Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Το άδοξο τέλος ενός ηθικού πλεονεκτήματος

Μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι - larissanet.gr

Ήταν 9 Φεβρουαρίου 2015 όταν από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε σχεδόν δακρυσμένος ότι η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η "κάθε λέξη του Συντάγματος".Παρά το γεγονός αυτό και υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα αποδείχτηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η "πρώτη φορά Αριστερά" έκανε το Σύνταγμα της χώρας κουρέλι και την κυβέρνηση "μαγαζί" εξυπηρέτησης συμφερόντων...

Στις 23 Ιουλίου 2018 λαμβάνει χώρα μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας.Εστίες πυρκαγιών στην Αττική με επίκεντρο το Μάτι κοστίζουν την ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους. Τα λάθη και οι παραλείψεις ήταν πολλές αλλά αυτό που ήταν το περισσότερο χυδαίο και ανήθικο ήταν η προσπάθειες να συγκαλυφθούν αυτές οι εγκληματικές αστοχίες.Με απειλές κατά των αξιωματικών της Πυροσβεστικής που ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας αλλά και παρεμβάσεις "ανωτέρων" προσπάθησαν να καλύψουν την ανικανότητα τους.

Μετά από δύο χρόνια από αυτό το καλοκαίρι και μετά από μια σωρεία αποκαλύψεων αντιλήφθηκαν όλοι ότι αυτές οι ενέργειες σίγουρα δεν παραπέμπουν σε μια κυβέρνηση που σέβεται την Δημοκρατία και τους θεσμούς (π.χ η σκευωρία της Novartis ) αλλά σε ένα βαθύ παρακράτος. Ένας μηχανισμός που είχε ως μόνο στόχο την πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και μπροστά σε αυτόν το στόχο δεν είχε σημασία για αυτούς τίποτα, ούτε καν η ανθρώπινη ζωή. Σήμερα η Ελλάδα έχει επιτέλους μια κυβέρνηση που σέβεται και τιμά τους Θεσμούς και την Δημοκρατία. Μια κυβέρνηση που έχει χρέος να δείξει το καλό πρόσωπο της Ελλάδας!

Καραγεωργίου Χαράλαμπος (Μπάμπης)
Υπεύθυνος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 
και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς
Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Babis Karageorgiou, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου