Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Αννα Διαμαντοπούλου με δυνατές δόσεις ρεαλισμού: Οι κοινωνίες μας δεν μπορούν να ενσωματώσουν ισλαμικά ρεύματα - Μόνο στην Ελλάδα είναι Αριστερό το να βγαίνεις να υποστηρίζεις τη Χαμάς


Σε μια δήλωση αρκετά ρεαλιστική προχώρησε η πρώην υπουργός/βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Ευρωπαία Επίτροπος, κα. Άννα Διαμαντοπούλου, που στο τέλος της ομιλίας της ευχήθηκε να μην γίνει σκουρόχρωμη η Ευρώπη σε 100 χρόνια.


Η περιβόητη δήλωση έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών με τίτλο "Η Ελλάδα Μετά", που διοργανώθηκε στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum. Μιλ΄ώντας στο βήμα η κ. Διαμαντοπούλου προχώρησε σε μια ομιλία που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ξενοφοβικός με αποκορύφωμα τη φράση  "αυτό που θα εύχομαι σε 100 χρόνια είναι να μην γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη".


"Πριν από λίγες μέρες γύρισα από ένα συγκλονιστικό και πάρα πολύ δύσκολο ταξίδι στην Αφρική. Πέρασα από τρεις χώρες, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γκάνα. Είναι τρεις χώρες απίστευτα φτωχές. Το 80% του πληθυσμού είναι κάτω από 35 χρονών. Η Αφρική έχει δημογραφική έκρηξη. Μόνο η Νιγηρία, το 2045 θα έχει 400 εκατομμύρια, περισσότερα από την Ευρώπη. Όλες αυτές οι χώρες δεν έχουν καμία προοπτική ανάπτυξης και είναι γεμάτες με νέους ανθρώπους, που δεν έχουν τι να κάνουν και δεν έχουν τι να φάνε. Αυτό λοιπόν που θα εύχομαι είναι σε 100 χρόνια να μη γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη", είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας αμηχανία στο ακροατήριο.


''Εδώ, λοιπόν, είναι Αριστερό το να βγαίνεις να υποστηρίζεις τη Χαμάς;'' 


Η κα. Διαμαντοπούλου ανέφερε επίσης ότι το πιο σκληρό αντιμεταναστευτικό κόμμα είναι το σοσιαλδημοκρατικό της Δανίας και ότι "το δημογραφικό δεν λύνεται με το μεταναστευτικό", ενώ σε άλλο σημείο ρώτησε, εάν "είναι Αριστερό το να βγαίνεις να υποστηρίζεις τη Χαμάς".


"Σήμερα το πιο σκληρό κόμμα στα θέματα μεταναστών είναι το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Δανίας, το οποίο έκανε μία τρομερή μετάβαση στις θέσεις του. Πήγε μπροστά και είδε τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν, όπως αυτά που έχει τώρα η Σουηδία, το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία. [...] Το δημογραφικό δεν θα λυθεί με το μεταναστευτικό, σε καμία χώρα δεν μπορεί να λυθεί με το μεταναστευτικό, αλλά θα παίξει ρόλο.


Εδώ όμως βλέπετε, δε μιλάει κανένας καθαρά για ένα τεράστιο ζήτημα. Οι κοινωνίες μας δεν μπορούν να ενσωματώσουν μεγάλες ισλαμικές κοινότητες, οι οποίες έχουν τον δικό τους πολιτισμό και τη δική τους θεοκρατική προσέγγιση, η οποία δεν αλλάζει με τίποτα. Αυτό δημιουργεί τεράστιες συγκρούσεις στην κοινωνία. Εδώ, λοιπόν, είναι Αριστερό το να βγαίνεις να υποστηρίζεις τη Χαμάς;" είπε συγκεκριμένα.


Αννα. Διαμαντοπούλου: Οι κοινωνίες μας δεν μπορούν να ενσωματώσουν ισλαμικά ρεύματα - Μόνο στην Ελλάδα είναι Αριστερό το να βγαίνεις να υποστηρίζεις τη Χαμάς pic.twitter.com/qhBfW7MXKK

— ΕΛΛΑΔΑ 24 (@ellada24) November 7, 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου