Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

The ReMARKables InterViews Vol. 300: Σήμερα μιλάμε με την Πρώην Βουλεύτρια της Ανατολικής Αττικής, κυρία Μαρία Κ. Απατζίδη, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Αχαρνών με την Παράταξη ''ΑΧΑΡΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ'' και τον Υποψήφιο Δήμαρχο, Χρήστο Π. Ηλιάδη. Επιμέλεια Συνέντευξης: Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς


The ReMARKables InterViews Vol. 300...

Σήμερα μιλάμε με την Πρώην Βουλεύτρια Ανατολικής Αττικής

Μαρία Κ. Απατζίδη


Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Αχαρνών 

με την Παράταξη ''ΑΧΑΡΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ''

και τον Υποψήφιο Δήμαρχο κύριο Χρήστο Π. Ηλιάδη. 


Επιμέλεια Συνέντευξης: Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς 

LASTPOINT.GR

GNOMI KILKIS - PAIONIAS

OFF THE RECORD NEWS BLOGSPOT


Ο κόσμος της πόλης και των συνοικιών σου γνωρίζει πάνω κάτω το οικογενειακό, ακαδημαϊκό, εργασιακό, κοινωνικό και πολιτικό προφίλ σου. Θέλω να μου πεις όμως γιατί ένα πολυάσχολο και γεμάτο ευθύνες άτομο όπως εσυ θέτει τον εαυτό του, τον χρόνο του και την ποιότητα του α. στην προεκλογική αναμέτρηση και β. αν και εφόσον αν εκλεγείς με το καλο και το εύχομαι και το θέλω, στις δημοτικές ''μάχες'' στα συμβούλια, συνελεύσεις κλπ; Τι σε κέρδισε χθες και σήμερα, ώστε να στραφείς στο δημοτικό πολιτικό γίγνεσθαι; 


Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι, πρωτίστως, ένα πολιτικό ον. Αν θες να λέγεσαι ενεργός πολίτης, είναι αυτονόητο πως πρέπει να ασχολείσαι με το πολιτικό γίγνεσθαι. Αν δεν αλλάξουμε τον κόσμο μας εμείς, ποιοι περιμένουμε να τον αλλάξουν; Αυτοί που κοιτάνε με απάθεια και μοιρολατρία όλα τα κακά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας ή μήπως όλοι εκείνοι οι οποίοι έχουν συμβιβαστεί με την εξαθλίωση και τη μιζέρια; Εμείς πρέπει να γίνουμε αυτοί που θα χτίσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους, ακόμα και για εκείνους που έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια και την πίστη στο ότι όλα μπορούν να αλλάξουν. β) εάν και εφόσον εκλεγώ, το πρώτο πράγμα που θα κάνω θα είναι το να ασχοληθώ στα αλήθεια με όλα όσα βλέπω από όταν ήμουνα μικρό παιδί να είναι αυτονόητα και παρόλα αυτά να μη γίνονται ποτέ, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, στην περιοχή μου που σκόπιμα κάποιοι υποβάθμισαν και τη θέλουν μόνιμα υποβαθμισμένη. Για μένα οι άνθρωποι με τους οποίους έχω ζήσει και έχω περάσει όλη μου τη ζωή δεν επιτρέπεται να έχουν υποδεέστερη ποιότητα ζωής από οποιονδήποτε άλλο πολίτη της χώρας. Ο Δήμος Αχαρνών είναι γεμάτος από ανθρώπους με δύναμη, δημιουργικότητα και ευφυία. Αυτό που έλειπε μέχρι τώρα είναι ένα πραγματικό όραμα για τον τόπο και διάθεση να εφαρμοστεί στο ακέραιο. Πιστεύω πως με Δήμαρχο τον Χρήστο Ηλιάδη, μαζί με τα άξια στελέχη της παράταξής μας μπορούμε να καταφέρουμε να τα αλλάξουμε όλα προς το καλύτερο, άμεσα!


Πες μου το πολύ μεγάλο θετικό του Δήμου σου, της πόλης σου, της γειτονιάς σου, ως δημοτική, γεωγραφική, κοινωνική, οικονομική, πολιτική οντότητα… αλλά και το μεγάλο αρνητικό, παρακαλώ θερμά! Τι άλλαζες αν είχες την δύναμη π.χ. μέσα σε 48 ωρες; 


Tο μεγαλύτερο θετικό του δήμου μας, ο μεγάλος μας πλούτος είναι οι άνθρωποί μας. Μαζί μπορούμε να τα κατεφέρουμε όλα. Μόνο μαζί με αυτούς μπορούμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια επούλωσης των μεγάλων πληγών που άνοιξαν λόγω της καταστροφικής ανικανότητας κάποιων. Το απέραντο δάσος της Πάρνηθας, ένας μοναδικός πνεύμονας πρασίνου ήταν μέχρι πρότινος στα μεγάλα θετικά του τόπου μας και πρέπει να ξαναγίνει. Ακριβώς από εδώ πρέπει να ξεκινήσουμε ώστε να κάνουμε τις Αχαρνές έναν τόπο όπου άνθρωποι από όλη την Αττική θα μπορούν να φέρνουν τις οικογένειές τους για πικ-νικ, για πεζοπορία στα κομμάτια του δάσους που έχουν σωθεί, στα μονοπάτια που σαν Δήμος θα φτιάξουμε. όλοι μας χρειαζόμαστε μία ζωή πιο κοντά στη φύση και όχι την θάλασσα τσιμέντου με την οποία μας έχουν πλημμυρίσει. Επιπλέον ο τόπος μας έχει μεγάλη ιστορία, τοπόσημα αν αναδειχθούν σωστά, θα λάμψουν. Όσο για το μεγάλο αρνητικό του δήμου μας αυτό είναι σίγουρα η εγκληματικότητα, ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο όμως έχει σαν γενεσιουργό του αίτιο, συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που έγιναν στο παρελθόν. Εμείς αυτό το αρνητικό θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως και θα εργαστούμε σκληρά για να αναδείξουμε όλα τα θετικά στοιχεία του τόπου.


Σκέψου ότι εχεις απέναντι σου έναν μέσο νεολαίο της γενιάς

μας και της πόλης σου, ας πούμε 29 ετών. Τι της/του λες για το αύριο! 


Μη φύγεις, μην παραιτηθείς απ' την ιδέα του κοινωνικού αγώνα. Με το μυαλό και τις ιδέες μας μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας. Έφυγαν ήδη 500.000 νέοι άνθρωποι, και όλα, μέρα με τη μέρα, γίναν χειρότερα. Να μην αφήσουμε τα πάντα να καταστραφούν από αυτούς που δεν τους νοιάζει, γιατί εμάς μας νοιάζει και θέλουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο. Τώρα, ακόμα κι αν η απαισιοδοξία για το μέλλον κυριαρχεί, εμείς με τη δράση, το πείσμα και το παράδειγμά μας μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα και να δώσουμε νέα πνοή και νέα προοπτική στο κοινό μας μέλλον.


Θέλω πολύ να σε ακούσω στο μεγάλο και σπουδαίο θέμα;

Κοπέλα και Γυναίκα στην Πολιτική, κάθε βαθμίδας σε κάθε θεσμό! 


Οι ξεπερασμένες νοοτροπίες και οι πρακτικές που ήθελαν τη γυναίκα στο περιθώριο της πολιτικής ζωής έχουν οδηγήσει και την δημοκρατία αλλά και την εν γένει κοινωνική ζωή σε ένα τέλμα. Η ενεργητικότερη παρουσία των γυναικών στην πολιτική ζωή του τόπου μας, ανεξαρτήτως βαθμίδας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανανέωση και την ωρίμανση της ίδιας της Δημοκρατίας. Προσωπικά νιώθω την μεγάλη ευθύνη να δείξω πως όλα είναι δυνατά και να παρακινήσω περισσότερες γυναίκες να βγουν μπροστά. Μετά από διεκδικήσεις και επιμονή χρόνων, υπάρχει, πλέον, ο χώρος οι γυναίκες ακόμα και στην Ελλάδα, να αναλάβουν σημαντικότερους ρόλους. Είναι στο χέρι μας.


Το δημοτικό συμβούλιο είναι σταθμός και βήμα για μετά...

ή είναι για σένα λιμάνι σταθερο, απανεμο, ήρεμο... αλλά και αγαπημένο;


Πιστεύω βαθιά στην έννοια του πολίτη, στην έννοια του ανθρώπου που πρωτίστως οφείλει να είναι ένα πολιτικό ον. Έτσι, δεν έχει τόση σημασία το μετερίζι ή ο ρόλος που ασκεί το άτομο στην πολιτική καθημερινότητα κάθε δεδομένη στιγμή, αλλά αυτό που έχει σημασία, είναι μόνο η ένταση, η ποιότητα και ο αγώνας που δίνει για να κάνει τη ζωή όλων των πολιτών, καλύτερη και πιο ανθρώπινη. Στα μάτια τα δικά μου, έχοντας θητεύσει ήδη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για 4 χρόνια, δεν έχει τόση σημασία αν κάποιος είναι δημοτικός σύμβουλος, υπουργός, κοινοτικός σύμβουλος ή απλός πολίτης. Σημασία έχει μόνο να είμαστε ενεργοί και να έχουμε θέληση για προσφορά και ανιδιοτέλεια σε αυτό που κάνουμε. 










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου