδονίας στην βόρεια γειτονική μας χώρα. Τέλος, με ενοχλεί από την άλλη, πολύ, που ένας εκ των πρωταγωνιστών της εθνικής τραγωδίας του Ιουλίου του 2018 (100 και κάτι νεκροί!) επί ΣΥΡΙΖΑ, έχει ρόλο σε συγκεκριμένο Υπουργείο... 

Παρόλα αυτά βρίσκω τρομακτικά άδικη, επιθετική, ακραία, χωρίς ουσία και λασπολογική την χυδαία επίθεση που δέχονται επιλογές του κύριου Έλληνα ΠΘ σε ότι αφορά κυρίες, μέσα στο στο γκουβέρνο μα και σε θέσεις εκτός αλλά στον ευρύ κρατικό μηχανισμό. Και μάλιστα επιθέσεις από άτομα εντός ΝΔ... γιατί άραγε; Θα σταθώ σε 3 περιπτώσεις αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους. Χωρίς να θέλω να αδικήσω καμιά άλλη κυρία προφανώς. Αρχικά με την νεαρά κυρία, Μιχαηλίδου Δόμνα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για δομνα μιχαηλιδου

Η νεαρά και φερέλπιδα Δόμνα!

Μια φρέσκια και εντυπωσιακή παρουσία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, που προσφέρει στον τόπο ως νέα υφυπουργός Εργασίας. Είναι μία από τις πέντε γυναίκες της κυβέρνησης Μητσοτάκη (είπαμε είναι λίγες καλο θα ηταν να υπάρχουν ακόμη 7 ή και παραπάνω). Η νέα υφυπουργός, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου είναι οικονομολόγος.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης. Είναι επισκέπτρια λέκτορας του Κέντρου Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική́ Πολιτική́ στο Government School του UCL. Στα 26 της, η Δόμνα Μιχαηλίδου εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της κυβέρνησης του Ιράν, ειδική συνεργάτιδα της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα. Από το 2017 είναι σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Βλέπετε κάποιο πρόβλημα στο παρελθόν και την ποιότητα της 31χρονης κυρίας; Εγώ ίσα-ίσα χαίρομαι και την εκτιμώ. Άλλες 10 να είχαμε μέσα και έξω από την κυβέρνηση, σε κόμματα της Βουλής ή σε θέσεις ευθύνης σαν την Δόμνα. 

Οι γαλάζιες, πράσινες, ροζ etc αποχρώσεων ''κομματικές γερουσίες'' -εν Αθήναι και στην επαρχία- καλά θα κάνουν να καταλάβουν ότι οι εποχές αλλάζουν, αργά μεν μα σταθερά. Τους ξεπερνά η ιστορία, η καθημερινοτητα, η ζωή η ίδια. Η κοινωνία και η πατρίδα χρειάζονται νέα άτομα σαν την εν λόγω κυρία. Που δεν την ξέρω προσωπικά και ίσως ποτέ δεν την γνωρίσω. Μα άτομα σαν εκείνη υπάρχουν μπόλικα στον ιδεολογικό μου χώρο, όπως και σε γειτονικούς! Και θέλουν την στήριξη μας, διότι αξίζουν... πρέπει να αναλάβουν πόστα και να βγουν στην πρώτη γραμμή! Δεν θα γίνει σήμερα ή αύριο, μα οφείλει να γίνει και θα γίνει... Και τα κάθε χρώματος... ''παπαγαλάκια'' αργά η γρήγορα θα σωπάσουν. Με την Ms. Domna Michailidou λοιπόν και κάθε Δόμνα! Γιατί καλύτερα και αποδεκτά τα πιθανά λάθη από έναν νέο άνθρωπο, παρά τα ίδια λάθη από άτομα με κουρασμένα μυαλά. Η ''εμπειρία'' των παλαιών, πολλές φόρες, δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα δεκάδες λάθη τους... ε λοιπόν αφήστε μας να κάνουμε τα δικά μας ''λάθη''. Και που ξέρετε, ίσως να μην είναι τελικά και τόσα πολλά...

Σχετική εικόνα

Η ρομαντική και πολιτικά γοητευτική Άντζελα... 

Επόμενο γυναικείο πρόσωπο που θα σταθώ η κα Πρόεδρος του ΕΟΤ. Η Άντζελα Γκερέκου με εμπειρία στον χώρο του τουρισμού, υπήρξε υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου 2009 καθώς και υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κέρκυρας, στις εθνικές εκλογές του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012. Το 2005 εξελέγη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε διαδοχικά τους Τομείς Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού και Τουρισμού. Η σχέση της όμως με το ΠΑΣΟΚ, πέρασε από “σαράντα κύματα”. Στις 8 Νοεμβρίου 2012 ο Ευάγγελος Βενιζέλος την διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην οποία επανεντάχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2013.

Στις 8 Ιανουαρίου 2015 η Άντζελα Γκερέκου ανακοίνωσε την αποδοχή της προτάσεως να προσχωρήσει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την υποψηφιότητά της στο Νομό Κέρκυρας με το ίδιο κόμμα. Το 2019 στήριξε δημόσια γαλάζιες υποψηφιοτητες στην Ήπειρο, την Αττική και τα Ιόνια νησιά (π.χ. τους κ.κ. Πατούλη, Κράτσα, Ριζόπουλο κλπ) Είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας.

Έχει εργασθεί ως αρχιτέκτονας στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. σε ειδικά προγράμματα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας και έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών μελετών για την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας. Έχει σπουδάσει υποκριτική στην Ακαδημία Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου, ενώ εντάχθηκε και μαθήτευσε στην ομάδα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελλίνι. Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες. Πρωταγωνίστησε στην ελληνο-βρετανική παραγωγή «Το κορίτσι της Μάνης», η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών.

Έχει αναλάβει σειρά από κοινωνικές πρωτοβουλίες, με σημαντικότερες την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής του Ελληνικού τμήματος της παγκόσμιας καμπάνιας του Global Progressive Forum, η οποία στόχο είχε την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την άσκηση πίεσης στις Κυβερνήσεις, για να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει με την υπογραφή της «Διακήρυξης της χιλιετίας» στον ΟΗΕ το 2001, η πρωτοβουλία για την ενημέρωση και την ενίσχυση του κινήματος των Δωρητών Οργάνων Σώματος και η πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Παιδιών. Είναι παντρεμένη με τον κο. Τόλη Βοσκόπουλο και μητέρα μιας κόρης. Μιλά Ιταλικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Δεν ξέρω τι βλέπετε εσείς; Εγώ βλέπω μια κυρία που έχτισε μονή το όνομα της... Αυτό

Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννα αγγελοπουλου δασκαλακη

Η σκληρή ''Ζιάννα'', που δεν το βάζει κάτω! 

Τέλος, λίγα λόγια για την ''σιδηρά κυρία'' που όλοι... ''αγαπούν να μισούν'' Το ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου τέθηκε επικεφαλής της επιτροπής εκδηλώσεων για την επέτειο από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ξεσήκωσε, για άλλη μια φορά, κύμα σχολίων, κρίσεων, επικρίσεων και επαίνων, που συνοδεύουν άλλωστε κάθε της εγχείρημα, όπως συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους με τη μεγάλη λάμψη και ακτινοβολία. 

Η μεγάλη οικονομική της επιφάνεια, η εμφάνισή της με την προσοχή στις σινιέ λεπτομέρειες, η εμπειρία της στην τεράστια διοργάνωση των Ολυμπιακών το 2004 μπήκαν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της επικαιρότητας σε δημοσιεύματα, συζητήσεις, αναλύσεις και χιουμοριστικά σχόλια στα παντοδύναμα πλέον social media, που σαν το χορό του αρχαίου δράματος πάντα παρατηρούν και συμμετέχουν από απόσταση στις περιπέτειες των ηρώων μέχρι την «δι’ ἐλέου καί φόβου περαίνουσα τήν τῶν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν». 

Όχι πως η κυρία Αγγελόπουλου –αν και το σκέτο Γιάννα αρκεί στη δημόσια αντίληψη- ταυτίζεται με όποιον ορισμό της τραγωδίας. Ειδικά όταν επισήμως συνδέεται πλέον με την επιτυχή ύπαρξη του ίδιου του έθνους μας, μιας και η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό επικεφαλής της επιτροπής “Ελλάδα 2021”, ενός έτους εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, που η επικεφαλής της Επιτροπής θα οργανώσει εκδηλώσεις μνήμης και χαράς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και δη αμισθί, όπως τονίστηκε επανειλημμένως. 

Στα σχόλια αμέσως θυμήθηκαν αρκετοί να εκθέσουν με τα λόγια των ξένων που την συναντούσαν για τους Ολυμπιακούς του 2004, πως “she gets the job done”, δηλαδή είναι αποτελεσματική και δεν χαρίζεται σε κανέναν προκειμένου να γίνει η δουλειά!  Άλλοι, σχολίασαν πως, παρά την μόρφωσή της, υστερεί σε ιστορική παιδεία, πράγμα που έγινε εμφανές και όταν ήταν επικεφαλής του »Αθήνα 2004» όπου δεν ανέδειξε το εκπαιδευτικό υπόβαθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Και βέβαια στο twitter έλαμψε με το χιούμορ της η ατάκα: «Γιάννα και 200 χρόνια επανάσταση: ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ DOM PERIGNON ΤΟΥ 21». 

«Ένα κορίτσι από την Κρήτη» σημειώνουν οι εκδότες του οίκου «Λιβάνης» για το βιβλίο στα Ελληνικά, με τίτλο το μικρό της όνομα και υπογραφή ως Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, µε όνειρα και προσδοκίες, ζει µια ζωή που στιγµές-στιγµές θυμίζει παραμύθι: σπουδάζει, γίνεται δικηγόρος, αναμειγνύεται µε τα κοινά, σε αδιάκοπη αντιπαράθεση µε κατεστημένες στάσεις και αντιλήψεις. Βιώνει τον κεραυνοβόλο έρωτα και βρίσκεται στην Ζυρίχη και στο Λονδίνο στο πλευρό του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ανακαλύπτοντας τον κόσμο των επιχειρήσεων – αλλά και την οικογενειακή ζωή. 

Ωσότου την καλεί η διεκδίκηση και µετά η διοργάνωση των Ολυµπιακών Αγώνων από την Ελλάδα. Επιχειρεί να βοηθήσει στην συστράτευση και στην κοινή προσπάθεια, ζει βήµα-βήµα τις εµπλοκές και τα αδιέξοδα της Ελληνικής πραγµατικότητας. Παρ’ όλα αυτά, η προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004 µπόρεσε και απέκτησε την δική της δυναµική.  Πώς, λοιπόν, η Ελλάδα βρέθηκε από αυτό το σηµείο στην βαθιά κρίση που ζει – ιδίως µετά το 2010;  Από την εµπειρία της, η Γιάννα Αγγελοπούλου επισηµαίνει ένα σηµαντικό, σταθερό πρόβληµα: το πρόβληµα ηγετικότητας, την αποφυγή ανάληψης ευθυνών ή την τάση µετατόπισής τους, µαζί και την συνεχή εσωτερική αντιπαράθεση – είναι µόνιµη τροχοπέδη στις προσπάθειες των Ελλήνων». 

Το κορίτσι απ την Κρήτη, όμως, έχει μεγαλώσει και έχει γίνει πια «ladykiller», δηλαδή «δολοφονική κυρία», όπως την είχε αποκαλέσει μέλος της αντιπροσωπείας του Μπουένος Αϊρες λίγο μετά την ανακοίνωση της ελληνικής υποψηφιότητας τον Σεπτέμβριο του 1997 στη Λοζάνη, «a hurricane of a personality», καταιγιστική σα φυσικό φαινόμενο προσωπικότητα, όπως την χαρακτήριζε το «Time», «Οnly a whirlwind could keep Angelopoulos-Daskalaki company», δηλαδή, πως «μόνο ένας ανεμοστρόβιλος θα μπορούσε να συγκριθεί ισότιμα συντροφιά μαζί της και να την συναναστραφεί», κατά τη Chicago Tribune και σύμφωνα με την ίδια σίγουρα «το 2004 ουδείς πλέον την αποκαλούσε πλούσια σκύλα». 

Και είναι γεγονός πως μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών το 1997 και την τιτάνια προσπάθεια της για αυτό, απομακρύνθηκε από τη διοργάνωση για να επιστρέψει τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν η ΔΟΕ απειλούσε να μην επιτρέψει τους αγώνες, με την ελληνική κυβέρνηση, υπό τον Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργό να την επαναφέρει πανηγυρικά ως πρόεδρο της ΟΕ «Αθήνα 2004». 

Ενέπνευσε εθελοντές, εμφύσησε μια εθνική υπερηφάνεια στα όρια της μαζικής παράκρουσης, έτρεξε στον Ασπρόπυργο με το σορτσάκι του εθελοντή, γκρέμιζε με δυναμικότητα και μαχητικότητα κομματικές αντιρρήσεις, ενώ έκανε τους Αθανάτους θαυμαστές της, με πρώτο και καλύτερο τον γοητευμένο απ την Κρητική της δυναμικότητα της τον επί σειρά ετών πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ.

Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, λοιπόν, κάνει άλλη μια υπερπροσπάθεια ως εκδότρια της ιστορικής εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» αλλά δεν στέφεται από επιτυχία. Η εφημερίδα αναστέλλει τη λειτουργία της αλλά ως φαινόμενο στα ΜΜΕ των τελευταίων χρόνων, ούτε ένας από τους τετρακόσιους πενήντα εργαζομένους δε μένει απλήρωτος! Το έχουμε να το θυμόμαστε αυτό! Είναι δε πάνω και πέρα από κόμματα. Πολιτευμένη επιτυχώς με τη Νέα Δημοκρατία και επιλογή του Κωσταντίνου Μητσοτάκη, συνεργάζεται για τους Ολυμπιακούς με τον Κώστα Σημίτη,  ενώ ξαφνιάζει με την δημόσια στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα. 

Τον Νοέμβριο 2016, απαντά στον Δημήτρη Ρηγόπουλο για αυτή της την συμπάθεια πως «…είναι απλό: είδα μια απόπειρα καινούργιων ανθρώπων –και νέων, κυρίως όμως καινούργιων– να δουν τα πράγματα αλλιώς σε μια Ελλάδα κουρασμένη.  Μίλησα μαζί τους, σημειώστε ότι το έκανα πηγαίνοντας στα γραφεία στη Βουλή αρχικά, στο Μαξίμου αργότερα: το φως κάνει καλό σε αυτές τις υποθέσεις! 

Οπότε θεώρησα ότι θα τους ήταν χρήσιμο, συνέβαλα στο να γίνουν επαφές με το διεθνές σύστημα».  Διευκρίνισε δε πως «το αντικείμενο ήταν η διοργάνωση του συνεδρίου του Ιδρύματος Κλίντον πρώτη φορά στην Ευρώπη, και μάλιστα στην Αθήνα, κι αυτός ήταν ο λόγος που ζήτησα να συναντήσω τόσο τον Αντώνη Σαμαρά όσο και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Και ο κ. Τσίπρας, με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε να με δει στη Βουλή. Αλλά μπροστά μας είχαμε εκλογές και στο συνέδριο, που τελικά έγινε στη Νέα Υόρκη, πήγε τελικά ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός».  Τον Οκτώβριο του 2014 η Γιάννα Αγγελοπούλου σε συνέντευξη της στον Στέφανο Κασιμάτη διευκρινίζει την πολιτική της τοποθέτηση λέγοντας για αυτην πως είναι «όχι απαραίτητα κεντροδεξιά. 

Πολιτεύθηκα με τη Ν.Δ., αλλά ποτέ δεν ήμουν εγκλωβισμένη στο κόμμα». Κάπου εκεί λέει πως βρίσκεται απέναντι στο σύστημα!  «Το σύστημα σκέπτεται και χειρίζεται τα πράγματα τελείως διαφορετικά από τη δική μου αντίληψη ― γι’ αυτό λέω ότι είμαι απέναντί τους» τονίζει και ξαφνιάζει, υπογραμμίζοντας πως «όταν ένα κόμμα ξεκινά από τις δυο-τρεις μονάδες και φθάνει να κινείται γύρω στο είκοσι πέντε, είτε μας αρέσει είτε όχι είναι κάτι νέο, τουλάχιστον για τους ανθρώπους που το έχουν επιλέξει. 

Μου έδειξε τις προάλλες ο γιος μου κάτι που είχε πει ο Κέινς, όταν τον ρώτησαν γιατί είχε αλλάξει άποψη: “Όταν τα δεδομένα της πραγματικότητας αλλάζουν, αλλάζουν και οι απόψεις μου. Εσείς τι κάνετε;”». Όπως και αν έχει αν το 2004 το θαύμα έγινε με πολλά ή πάρα πολλά λεφτά, το 2021 το θαύμα θα ξαναγίνει με λίγα χρήματα. Και ναι, σίγουρα η Γιάννα μπορεί να το κάνει.  Αποδεδειγμένα και θεαματικά…


Κλείνω, διότι σας κούρασα μάλλον αρκετά. Κατηγόρησαν τον κο. Κυριάκο Κ. Μητσοτακη πολλοί, όχι μόνο εν Ελλάδι, ότι δεν έδωσε έμφαση και χώρο στην γυναικά πολίτικο. Δώστε του χρόνο. Είναι θαρρώ άτομο που ακούει το κοινό αίσθημα. Θα κερδίσει πολλά στοιχήματα μέχρι το 2023, θα το δείτε. Κλείνω με μια φράση ενός Έλληνα ηθοποιού που τον εκτιμώ: ''Αν κυβερνούσαν οι γυναίκες θα ήμουν ευτυχισμένος''. Στηρίζω, ως άτομο,  επιλογές που δημιουργούν νέους ορίζοντες. Να είστε όλες και όλοι καλά. Χαρείτε το όμορφο ελληνικό καλοκαίρι με οποίον τρόπο μπορείτε... 


































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου