Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Η Εύα πήρε το όπλο της!

Εύα Καϊλή: ” Ντρέπομαι που έχω έναν πρωθυπουργό τόσο σκληρό ...

ΠΗΓΗ: kourdistoportocali.com

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη! Κάπως έτσι θα ξεκινάνε οι επόμενες ηχογραφημένες συνομιλίες επιχειρηματιών με στελέχη του Σύριζα από την εποχή της διακυβέρνησης του κόμματος. Σίγουρα τα όσα ακολουθήσουν θα προσφέρουν μοναδική δράση στο φιλοθεάμον κοινό. Πέρα από τη δράση όμως είναι τώρα η μοναδική ευκαιρία για ολική επαναφορά του θρυλικού και αξεπέραστου ΠΑΣΟΚ. Οχι φυσικά της σημερινής έκδοσης του χαζοΚΙΝΑΛ που αποτελεί ουρά του Σύριζα αλλά του γνωστού αγαπημένου και sexy ΠΑΣΟΚ.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ (είναι πολλά τα λεφτά Άρη) και την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να γατζωθεί ως την αιωνιότητα στην καρέκλα ηγεσίας του κόμματος η Εύα Καιλή (ναι αυτή είναι η πρόταση-παρέμβασή μας) οφείλει να βγάλει τον εαυτό της από τον τόκο και την σιέστα στην ευρωπαϊκή Παπαδημούπολη και να ηγηθεί του νέου ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στα σκαριά. Αλλωστε είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Εύα Καιλή είναι το κορίτσι που θα επέλεγε και ο συγχωρεμένος Ανδρέας για να τον διαδεχθεί.

Η Έυα για όσους τη γνωρίζουν έχει το ασταμάτητο μέσα της με την έννοια ότι κανένα εμπόδιο δεν την σταματά. Μπορεί να συνομιλεί με την ίδια άνεση με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη μέχρι τον Ρίτσαρντ Μπράνσον. Η Έυα εκτός από νέα και όμορφη είναι και κορίτσι του κόσμου και της εποχής μας. Είναι δηλαδή ένα κορίτσι που έρχεται από το μέλλον της ψηφιακής εποχής, της τεχνητής νοημοσύνης της ρομποτικής. Επίσης δεν υπάρχει χάρη στο επώνυμό της και μόνο όπως συμβαίνει με τη Φώφη.

Είναι μία καλή ευκαιρία και για την ίδια ώστε να δώσει ένα ενδιαφέρον στη ζωή της για να μην αναγκασθεί στη συνέχεια να παντρευτεί τον σωματοφύλακά της όπως η Ελενα Ράπτη. Η Εύα Καϊλή δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι-έγραφε η  η Τζένη Αγιανδρίτη στο “Πρώτο Θέμα”.

Δεν μεγάλωσε καν σε μια οικογένεια με έντονο πολιτικό στίγμα και κομματικά ερείσματα. Οι γονείς της ήταν άνθρωποι πολιτικοποιημένοι, χωρίς όμως να σέρνονται στα κομματικά άρματα. Ο πατέρας της, Αλέξανδρος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Λύκειο και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΑΠΘ.

Στα 23 του χρόνια έχει ήδη γίνει πατέρας της Εύας, καρπού του έρωτά του με τη Μαρία Ιγνατιάδου, ποιήτρια και συγγραφέα, απόφοιτη της Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με ρίζες από τον Πόντο και την Καππαδοκία και μεγαλωμένη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου βρέθηκε στα γυμνασιακά της χρόνια. Η μικρότερη αδερφή της, Μανταλένα, μια εξίσου όμορφη κοπέλα, τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακά στο Λονδίνο, θεωρείται για πολλούς το alter ego της Εύας. Και όχι άδικα.

Η Μανταλένα είναι ουσιαστικά ο μόνος άνθρωπος που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της ξανθιάς πολιτικού, εκείνη που έχει βιώσει από κοντά τις προσωπικές απογοητεύσεις της, τις πολιτικές ανησυχίες, τα συναδελφικά μαχαιρώματα, τα τραβήγματα του κομματικού χαλιού, τις εκλογικές νίκες και τις προεκλογικές καμπάνιες, τις νυχτερινές εξορμήσεις στα νεανικά στέκια, τους έρωτες και τους χωρισμούς.

Από μικρή ηλικία άλλωστε η Εύα Καϊλή δεν φημιζόταν για τον εξωστρεφή της χαρακτήρα. Κάθε άλλο. Ντροπαλή, χαμηλών τόνων και ήσυχη, τα μαθητικά της χρόνια (στο 38ο Δημοτικό, στο 13ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Θεσσαλονίκης) δεν είχαν εντάσεις, ούτε εφηβικές εξάρσεις και επαναστάσεις.

Είχαν μόνο διάβασμα. Οχι από υποχρέωση ή από τις συνήθεις γονικές παραινέσεις, αλλά φυσικά και αβίαστα, αφού οι δύο αδερφές μεγαλώνουν σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία, όπου συγγράμματα φιλοσοφίας και ποιητικά πονήματα παρατάσσονται κατά εκατοντάδες δίπλα σε ιστορικούς τόμους, κλασικά κείμενα και μυθιστορήματα. Το διάβασμα για την Εύα ήταν μια φυσική ανάγκη, μια σχεδόν οικογενειακή συνήθεια, ενώ οι φιλοσοφικές και κοινωνικοπολιτικές συζητήσεις έδεναν τα τέσσερα μέλη του οίκου Καϊλή. Μόλις στα 12 χρόνια της θα τραβήξει από τη βιβλιοθήκη να διαβάσει τον «Υπεράνθρωπο» του Νίτσε. Δεν ήξερε ότι δεν είναι για την ηλικία της, αλλά αυτό δεν σήμαινε κάτι.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ... kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου