Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Στον δρόμο προς το συνέδριο

Αποτέλεσμα εικόνας για οννεδ λογοτυπο

Του Γιαννούλη (Άκη) Γρηγόρη
Φοιτητής Νομικής ΑΠΘ
Μέλος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ
Μελος ΚΕΑΣΜ
Στέλεχος ΟΝΝΕΔ Φαρσάλων

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Στο διάστημα 4-6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για τη θέση του προέδρου της μεγαλύτερης κομματικής νεολαίας στη χώρα μας, αλλά και για τις θέσεις των μελών της Κεντρικής και της Πολιτικής Επιτροπής.

Ωστόσο, στόχος αυτού του άρθρου δεν είναι η προώθηση κάποιων υποψηφιοτήτων, αλλά η ανάδειξη της της σημασίας αυτού καθ' αυτού του Συνεδρίου.

Η ΟΝΝΕΔ ήταν από τη δημιουργία της ένας σημαντικός πυλώνας για τη λειτουργία τους κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και γι' αυτό το λόγο έχαιρε του σεβασμού και της εκτίμησης όλων των προέδρων της παράταξης, ενώ πολλοί εκ των νεότερων πέρασαν από τις τάξεις της .

Μάλιστα να υπενθυμίσουμε ότι η ΟΝΝΕΔ ήταν αυτή που με την 《κίνηση της Βόλβης》ζήτησε και πέτυχε την μετατροπή του κόμματος από αρχηγικό σε κόμμα αρχών. Επιπλέον, ήδη από τη δεκαετία του 1980 οι Οννεδίτες και οι Οννεδίτισσες ήταν αυτοί που αγωνίστηκαν για την επικράτηση των ιδεών της κεντροδεξιάς παράταξης.

Αλλά ας επιστρέψουμε στο παρόν. Το 12ο Συνέδριο βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία ως κυβερνόν κόμμα και έτοιμη να εφαρμόσει μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων με στόχο την επιστροφή της χώρας μας στην κανονικότητα. Ποιός όμως είναι ο ρόλος της ΟΝΝΕΔ σε αυτή τη φάση;

Ξεκινώντας, είναι αδήριτη ανάγκη να τονιστεί ότι ο ρόλος της νεολαίας δε θα μπορούσε να είναι άλλος από αυτόν του απλού στρατιώτη ο οποίος μάχεται στην πρώτη γραμμή και δεν εφησυχάζεται. Η νίκη της 7ης Ιουλίου δεν ήταν το τέλος αλλά η αρχή ενος δύσκολου αγώνα για την δημιουργία ενός ευοίωνου μέλλοντος για τους Έλληνες.

Σε αυτό τον αγώνα η ΟΝΝΕΔ οφείλει να είναι ενωμένη κι έτοιμη να αντιμετωπίσει όσους ήδη έχουν αρχίσει να πετούν λάσπη στο έργο της κυβέρνησης. Τα μέλη της έχουν χρέος να επικοινωνήσουν σωστά στην κοινωνία το όραμα, τους στόχους αλλά και να εξηγήσουν στους πολίτες ότι οποίες θυσίες πρόκειται να γίνουν, θα είναι για το καλό της πατρίδος.

Όμως η ΟΝΝΕΔ έχει ένα ακόμη καθήκον. Αυτού του θεματοφύλακα των αρχών και των αξιών της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Η νέα ηγεσία θεωρείται πρέπον να μην είναι άβουλη και υποταγμένη στην ηγεσία του κόμματος, αλλά δραστήρια κι όποτε διαπιστώνει ότι η ηγεσία λοξοδρομεί από τους στόχους της να την επαναφέρει στο σωστό δρόμο.

Φυσικά, θα ήταν λάθος να μην αναφέρουμε ότι το συνέδριο είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία να γίνει ιδεολογική συζήτηση. Ειναι αλήθεια ότι η Νέα Δημοκρατία διευρύνεται, ωστόσο το ερώτημα είναι αν η διεύρυνση αυτή επιτυγχάνεται με το σωστό τρόπο. Διότι πετυχημένη είναι μια διεύρυνση όταν όλο και περισσότεροι υιοθετούν τις ιδέες του κόμματος και όχι όταν το κόμμα δέχεται στους κόλπους του αδιακρίτως στελέχη άλλων 《κομμάτων-ζόμπι》, τα οποία εντός της Νέας Δημοκρατίας δεν αφομοιώνονται αλλά αποτελούν δυσάρεστες παραφωνίες. 

Εν κατακλείδι, στο ερχόμενο Συνέδριο κρίνεται απαραίτητο μέσα σε ένα κλίμα ενότητας και ομοψυχίας να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας ισχυρής ΟΝΝΕΔ και κατ' επέκταση μιας υγιούς Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου