Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Αυτές οι 2 μέρες, έστω μία...

Αποτέλεσμα εικόνας για happy new year 2020

Eιρήνη Αρτάκα
Αρθρογράφος
Ραδιοφ. Παραγωγός



Λίγο πριν φύγει το 2019, χιλιάδες σκέψεις πλημμυρίζουν το μυαλό και άλλες τόσες αναμνήσεις, χαρές, λύπες, ενοχές και αποφάσεις για τον απολογισμό της χρονιάς. Πες την αλήθεια κάθε φορά, τέτοια χρονιά αποφασίζεις θέλοντας και μη τι θα κρατήσεις και τι θα αφήσεις, δίνοντας υποσχέσεις που εύχεσαι να πραγματοποιήσεις. 

“Δύο μέρες” για να κλείσεις όλους τους λογαριασμούς σου. Προλαβαίνεις; Έκανες καλά τον απολογισμό σου; Ή μάλλον καλύτερα πως ήταν οι επιλογές σου; Κάποιες δεν σου βγήκαν σωστά; Ακόμα και εάν τα έκανες όλα τόσα ευθυγραμμισμένα, όλα στην εντέλεια κάποια δεν βγήκαν όπως θα το ήθελες. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν έφταιγες τόσο εσύ χωρίς αυτό να σε κάνει αθώο. 

Οι ιστορίες κρύβουν αλήθειες, ψέματα, αποκαλύψεις και εκδοχές που μπορούν να τα ανατρέψουν και συνάμα να τα διαλύσουν όλα. Ωστόσο όλοι μας έχουν το δικό μας μερίδιο ευθύνης, ενοχής, και επιλογής για το πώς θα συνεχιστούν ή θα σωπάσουν οι καταστάσεις.

Αυτές οι επόμενες σου κινήσεις, θα είναι τα επόμενα σου βήματα που θα σε απογειώσουν είτε και θα σε γειώσουν.  Γιατί κάποιες φορές, μπορεί να επιλέγεις εσύ πως θες να πάνε τα πράγματα αλλά καταλήγεις να επιλέξεις πως να αντιμετωπίσεις καταστάσεις που ήρθαν είτε από εσάς είτε από τρίτους.

Όσο και εάν προσπαθήσεις να προστατεύσεις τον εαυτό σου από το να μην πληγωθεί και να απογοητευτεί αλλά έρχονται κάποιες στιγμές - εκείνες που αφέθηκες λίγο περισσότερο - και μετά για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεις πως δεν έπρεπε Το έχεις μετανιώσει, έχεις νευριάσει και θυμώσει με τον εαυτό σου μα ξεχνάς το σημαντικότερο, ότι έμαθες από αυτό, έστω και εάν το ξανά έπαθες. 

“Ίσως το συναίσθημα να είναι  κάπως το ίδιο, όχι όμως το άτομο. 
Αφέθηκες μα φοβήθηκες και ίσως αυτό να είναι
που σε πλήγωσε περισσότερο, όχι αυτός”.

Αν δεν πάθεις πως θα μάθεις; και εάν δεν δώσεις αυτή την δεύτερη ευκαιρία όπως θες να αποκαλείς πως θα επιβεβαιωθείς; Δεν είναι ότι δεν έχεις μάθει είναι ότι δεν ήθελες να τελειώσει και απλά το ξανά ζεις και το συνεχίζεις, εθελοτυφλώντας πως τώρα όλα θα αλλάξουν.

Ξέρεις τι αλλάζει πραγματικά; ο χρόνος, ο καιρός, οι καταστάσεις και οι άνθρωποι αλλά, εδώ υπάρχει ένα αλλά….Οι άνθρωποι αλλάζουν στάσεις και συμπεριφορές προς τους ανθρώπους και σε κάποιες συνθήκες μα μέσα τους είναι οι ίδιοι. Αυτό που είχες ερωτευθεί, διεκδικήσει, πολεμήσει, μισήσει και στο τέλος είχες αφήσει. 

Δυο μέρες πάντα θα είναι αρκετές αλλά και ελλιπές...πάντα κάτι θα σου λείπει ή αν όχι θα επιδιώκεις αυτό το κάτι που θα φέρει χάος στην ηρεμία σου. Αν ξέρεις τι θες τότε αυτές οι δυο μέρες θα σε στιγματίζουν άλλοτε ρομαντικά και άλλοτε βασανιστικά. 

Τραγούδι: Χρήστος Μάστορας & Δημήτρης Μπάσης - Ένα Λεπτό - Official Music Video

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου