Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ένα ταξίδι... γεύσεων και αρωμάτων



...Της Μαρίας - Ειρήνης Πολύζου

Προορισμός μας το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ , το στολίδι του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα με έδρα το Αμύνταιο,την κωμόπολη του νομού Φλώρινας, ένα τόπος τόσο απομακρυσμένος και τόσο γοητευτικός παράλληλα.

Πρόκειται για μια νεοσύστατη εταιρεία καθώς ιδρύθηκε το 1997 από τον αμπελουργό κ.Μάκη Μαυρίδη και τον χημικό-οινολόγο κ.Άγγελο Ιατρίδη , αλλά η όλη προετοιμασία  είχε ξεκινήσει δύο χρόνια πριν  με τους ίδιους να φυτεύουν τα πρώτα αμπέλια στην περιοχή του Αμυνταίου.Το 2003 για το Κτήμα Άλφα ήταν μια επιτυχημένη χρονιά , καθώς κατάφεραν με  σκληρή δουλειά και μεράκι να παραχθεί το πρώτο τους κρασί ,το οποίο ήταν διαθέσιμο για το καταναλωτικό κοινό το έτος 2005.Το Κτήμα Άλφα αποτελεί το πρώτο κτήμα με υπόγεια άρδευση στην Ευρώπη και ακολουθεί μια πολύ εξειδικευμένη διαδικασία προκειμένου τα φυτά να μεγαλώσουν σωστά και να δώσουν ποιοτική πρώτη ύλη.

Ο καθένας έχει την δυνατότητα να αγοράσει το κρασί που επιθυμεί στα  εγχώρια καταστήματα πώλησης όσο και στα καταστήματα διάθεσης στο  εξωτερικό. Για αυτούς που επιδιώκουν κάτι παραπάνω , υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Άλφα το οποίο αποτελεί μια μοναδική εμπειρία και ένα "ταξίδι"γεύσεων, αισθήσεων και συναισθημάτων.

Ο επισκέπτης πλησιάζοντας   στην είσοδο του κτήματος μπορεί να διακρίνει  δεξιά και αριστερά τις εκτάσεις γης με τα προσεγμένα  αμπέλια  που  δεσπόζουν και συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο.Η είσοδος του Κτήματος είναι  εντυπωσιακή και χαρίζει μια εμβληματική εικόνα σε συνδυασμό με το βορειοελλαδίτικο άγριο τοπίο που δημιουργεί μία ανάταση και γαλήνη .Οι υπεύθυνοι του κτήματος με τους οποίους μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος λίγες μέρες πριν να επικοινωνήσει για την μέλλουσα παρουσία του στον χώρο, είναι κάτι παραπάνω από φιλόξενοι.

Μετά την θερμή απο μέρους των υπευθύνων ,υποδοχή στο χώρο , ξεκινάει η ξενάγηση στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του κτήματος , η οποία εντυπωσιάζει απο την καθαριότητα και την αρτιότητα του τρόπου επεξεργασίας  και σίγουρα   μπορεί να χαρακτηριστεί ως "σχολείο"όχι μόνο για αυτούς που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την φιλοσοφία του κρασιού αλλα και για τους πιο έμπειρους που θέλουν να μάθουν το "κάτι παραπάνω"!

Ο κάθε χώρος  στο εσωτερικό  του κτήματος έχει την δική του "λειτουργικότητα ".Εκτός από τους ειδικούς διαμορφωμένους χώρους που περιλαμβάνουν τους οινοποιητικούς εξοπλισμούς ,υφίστανται  χώροι συνεδρίασεων  και παρουσιάσεων ,  χώρος δοκιμών (wine tasting) όλων των κρασιών της τρέχουσας παραγωγής και αγοράς κρασιών , καθώς και gift shop για την απόκτηση αναμνηστικών .Οι επισκέπτες φεύγοντας από το Κτήμα Άλφα έχουν πραγματοποιήσει ένα "ταξίδι"στο χώρο των γεύσεων  και των αρωμάτων χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις εμπλουτίζοντας το πνεύμα τους  με ιδιαίτερες γνώσεις και αξέχαστες εμπειρίες.

Σαφώς δεν είναι τυχαίες οι διακρίσεις των εκλεκτών και ποιοτικών κρασιών (Premium-SuperPremium-Ultra Premium)του Κτήματος Άλφα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , καθώς και οι συνεχείς συνεργασίες παγκοσμίως που  γνωρίζουν αλματώδη αύξηση, αλλά είναι σίγουρα αποτέλεσμα επίπονης εργασίας, υπέρμετρης  υπευθυνότητας και ξεχωριστού σεβασμού απέναντι στον καταναλωτή.

Τέλος με σιγουριά  θα μπορούσε να υποστηρίξει  κανείς,οτι όποιος επισκέπτεται το Κτήμα Άλφα μία φορά , την επόμενη χρονιά βρίσκεται πάλι εκεί για να αισθανθεί "νέα αρώματα" "γευστικές ηδονές" και να ξαναζήσει την απόλυτη εμπειρία.





1 σχόλιο :

  1. If you're looking to lose pounds then you have to try this totally brand new tailor-made keto diet.

    To create this keto diet, licenced nutritionists, fitness couches, and top chefs have joined together to develop keto meal plans that are powerful, convenient, cost-efficient, and satisfying.

    From their grand opening in early 2019, 1000's of people have already transformed their body and health with the benefits a good keto diet can give.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover 8 scientifically-tested ones given by the keto diet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή