Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

''Εν συντομία… Full Moon'' - Κείμενο από την νεαρά κυρία, Δήμητρα - Κλαούντια Ζόγκα


''Εν συντομία… Full Moon''


Πανσέληνος το φθινόπωρο.  Πανσέληνος, ολόκληρο το φεγγάρι απόψε ξεπροβάλλει. Κοιτάζοντας το σου μεταδίδει αυτή την αίσθηση της ολοκλήρωσης, της αυτοπραγμάτωσης, της ελευθερίας. Νέος μήνας ξεκινά αυτό το ζεστό ξημέρωμα. Πόσα όνειρα ολοκληρωμένα έχουμε άραγε ή θέλουμε να ολοκληρώσουμε; Πόσα όνειρα δε δειλιάζουμε να αγκαλιάσουμε ή πόσα όνειρα φοβόμαστε να αντικρίσουμε κατάματα; Άραγε νιώθουμε αυτή την ολοκλήρωση απόψε, αυτή την ολότητα να μας γεμίζει μέσα μας σε όλες τις εκφάνσεις;


Περπατώντας σε εκείνο το στενό σήμερα, ταξίδεψα δέκα χρόνια πίσω σε μια ιρλανδική pub δεκαπέντε φοιτητές πολιτικών επιστήμων άριστοι στα ευρωπαϊκά είχαν βγει ένα βράδυ φθινοπώρου.  (ακόμα δεν έχω επισκεφτεί τη χώρα που μεγαλώνοντας τη συναντάω όλο και πιο συχνά). Εκεί με είδα, μας είδα.  Πόσες τυχαιότητες και επιλογές σε οδηγούν σε μονοπάτια, σε ορίζοντες και σε νέους ουρανούς;  Είδα τα όνειρα εκείνων των παιδιών, τη λαχτάρα τους, το πάθος τους, το φόβο τους, τη τόλμη τους καθώς και ότι ο καθένας έχει τη ζωή του πλέον και έχει διασχίσει τη δική του πορεία. Εκεί μια παύση επικράτησε για να επαναληφθεί ο θόρυβος του αγώνα και της ανεμελιάς. Συνδυάζονται θα μου πεις; Ξεκάθαρα. Χωρίς αγώνα δεν υπάρχει ανεμελιά, μόνο πρόσκαιρη χαρά.  


Ατενίζοντας τον ουρανό, τους ανθρώπους, το παρελθόν και το παρόν και μια υπέροχη συζήτηση για τις σχέσεις¨ ανεξάρτητες, ελεύθερες, ολόκληρες, μισές, χαμένες, εξαρτημένες, υγιείς, τοξικές. Με φόβο, θάρρος και άπειρο πάθος επιλέγω τις Full Moon!!


Υ.Γ. Ένα σημείο τον Οκτώβρη. Το φεγγάρι, το όνειρο και η παρουσία στη στιγμή ή της στιγμής…


Συντάκτρια - Αναλύτρια Πολιτικών Θεμάτων, Κοινωνικών Ζητημάτων & Ανθρωπιστικών Σχέσεων. Δήμητρα - Κλαούντια Ζόγκα, Πολιτική Επιστήμονας εκ του Α.Π.Θ. / Β.Α. / M.Sc.


Η Δήμητρα - Κλαούντια Ζόγκα γεννημένη τον Αύγουστο του 1993 στη Κορυτσά και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη. Έχει αποφοιτήσει με άριστα και εκφωνώντας τον όρκο του Τμήματος Πολιτικών Επιστήμων ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus φοιτώντας στο πανεπιστήμιο Cesare Alfieri της Φλωρεντίας με κατεύθυνση «Κοινωνιολογία και Media», όπου αρίστευσε, συμμετείχε σε συνέδρια και workshops. Το πάθος της είναι η φιλοσοφία και η ανάλυση λόγου με αποτέλεσμα να κάνει μεταπτυχιακό στη Πολιτική Φιλοσοφία και Θεωρία. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της διετέλεσε τη πρακτική της άσκηση στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, όπου διαμένει και εργάζεται. Από μικρή την απασχολούσαν κοινωνικά ζητήματα και όπως λέει και η ίδια η ψυχή και τα συναισθήματα. Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του σχολείου της, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής, συνέδρια και σεμινάρια εντός και εκτός συνόρων. Λατρεύει τα ταξίδια και τη γυμναστική αφού στο παρελθόν έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και τη γλώσσα της καρδιάς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου