Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ…!



ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ…!

Αύριο λοιπόν φίλοι κα συνάδελφοι μου έχουμε Έκτακτη γενική συνέλευση φοιτητών στον χώρο του ΤΕΙ, στη μία το μεσημέρι… αργήσαμε, δεν αργήσαμε… σημασία έχει που θα γίνει και πρέπει όλοι να είμαστε εκεί! Το οφείλουμε στους γονείς μας, στην επιστήμη που σπουδάζουμε, στο τμήμα μας και τους καθηγητές μας, μα πάνω από όλα στον ίδιο μας τον εαυτό! Ξέρουμε ότι έχουμε ευθύνη, ευθύνη απέναντι στον ΤΕΙ να δράσουμε. Αύριο πρέπει να μιλήσουμε για συγκροτημένες θέσεις και συγκεκριμένες λύσεις. Για ιδέες δημιουργίας, για ιδέες αλλαγής. Η παρουσία μας αύριο πρέπει να είναι δυναμική και μεγάλη για να γεμίσει τις καρδιές μας αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία! Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε αγώνα. Αγώνα δίκαιο για τα δικαιώματα μας. Με τη συμμετοχή, το κουράγιο και τη δράση μας μπορούμε ν’ αλλάξουμε το Παράρτημα μας!
Επιτρέψτε μου τώρα να μιλήσω για το τμήμα μου! Το αντικείμενο της σχολής μας συνάδελφοι καταργείται και η σχολή μας συγχωνεύεται με κάποιες άλλες έχοντας σχετικά έως και εντελώς διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο.  Είναι ένα τμήμα ενεργό με παιδιά που πραγματικά έχουν όραμα και ιδέες. Είμαστε κοντά στους 3000 εγγεγραμμένους φοιτητές. Το αντικείμενο σπουδών μας έχει άμεσα σχέση με τον χώρο της επικοινωνίας, ενώ οι κύριοι επιτελείς του υπουργείου μας τοποθετούν σε έναν κάλαθο ανακύκλωσης μαζί με σχολές που έχουν σχέση με διοίκηση και οικονομία, ναι μεν είμαστε κοντά σαν αντικείμενο σπουδών, αλλά όχι το ίδιο!
Η συγχώνευση αυτή είναι παράλογη αφού το αντικείμενο μαθημάτων των υπό συγχώνευση τμημάτων ΔΕΝ περιλαμβάνει τα γνωστικά αντικείμενα του δικού μας τμήματος όπως Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Πολιτική, Κοινωνία, ΜΜΕ και πολλά άλλα. Είναι ένα τμήμα που το αγαπώ… ένα τμήμα που επέλεξα να μείνω, έπειτα και από άλλες ευκαιρίες που είχα μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις! Είχα την ευκαιρία μου, πριν λίγο καιρό, να φύγω στο τμήμα Πολιτικών επιστημών Ρεθύμνου, με το 10%, αλλά δεν το έπραξα… διότι 2,5 χρόνια είμαι Καστοριά και σπουδάζω Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία και αγαπώ το τμήμα μου από τα βάθη της καρδιάς μου!
Κλείνοντας, σε αυτό το σημείο καταθέτω τους θερμούς μου χαιρετισμούς στους συναδέλφους μας στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων! Παιδιά να είστε καλά! Καλή δύναμη! Ο αγώνας σας με γεμίζει συγκίνηση και θαυμασμό! Καλή συνέχεια και καλό αγώνα!

Φίλοι μου! Είμαστε όλοι εδώ στην Καστοριά, άτομα που είδαν, όπως λέει ο Καζαντζάκης, «την αυλαία να σηκώνεται». Πιστεύω ότι είμαστε το πιο ζωντανό κομμάτι του Παραρτήματος. Άνθρωποι που ξέρουμε έστω και τώρα ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν στραβός ο γιαλός αλλά εμείς στραβά αρμενίζαμε. Και θέλουμε αυτό να το αλλάξουμε γιατί είμαστε εκφραστές των φοιτητών που θέλουν και μπορούν. Στο χέρι μας είναι. Αφήστε πέρα και στην άκρη όλους τους παραταξιακούς κοτσαμάνηδες και παρατρεχάμενους και ας ενωθούμε όλοι οι άλλοι, γνήσια και αδογμάτιστα… γαλάζιοι, πράσινοι, κόκκινοι, ανεξάρτητοι και απλοί φοιτητές σε ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι σε όλα όσα έρχονται! Ελάτε να κάνουμε κάτι ενιαίο, τη δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε ευκαιρίες. Γιατί όπως λένε στην Επικοινωνία... δεν υπάρχουν αδιέξοδα! Στο Εμπόριο... δεν υπάρχουν όρια!
…και στην Πληροφορική, βασίζεται το σήμερα και το μέλλον...! Έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Έχουμε τη δύναμη να το διεκδικήσουμε. Αξίζει να προσπαθήσουμε! Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Εμείς είμαστε κύριοι και διαμορφωτές του μέλλοντος μας! Να είμαστε όλοι παρόν δυναμικά και μάχιμα αύριο το μεσημέρι, Τετάρτη 06/02στη μία, στην έκτακτη γενική συνέλευση! Όλοι μαζί – κανείς μόνος! Να είστε καλά!
Στην Επικοινωνία... δεν υπάρχουν αδιέξοδα!
Φοιτητής του τμήματος ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Θωμάς Χ. Μαρκόπουλος.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου