Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μητροπολίτης Σιατίστης προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής «Τώρα δεν μπορείτε πια να λέτε ότι δεν ξέρατε»








Μητροπολίτης Σιατίστης προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής «Τώρα δεν μπορείτε πια να λέτε ότι δεν ξέρατε»






«Τώρα δεν μπορείτε να επικαλείσθε ούτε την άγνοια, ούτε τη διαμαρτυρία, ούτε την απόγνωση. Μεγαλύτερη απόγνωση από τον ναζισμό δεν υπάρχει. Αλλιώς ετοιμασθείτε να κλάψετε και το δικό σας το παιδί!». Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, που δεν είχε διστάσει πριν από μερικούς μήνες να χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή «μαύρη νύχτα», προκαλώντας την αντίδραση της οργάνωσης, απευθύνθηκε χθες με τα παραπάνω λόγια  σε όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή, «τον ναζισμό», όπως χαρακτηριστικά λέει.

«ΚΟΛΑΣΗ». Ο μητροπολίτης επανήλθε με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τονίζει πως ο «ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνο θύματα». Στη νέα δημόσια παρέμβασή του σημειώνει πως όταν χαρακτήριζε τη Χρυσή Αυγή «μαύρη νύχτα» δεν έψαχνε να βρει δύο λέξεις για να εντυπωσιάσει: «Χρησιμοποίησα δύο λέξεις με στόχο να αποδώσω με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια αυτό που έβλεπα τότε με βάση την ιδεολογία, τις πρακτικές, καθώς και τη συνολική εμφάνιση του νεοναζιστικού μορφώματος όσον αφορά την πραγματική ταυτότητά του και στάθηκα ιδιαίτερα απόλυτος και αυστηρός σε ό,τι αφορά κάθε εναγκαλισμό της ΧΑ από χριστιανό ή ιερωμένο», λέει. Τότε, συνεχίζει ο Μητροπολίτης, «κάποιοι θεώρησαν υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς μου. Νομίζω πλέον ότι κανείς δεν αμφιβάλλει για την ακρίβεια των λέξεων. Πιθανώς όμως και αυτές ακόμη οι λέξεις σήμερα να υπολείπονται πλέον της αληθείας γιατί η δολοφονία, πρώτον εν ψυχρώ και δεύτερον κατόπιν εντολής, δεν παραπέμπει μόνο στην νύκτα, αλλά κυρίως στην κόλαση».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο Μητροπολίτης αναρωτιέται αν η πολιτική ηγεσία άργησε να αντιληφθεί τι είναι η Χρυσή Αυγή ή σιώπησε εν γνώσει της. Αν έκανε τα παραπάνω, αναφέρει, τότε είναι επικίνδυνη για τον τόπο. «Επρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο υπουργός όσα κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου; Αυτά δεν ήταν γνωστά; Δεν ήταν δεδομένα; Καθ' εαυτά δεν συνιστούσαν αδικήματα; Είχαν αντιμετωπισθεί ως αδικήματα; Αυτά δεν έδειχναν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση; Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν; Τις εικόνες των σύγχρονων S-S που γυρνούσαν στους δρόμους για να τρομάξουν τους Ελληνες δεν τις είχαν δει;», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παύλος αναφέρεται και στον γενικό γραμματέα της Χρυσή Αυγής χαρακτηρίζοντάς τον «αρχηγίσκο του ναζιστικού μορφώματος». Οπως λέει, τον άκουσε «να μιλάει με τόση αηδία για το Κοινοβούλιο και για το πολίτευμα, με το γνωστό του χιτλερικό παραλήρημα». Και συμπληρώνει: «Διερωτώμαι: Δεν τον άκουσε κανένας εισαγγελικός λειτουργός; Δεν συνιστούν οι λόγοι του προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος; Ποια αγωγή δίνει στα νέα παιδιά, τα οποία στερημένα ουσιαστικής παιδείας και από το σχολείο και από την οικογένεια γίνονται μια άμορφη μάζα από την οποία θα επιλέγονται οι αυριανοί εκτελεστές;».
Ο Μητροπολίτης αναρωτιέται επίσης πόσο κολασμένη μπορεί να είναι η οργάνωση της Χρυσής Αυγής που μπορεί να κάνει έναν «φιλήσυχο» άνθρωπο να φθάσει στο έγκλημα: «Ποια λοιπόν είναι η οργάνωση και πόσο κολασμένη είναι, που μπορεί να κάνει έναν "φιλήσυχο" πολίτη» σε αδίστακτο εγκληματία; Το έγκλημα ήταν αποτέλεσμα μιας λεηλατημένης από κάθε αξία και ισοπεδωμένης ψυχής ή ήταν καρπός ενός φόβου απέναντι σε εκείνους που τον διέταξαν να σκοτώσει;».

Το πρώτο S.O.S.
Πέρυσι ο κ. Παύλος είχε γράψει μεταξύ άλλων σε άρθρο του πως η Χρυσή Αυγή «διώκει, προσβάλλει και εξευτελίζει καθημερινά τον Χριστό στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών, ακόμη και των παιδιών». 

















tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου