Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Μαρία - Νεφέλη Χατζηιωαννίδου: Προσπαθώ να βρω ισορροπία ανάµεσα στους ρόλους µου


Η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. μιλάει στο «Secret» για την καθημερινότητα μιας νέας γυναίκας, την ισότητα των δύο φύλων, την πολιτική και τις κόρες της

Στις πρόσφατες εκλογές ήταν µια από τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη 

για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας ∆ηµοκρατίας. 


Ο λόγος για τη Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, µια πολύ νέα γυναίκα, µητέρα δύο παιδιών, µε έντονη επαγγελµατική δραστηριότητα, που δεν σταµατά να καλλιεργεί τον εαυτό της και να µορφώνεται, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βρει ισορροπία µέσα σε µια δύσκολη καθηµερινότητα. ∆ηλαδή, µια υπέροχη γυναίκα!  «Θεωρώ κάθε γυναίκα που παλεύει να αντεπεξέλθει σε οποιονδήποτε ρόλο υπέροχη γυναίκα. Προσωπικά προσπαθώ να βρω µια ισορροπία ανάµεσα σε όλους τους ρόλους που έχω επιλέξει και για να είµαι, λοιπόν, ήρεµη έχω αποδεχτεί το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει πάντα ισορροπία, αλλά, όσο είµαι ευτυχισµένη µε τις επιλογές µου και δεν µε πνίγουν οι τύψεις, η ζωή µου µού αρέσει».

Η βουλευτής Επικρατείας της Ν.∆., στηρίζοντας ενεργά τον ρόλο της γυναίκας µέσα στην ελληνική κοινωνία, πιστεύει πως η εξάλειψη των φαινοµένων ανισότητας µεταξύ των δύο φύλων αποτελεί µια συνεχή πρόκληση για την ελληνική κοινωνία και απαιτεί διαρκείς προσπάθειες και δράσεις σε πολλούς τοµείς. «Εχουν γίνει βήµατα προόδου στην ελληνική κοινωνία σε ορισµένους τοµείς και το γεγονός ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά ανήκει στις 12 χώρες παγκοσµίως µε πλήρη νοµική ισότητα ανδρών-γυναικών το αποδεικνύει. Οµως, η νοµοθετική ισότητα, όπως είναι προφανές, δεν συνεπάγεται, ούτε εγγυάται, την πραγµατική ισότητα. Για να εξαλειφθούν αυτές οι ανισότητες, απαιτείται µια συνολική προσέγγιση και συντονισµός δράσεων από την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις, τις κοινωνικές οργανώσεις και την κοινωνία».

Αν την ακολουθήσει κανείς στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, σίγουρα δεν θα καταφέρει να πάρει τα µάτια του πάνω από τις δύο κόρες της. Τα «θηρία», όπως τα αποκαλεί η ίδια! Οπως λέει στο «S», θέλει οι κόρες της να αποκτήσουν ενσυναίσθηση και να µάθουν την αξία της προσφοράς.  «Θα ήθελα να έχουν τη δύναµη να αντεπεξέλθουν σε οτιδήποτε τους συµβεί, έχοντας, όµως, την ενσυναίσθηση να αντιλαµβάνονται τι περνάει ο κόσµος γύρω τους. Στόχος όλων των γονιών είναι τα παιδιά τους να είναι ευτυχισµένα, αλλά εγώ θα ήθελα να µάθουν ότι πραγµατικά ευτυχισµένος αισθάνεσαι προσφέροντας στην κοινωνία».

Η Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου σπούδασε χρηµατοοικονοµικά, όµως πολύ σύντοµα ανακάλυψε το πάθος της για την κοινωνική επιχειρηµατικότητα. Το 2018 αποφάσισε, µεταξύ άλλων, να ανοίξει τη δική της επιχείρηση εστίασης, δηµιουργώντας ένα «διαφορετικό» κυλικείο µέσα στο ΑΠΘ. Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε ιδρύσει την πρώτη της κοινωνική επιχείρηση «Code It Like A Girl», όπου είχε ως στόχο τη µείωση του χάσµατος στην εκπροσώπηση των γυναικών σε τεχνολογικούς κλάδους. Κι έπειτα ήρθαν οι «Υπέροχες Γυναίκες», για να φτάσει σήµερα να είναι µέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου.

«∆εν σας κρύβω ότι η πολιτική είναι µια πρωτόγνωρη εµπειρία για εµένα και ήταν ένας κλάδος µε τον οποίο πίστευα ότι δεν θα εµπλακώ ποτέ. Το ταξίδι στο σύνολό του ήταν µακρύ, καθώς η δράση µου σε κοινωνικά ζητήµατα ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, αλλά η µετάβαση στην πολιτική ήταν πολύ γρήγορη».

Κι ενώ µπορεί να µην πίστευε πως θα µπορούσε ποτέ να εµπλακεί µε την πολιτική, η ίδια από τη θέση που κατέχει πλέον αναζητά την αλλαγή σε σοβαρά κοινωνικά ζητήµατα που αντιµετωπίζει η χώρα. «Τα προβλήµατα τα οποία η κυβέρνηση έχει εντοπίσει και στα οποία εστιάζει, ώστε να προβεί σε λύσεις, είναι στους τοµείς της Υγείας, της Παιδείας, της ∆ικαιοσύνης και της ακρίβειας. Οπότε όποιο από τα παραπάνω θα µπορούσε ως διά µαγείας, εν µια νυκτί, να λυθεί θα το άλλαζα αµέσως!».

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 19/8



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου