Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Σκέψεις και Μνήμες... ΙΜΙΑ 25-31/01/1996 (Υπογράφει ο κύριος Νικόλαος Α. Νίτσας, Απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού)


Υπογράφει ο κύριος Νικόλαος Α. Νίτσας***, Απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού 


Να' μαστε λοιπόν. 31/1/2024... Το ξημέρωμα τούτης της μέρας εικοσιοκτώ χρόνια πριν, αλλιώτικο θυμωμένο οργισμένο θα πεις. Θλιμμένο  μελαγχολικό θα πω. Προηγήθηκαν  πολλά. Καλά και κακά. Ηρωικές και ασήμαντες στιγμές. Ήρωες και ανθρωπάκια... Ήρωες που έζησαν, ήρωες που βούτηξαν στα ανταριασμένα νερά του αιγαίου εκείνο το ξημέρωμα και έμειναν εκεί. Σε έναν αόρατο για τους ασήμαντους τόπο.


Για αυτούς τους ασήμαντους , αυτούς που παρακάλαγαν να φυσήξει ποιό δυνατά ο αέρας για να πάρει εκείνο το πανί... Εκείνο το πανί που οι υπόλοιποι επέμεναν και πολέμαγαν να μείνει εκεί. Για εκείνο το πανί τρείς νέοι άνθρωποι έδωσαν την ζωή τους... Κι άλλοι χίλιοι πάσχιζαν μέσα στην αντάρα μέσα στο ανεμοσούρι σε συνθήκες ιδανικές για ήρωες να παραμείνει στο άγιο έδαφος της πατρίδας. 


Μιας πατρίδας που στο όνομα της έδωσαν όρκο. Και τον τήρησαν μέχρι κεραίας... Βολεμένοι όλοι όσοι μείναμε πίσω ας συνεχίσουμε να θυμόμαστε τους ήρωες. Ποιός ξέρει ίσως κάποτε μπορέσουμε να καταλάβουμε , να μάθουμε ότι οι αξίες τα ιδανικά μιας πατρίδας, γιγαντώνονται με τέτοιες ηρωικές πράξεις. Ίσως κάποια στιγμή καταλάβουμε ότι εκείνοι οι <<άλλοι>> που αποκλιμάκωναν και ευχαριστούσαν είναι καταδικασμένοι να μείνουν στην λήθη και στην απαξίωση.


Δεν έχει συμβεί ακόμη. Ελπίζω να συμβεί... Τα ορφανά εκείνου του σχήματος, του κυβερνητικού σχήματος κρατούν ακόμη στασίδι στην διαχείριση του τόπου και των αξιών του. Όμως αυτή η ημέρα θα παραμείνει πάντα μια ημέρα που θα τους θυμίζει πως ότι κι αν κάνουν, ότι κι αν πουν, θα συνεχίσουν να είναι φτωχοδιάβολοι κομιστές και ασήμαντοι. 


Στο προσκλητήριο των ζωντανών Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ, Ο ΕΚΤΩΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ είναι απόντες. Στο προσκλητήριο των ΗΡΩΩΝ όμως είναι παρόντες... Μην κοιτάς τι θα κάνει η πατρίδα σου για εσένα... Να κοιτάς τι κάνεις ΕΣΥ για την πατρίδα σου...


Υ.Γ.


Για τον Αχυράνθρωπο, τον από βήματος τιμητή των απέξω, όσο κι αν προσπαθεί το συστημικό σύμπαν, να τον επιβάλλει ως μεταρρυθμιστή και εκσυγχρονιστή, η σημερινή ημέρα θα παραμείνει φάρος ντροπής τόσο για αυτόν όσο και για αυτούς που ακόμη τον υποστηρίζουν... Η ημέρα που θα συναντήσει αυτούς που έστειλε στον θάνατο πλησιάζει . Και θα ξαναμετρηθεί και θα ξαναβρεθεί ελλιποβαρής όπως ήταν πάντοντε. Μικρός το δέμας και μικρός στο ηθικό ανάστημα... 


***Μέλος Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Κιλκίς, Τομέας Άμυνας, Ραδιοφωνικός Παραγωγός ΟΚ RADIO ''ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ''


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου