Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Γιατί οι άντρες νιώθουν να απειλούνται με τον φεμινισμό;

The Serial Comma: Feminism: The Results of a Misinterpretation

Υπογράφει η Μαίρη Παπά - Νοβακίδου
Ηθοποιός


Με όλα όσα βλέπω και ακούω καθημερινά είμαι πλέον σίγουρη πως η πλειοψηφία των αντρών πρέπει να ξανασυστηθεί με τον ορισμό του φεμινισμού.

Δεν υπάρχουν μόνο γυναίκες φεμινίστριες λοιπόν και φυσικά καμία δε ζητάει να πάρει την εξουσία από τους άντρες .Το ζήτημα είναι να καταρριφθεί η εξουσία και να υπάρχει ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα.

Μπορεί οι άντρες να έχουν περισσότερα προνόμια στην κοινωνία , όμως δεν παύουν να δέχονται και εκείνοι τον σεξισμό καθημερινά. Αδικούνται κι αυτοί λοιπόν με τη σειρά τους και οι διακρίσεις δεν σταματάνε ούτε σε αυτούς. Όπως:

1 . Κρίνονται αρνητικά και χλευάζονται όταν περιποιούνται τον εαυτό τους.  Ο καθένας μας οφείλει και έχει την ανάγκη να το κάνει . Είτε αυτό θα είναι να χρησιμοποιήσει καλλυντικά και διάφορα προϊόντα περιποίησης , είτε να αφαιρεί τις τρίχες από το σώμα του με διάφορες μεθόδους ( λέιζερ , αποτρίχωση κλπ).

2 . Είναι “υποχρεωμένοι” να πληρώνουν σε κάθε ραντεβού.

3 . Δεν υπάρχουν υποστηρικτικά κέντρα και δομές για κακοποιημένους άντρες , αλλά και να υπήρχαν λόγο της “ισχυρής εικόνας ” που υποτίθεται πως πρέπει να έχει ένας άντρας ελάχιστοι θα έφταναν στο σημείο να καταγγείλουν τέτοιο περιστατικό . Αυτό είναι ένα από τα πιο τρανταχτά γεγονότα που αποδεικνύει τον σεξισμό που δέχονται και οι άντρες.

4 . Πρέπει πάντα με την πρώτη ευκαιρία να αναδεικνύουν τον ανδρισμό τους. Για παράδειγμα η πολύ γνωστές σε όλους μας φράσεις « Ο άντρας πρέπει να είναι κυνηγός » & «Ο άντρας πρέπει να έχει το πάνω χέρι ». Όταν δεν συμβαίνουν  αυτά   γελοιοποιονται επειδή δεν είναι όπως αρμόζει στα πρότυπα της κοινωνίας.

5 . Πάντα η μητέρα παίρνει την επιμέλεια των παιδιών ενώ εξαιρούνται ελάχιστες περιπτώσεις.

6 . Δεν μπορούν να εκφράζουν με την ίδια ευκολία ελεύθερα τα συναισθήματα τους για λόγους που ήδη έχω προαναφέρει . Άλλωστε «Οι άντρες δεν κλαίνε » αυτό μας έχουν μάθει από μικρά , η αρχή της καταπίεσης δηλαδή.

7 . Καταπιέζονται και έχουν στο μυαλό τους πως μέχρι κάποια συγκεκριμένη ηλικία θα πρέπει να έχουν πετύχει επαγγελματικά και να έχουν ένα “καλό ” αυτοκίνητο  αλλιώς δεν είναι και τόσο άξιοι και αποδεκτοί για να έχουν κάποια σχέση , να κάνουν οικογένεια και όχι μόνο.

Το συμπέρασμα είναι πως η πατριαρχεία καταπιέζει και τους ίδιους τους άντρες . Και εμείς την καταδικάζουμε  και είμαστε υπέρ μόνο στο να αλλάξουν όλα αυτά. Γυναίκες και άντρες ίσα  δικαιώματα!

Σεβόμαστε και τα δύο φύλα και υπερασπιζόμαστε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πιστεύεις ακόμα ότι οι φεμινίστριες μισούν τους άντρες;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου