Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Η ψυχική μας υγεία

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ψυχική μας υγεία

Πολλές φορές θα έχεις ακούσει ή διαβάσει αυτόν τον όρο. Κανείς όμως δεν του έδωσε την σημασία που χρειαζόταν. Η ψυχική υγεία είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό.  Αποτελεί την αφετηρία των πάντων.

Ένας άνθρωπος που δεν έχει καλή ψυχική υγεία, συχνά αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα. Πολλά από αυτά τα γεννά το μυαλό. Και εκεί έγκειται η ψυχική μας υγεία, στο μυαλό και την ψυχή μας.

Πολλές φορές επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με διάφορα προβλήματα και αρνητικές σκέψεις που οδηγούν στο αποτέλεσμα του να μην είμαστε καλά, του να είμαστε διαρκώς αγχωμένοι για το οτιδήποτε. Αν μάθουμε να περιορίζουμε το άγχος αλλά και να ελέγχουμε τις σκέψεις μας ,τότε θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας.

Το κλειδί σε αυτό αποτελεί η λέξη αποφόρτιση. Οφείλουμε μέσα στην μέρα μας να αποφορτίζουμε τον οργανισμό μας, να καθαρίζουμε το μυαλό μας και την ψυχή μας. Ο διαλογισμός βοηθά πολύ σε αυτό το ταξίδι όπως και τα λογοτεχνικά βιβλία συνδυασμένα με την μουσική που μας αρέσει. 

Κάθε μέρα χρειάζεται να γίνεται αυτό και όχι μια στο τόσο. Η γυμναστική παίζει εξίσου ένα σημαντικό ρόλο. Αποφορτίζεται ο οργανισμός μέσω της άσκησης και νιώθουμε πιο ανάλαφροι, πιο ευδιάθετοι.

Η καθημερινή προπόνηση αποτελεί το κλειδί σε αυτόν τον αγώνα. Όπως έχω ξαναγράψει είμαστε οτι σκεφτόμαστε οτι είμαστε. Το μυαλό μας είναι αυτο που μας δίνει την ενέργεια και η ψυχή μας, μας δίνει το κουράγιο. Οφείλουμε, λοιπόν, αν μη τι άλλο, να τα προσέξουμε αλλά και να τα φροντίσουμε. 

Τα πάντα ξεκινούν και καταλήγουν σε εμάς. 
Και όπως έλεγαν και οι αρχαίοι: νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ.

Μην το αμελείς, ξεκίνα από σήμερα και θα δεις διαφορά στην διάθεση σου και την αντιμετώπιση που θα έχεις απέναντι στις καταστάσεις. Μπορείς, είναι στο χέρι σου. Μην αμελείς την υγεία σου, είτε σωματική είτε ψυχική. 

Και να θυμάσαι συνοδοιπόρο σε αυτό το ταξίδι έχεις εσένα, τον εαυτό σου, δηλαδή. 
Βρες τα μαζί του και όλα θα πάνε καλά. Και αν δεν πάνε, δεν θα είναι το τέλος. 

Σε φιλώ γλυκά, 
Μαγδαληνή

Image may contain: Magda Hondrou, sitting, sky, outdoor, water and nature

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου