Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Γεραπετρίτης: «Τα ΜΑΤ έφυγαν από τα νησιά γιατί ολοκλήρωσαν το έργο τους»




Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου σημειώθηκε στη Βουλή.

Αρχικά ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα ότι δεν είπε μία λέξη συμπαράστασης για τους ανθρώπους των δυνάμεων ασφαλείας και δεν καταδίκασε τα επεισόδια που έγιναν στα νησιά του Αιγαίου. Αίσθηση, όμως, προκάλεσε η αναφορά του ότι θα υπάρξει αναβάθμιση της ανάσχεσης στα νησιά και για λόγους δημόσιας υγείας. «Η λογική των ανοικτών συνόρων έπαψε με αυτή την κυβέρνηση και θα υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση της δυνατότητας για ανάσχεση αφού υπάρχουν και λόγοι δημόσιας υγείας. Να πω ότι τα υπουργικά έδρανα δεν είναι γεμάτα σήμερα γιατί γίνεται υπουργικό συμβούλιο μία λέξη που είναι άγνωστη στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα».

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξαπέλυσε βολές κατά του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης και ζήτησε από τον κ. Γεραπετρίτη να βαθμολογήσει αυτό το επιτελικό κράτος στις διάφορες δράσεις του.

«Αφού πιστεύετε στην αξιολόγηση θέλω να μου δώσετε μια βαθμολογία ανάμεσα στο 0 και στο 10 για το πως έχει πάει το επιτελικό κράτος μέχρι τώρα. Πόσο δίνεται στην διαχείριση της ιστορίας του ποδοσφαίρου 3-4; Στο προσφυγικό πώς βαθμολογείτε το επιτελικό κράτος; Αν έπρεπε να στείλετε τα ΜΑΤ γιατί τώρα τα παίρνετε πίσω; Σε ένα άξονα 0 έως 10 την πρόταση του κ. Πέτσα ότι θέλουμε τα κλειστά κέντρα για να μην υπάρχουν ιώσεις. Στον φιλελευθερισμό πού το βάζετε πιο κοντά, στον Αττίλα τον Ούνο ή στον φιλελεύθερο Τζον Στιούαρτ Μιλ; Θα ήθελα και μία βαθμολογία του επιτελικού κράτους ως προς την λογοδοσία αυτής της κυβέρνησης. Πού είναι η λογοδοσία στη Βουλή; Μας είπατε ότι λείπουν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός γιατί υπάρχει υπουργικό συμβούλιο είναι πάνω από τη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο;»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε συνολικά την βία που υπάρχει στα νησιά και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από το γερμανικό επιτελείο στρατού που είπα ότι είχαμε να δούμε τέτοιο επιτελικό κράτος από την εποχή του Kaiser. Πρέπει να ζητήσω ένα βαθύ συγνώμη από τον γερμανικό στρατό που τον συνέκρινα με το δικό σας επιτελικό κράτος».

Γεραπετρίτης: «Τα ΜΑΤ έφυγαν από τα νησιά γιατί ολοκλήρωσαν το έργο τους»
Στο κ. Τσακαλώτο απάντησε εκ νέου ο Υπουργός Επικρατείας λέγοντας ότι τα σώματα ασφαλείας απομακρύνθηκαν από τα νησιά γιατί ολοκλήρωσαν το έργο τους. «Τα σώματα ασφαλείας αποσύρθηκαν από τα νησιά γιατί ολοκληρώθηκε το έργο τους. Τα σώματα ασφαλείας ενίσχυσαν τις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες μπήκαν να κάνουν τις πρώτες ισοπεδώσεις προκειμένου μετά να αναλάβει το έργο ο ανάδοχος.

Το επιτελικό κράτος είναι διαδικασίες δεν είναι η ουσία της πολιτικής. Συμβαίνει να γίνονται και λάθος αποφάσεις αλλά αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος. Το επιτελικό κράτος σημαίνει να γίνονται οι δομές και οι διαδικασίες προκειμένου στη συνέχεια να λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Επιτελικό κράτος σημαίνει να γίνονται υπουργικά συμβούλια. Αποκαθιστούμε τους θεσμούς στο συνολικό τους νόημα. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της βαθμολογίας εγώ θα αναφέρω τον Μαξ Βέμπερ αυτό που προσπαθούμε να εισαγάγουμε είναι ο ορθός λόγος στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων.

Δέχομαι και ακούω την βαθμολογία που μου βάζετε εσείς αλλά πάνω απ’ όλα δέχομαι την βαθμολογία που μας βάζει ο ελληνικός λαός».

Πηγή: iefimerida.gr 

1 σχόλιο :

  1. You should see how my buddy Wesley Virgin's story begins with this SHOCKING AND CONTROVERSIAL VIDEO.

    Wesley was in the military-and shortly after leaving-he unveiled hidden, "self mind control" tactics that the CIA and others used to obtain everything they want.

    THESE are the EXACT same SECRETS many celebrities (notably those who "come out of nothing") and the greatest business people used to become wealthy and successful.

    You've heard that you use only 10% of your brain.

    Mostly, that's because most of your BRAINPOWER is UNCONSCIOUS.

    Maybe that conversation has even occurred IN YOUR very own mind... as it did in my good friend Wesley Virgin's mind around 7 years ago, while driving an unregistered, beat-up garbage bucket of a car with a suspended license and with $3 on his banking card.

    "I'm so fed up with going through life paycheck to paycheck! Why can't I become successful?"

    You took part in those thoughts, ain't it right?

    Your very own success story is waiting to start. You just need to take a leap of faith in YOURSELF.

    Take Action Now!

    ΑπάντησηΔιαγραφή