Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Στη Σμύρνη ο Μπουτάρης





Επίσκεψη στη Σμύρνη θα πραγματοποιήσει από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή επαναλειτουργίας του Ιερού Ναού Αγίου Βουκόλου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της εορτής του Αγίου Βουκόλου, στις 6 Φεβρουαρίου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Στο πλαίσιο του εορτασμού θα γίνει συμβολική δενδροφύτευση στον περίβολο του ναού, ενώ θα πραγματοποιηθεί Αγιολογικό συνέδριο.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βουκόλου, Μητροπολίτη και πολιούχου της Σμύρνης, ήταν η μόνο ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία που γλίτωσε από τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά τον Αύγουστο του 1922. Πρόσφατα, με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη, ανακαινίστηκε εκ βάθρων και λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο. 

Η θεία λειτουργία, η πρώτη που θα τελεστεί μετά το 1922, έπειτα από άδεια των τουρκικών αρχών, θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Γιάννης Μπουτάρης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Μητροπολιτικής Ενότητας Σμύρνης, Aziz Kocaoğlu, τη δήμαρχο Κόνακ Σμύρνης, Sema Pekdas και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης, Ekrem Demirtas.

Στην αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, Έλλη Χρυσίδου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει», Στέφανος Γωγάκος και Στέλλα Αβραμίδου και η επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε δράση», Ελεάννα Ιωαννίδου.


πηγή: www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου