Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

1 μέρα πριν το New Year's Eve...! Πολιτικές σκέψεις για το 2014!


1 μέρα πριν το New Year's Eve...! Πολιτικές σκέψεις για το 2014!

Κοίτα να δεις, από το τέλος του 2009 ως το 2013, ''ξεκληρίστικαν'' πολιτικά τρεις  ιστορικές οικογένειες της πολιτικής: Oι Παπανδρέου, οι Καραμανλήδες και σχεδόν οι Μητσοτάκηδες. Όσο πολιτικά ''ανώρημοι'' κι αν είμαστε οι Έλληνες οφείλουμε να μας αναγνωρίσουμε αυτό το μεγάλο επίτευγμα.
Οι πλαστές πινακίδες του Λιάπη όπως όλα δείχνουν έκλεισαν τον δρόμο -προς το παρόν- στην επιστροφή του κύριου Καραμανλή γι΄αυτό και ο τέως πρωθυπουργός οργισμένος από το σόι του (πολλά ακούγονται μήνες τώρα και για έναν Κώστα Καραμανλή τον Τρίτο, που ετοιμάζουν εκεί στις πανέμορφες Σέρρες οι Καραμανλήδες για αν τον πλάσάρουν στην πολιτική αγορά...φήμες? Θα δείξει...) και διάφορα νούμερα τύπου Ζαχόπουλου, Σουφλιά, Αλογοσκούφη κλπ τα οποία είχε επιλέξει να στελεχώσει τις κυβερνήσεις του, ξεκίνησε νέο κύκλο διακοπών με την οικογένειά του. Όπως όλα δείχνουν οι διακοπές του Καραμανλή θα διαρκέσουν σε βάθος χρόνου. Να ναι καλά ο άνθρωπός! Καλή χρονιά! Στο καλό...
Ο κος Παπανδρέου τώρα δεν βρίσκει τόπο και χώρο να σταθεί στο ''παγκόσμιο χωριό'' ενώ όποιος τολμήσει να εκστομίσει σε λαική αγορά το όνομα «Παπανδρέου» θα δεχθεί τέτοιο καταιγισμό οπωροκηπευτικών στο κεφάλι του που θα γεμίζει πορτοκάλι γαλοπούλες για 10 χρόνια...! Ευχές και στον κο Παπανδρέου! Μακριά και αγαπημένοι...
Η αποτυχία της αγαπημένης μου κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη να κερδίσει τον Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 σήμανε και το τέλος της πολιτικής της πορείας προς την πρωθυπουργία...μόνο! Ταφόπλακα στις πολιτικές φιλοδοξίες του βάζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω των σχεδόν ανύπαρκτών μεταρρυθμίσεων του σαν Υπουργός του αρμόδιου Υπουργείου, ο οποίος αποδεικνύεται πιο κρατιστής από τον ΔΗΜΑΡαιο κο Μανιτάκη. Οι ελπίδες της οικογένειας πέφτουν στον νέο και δυναμικό Κώστα Μπακογιάννη! Τον εγγονό του Επίτιμου της ΝΔ. Χρόνια πολλά στην οικογένεια! Την ''ΑΓΙΑ'' οικογένεια...
Πάμε παρακάτω. Εκτός από τις 3 συγκεκριμένες οικογένειες την ίδια τύχη είχαν ή θα έχουν και μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα όπως η κα Κατσέλη, ο κος Σημίτης, ο κος Βενιζέλος, ο κος Λοβέρδος, ο κος Βουλγαράκης, ο κος Αλογοσκούφης, η κα Διαμαντοπούλου και άλλες κυρίες και κύριοι από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Θολό και το πολιτικό μέλλον του κ. Αντώνη Σαμαρά...ποιος ξέρει πότε και πως θα καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση...σε μια βδομάδα? Σε ένα μήνα? Σε ένα χρόνο...? Με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα απαλλαγούμε σε χρόνο dt και από τις ''εθνικές ονειρώξεις'' των αριστερών που στην δεξιά τσέπη έχουν ομόλογα της Blackrock...
Βλαχο-γκλαμουριές!!!
Ο κος Τσίπρας και μερικά άτομα της παρέας της Κουμουνδούρου, θα καταλήξουν σχετικά σύντομα στο πολιτικό νεκροταφείο. Τότε και μόνο τότε θα κλείσει οριστικά ο κύκλος της μεταπολίτευσης και θα απαλλαγούμε από τις πολιτικές, επιχειρηματικές και μηντιακές συμμορίες που από το 1974 έως σήμερα διαφεντεύουν τις τύχες μας και παράγουν τόσους σαν τον κο Τομπούλογλου. Εάν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ...αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραφαν τους διάφορους Τομπούλογλου, δεν θα έβρισκαν στέλεχος ούτε για αρχηγό τοπικής οργάνωσης.


Με Χρυσή Αυγή, κο Καμμένο, κο Κουβέλη...α και ΚΚΕ δεν ασχολούμε, να ναι καλά οι άνθρωποι, αλλά τα μελομακάρονα μου έπεσαν βαριά...και πολλά! Δυσκολεύομαι να εκφραστώ...!  
Με το πολιτικό τερμάτισμα του κου Τσίπρα θα καθαρίσουμε μια κι καλή από τον κύκλο της μεταπολίτευσης. Γι΄ αυτό τώρα είναι η ώρα να ξεπηδήξουν μέσα από την κοινωνία και διαδίκτυο οι καλύτεροι ανάμεσά μας για να ασχοληθούν με τα κοινά. Αυτή πρέπει να είναι η νέα σταυροφορία. Από τους παλιούς πολιτικούς θα ''επιβιώσουν'' ελάχιστοι. Προσοχή λοιπόν στις επιλογές μας τον Μάιο στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή, πολύ προσοχή...!!!
Ο πολιτικός θάνατος των ''ζόμπι'' της μεταπολίτευσης και του ελληνικού Game of Thrones αποτελεί προυπόθεση για την ανάκαμψη της καθημερινότητας μας, της κοινωνίας αλλά και της οικονομίας. Να είμαστε καλά και αισιόδοξοι...!


Καλές Γιορτές...Χρόνια Πολλά...
Καλή Πρωτοχρονιά...!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου