Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Έφη Αχτσιόγλου κατά Στέφανου Κασσελάκη: Δεν μπορεί να νικήσει τον Κ. Μητσοτάκη. Δεν έχει σχέδιο, ούτε πολιτική εμπειρία


«Φουντώνει» η μάχη για την ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ, με την υποψήφια πρόεδρο του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου να εξαπολύει νέα βέλη κατά του εσωκομματικού αντιπάλου της Στέφανου Κασσελάκη.


«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο, ούτε και στοιχειώδη πολιτική εμπειρία» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Αντίθετα, όπως σημείωσε, «εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, γιατί έχουμε πολιτικό σχέδιο το οποίο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφική δυναμική στην ελληνική κοινωνία και να δείξει την πόρτα της εξόδου στις πολιτικές της Δεξιάς. Έτσι νικιούνται τα καθεστώτα».


Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο διάσπασης τόνισε πως ότι «η ενότητα είναι απολύτως αναγκαία για την επόμενη μέρα» και πρόσθεσε πως «το ερώτημα της ενότητας βαραίνει την άλλη πλευρά», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο συνυποψήφιός της δεν καταδικάζει τις επιθέσεις που – όπως είπε – δέχεται η ίδια και άλλα στελέχη από τον Παύλο Πολάκη.


«Είμαστε κυβερνητικό κόμμα και επιδιώκουμε να πείσουμε, να γίνουμε πλειοψηφικοί στην κοινωνία, να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή. Άρα η ενότητα είναι αναγκαίος κοινός παρονομαστής» ανέφερε συγκεκριμένα και συνέχισε λέγοντας: «Σε ό,τι με αφορά έχω αποδείξει ότι λειτουργώ με όρους που διασφαλίζουν την ενότητα στον χώρο. Το ερώτημα της ενότητας όμως θα πρέπει να απαντηθεί εμπράκτως κυρίως από την άλλη πλευρά. Διότι ο  βασικός άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στον κ. Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης, εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις απέναντι σε εμένα, στους προηγούμενους υποψηφίους και σε σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Άρα, το ερώτημα της ενότητας βαραίνει την από εκεί πλευρά και δεν μπορεί ο συνυποψήφιός μου, που υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη ως τον βασικό του άνθρωπο, να μην λέει ότι καταδικάζει αυτού του τύπου τις επιθέσεις».


«Απολύτως ανατρέψιμος ο συσχετισμός της πρώτης Κυριακής» Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε «απολύτως αισιόδοξη» ότι «το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής μπορεί να είναι νικηφόρο» και ότι «είναι απολύτως ανατρέψιμος» ο συσχετισμός του πρώτου γύρου. Ο Στ. Κασσελάκης «δεν έχει παρουσιάσει το πολιτικό του σχέδιο»


Εντείνοντας την κριτική της στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως «βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την τ​ελική κάλπη και (…) δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική πρόταση του» στηλιτεύοντας την επιλογή του να απορρίψει τη διεξαγωγή ενός debate. «Γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησα να υπάρξει ένα debate, με συντροφικούς όρους, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα διακριτά πολιτικά σχέδια με τα οποία επιδιώκουμε τον κοινό στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης. Δυστυχώς, η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον συνυποψήφιό μου, αν και υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς το πολιτικό του σχέδιο, γιατί δεν το έχει παρουσιάσει» είπε και συνέχισε λέγοντας:


«Από τη δική μου πλευρά έχω καταθέσει ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο, με τέσσερα κεντρικά ζητήματα: κράτος, εργασία, οικονομία και δικαιώματα. Με ποιον συγκεκριμένο τρόπο πρέπει να θέσουμε εμείς τον πήχη στα επίδικα της εποχής. Ποιες οργανωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δοθεί βαρύτητα στο πολιτικό περιεχόμενο. Ο συνυποψήφιός μου περιορίστηκε το προηγούμενο διάστημα σε κάποια συνθήματα, τα οποία στην πολιτική είναι αναγκαία, όμως δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτά. Όταν για παράδειγμα λέει “θα τα αλλάξω όλα”, τι εννοεί; Ποιες πολιτικές θέσεις θα αλλάξει; Θα αλλάξει η θέση μας για την εξωτερική πολιτική; Θα αλλάξει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και στην κατάργηση του Άρθρου 16;».


Η κ. Αχτσιόγλου κάλεσε τέλος σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές ώστε «να δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο ρεύμα» καθώς – όπως τόνισε – «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή γιατί αυτό είναι μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι και προχωράμε δυνατά, είναι μήνυμα ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν κυβερνά με λευκή επιταγή, αλλά η αριστερή, η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει δυναμικά και διεκδικεί ξανά τη διακυβέρνηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου