Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Αποστάσεις Ντόρας-Αντώναρου από το "ΟΧΙ" Σαμαρά στη συμφωνία

Κατάμεστο το αμφιθέατρο όπου μίλησαν σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ...

Αποστάσεις από το ''ΟΧΙ'' του κ. Σαμαρά στη συμφωνία με τους εταίρους αλλά και από το ''ΝΑΙ'' του κ. Τσίπρα κράτησε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε πολυπληθή εκδήλωση της ΔΑΠ του Πολιτικού Τμήματος Αθήνας,  με θέμα "Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ο ρόλος της Κεντροδεξιάς".
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καραμανλικός κ. Ευάγγελος Αντώναροςδείχνοντας ότι τα εσωκομματικά στρατόπεδα τηρούν στάση αναμονής καθώς βλέπουν ότι στην παρούσα φάση της πλήρους οικονομικής ασφυξίας οι όροι της συμφωνίας αλλάζουν κάθε στιγμή προς το χειρότερο.
Δεν έλειψαν πάντως οι οξύτατες φωνές κριτικής κατά του προέδρου της ΝΔ, για τον οποίο αμφότεροι ανέφεραν ότι αποσύνθεσε εντελώς την παραταξιακή βάση πράγμα που επιβεβαίωσε με τα στατιστικά του ο γνωστός και σοβαρός δημοσκόπος κ. Ηλίας Νικολακόπουλος. 
"Η συμφωνία θα είναι κακή, πολύ κακή" τόνισε η κ. Μπακογιάννη, όμως πρόσθεσε ότι παρόλα αυτά θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία άμεσα.
"Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 6 Ιουνίου, θα γίνουμε Ζιμπάμπουε. Μόνο αυτή η χώρα δεν έχει πληρώσει ΔΝΤ και δεν θέλω η χώρα μου να γίνει Ζιμπαμπουε", ανέφερε.
Όσον αφορά στα εσωκομματικά της ΝΔ, η βουλευτής της ΝΔ έκανε έναν απολογισμό των τελευταίων χρόνων, σημειώνοντας για παράδειγμα πως “εάν η ΝΔ πίεζε από το 2010 να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές θα είχαμε βγει από τα Μνημόνια 2,5 χρόνια μετά”.
Σημείωσε δε πως " η πρόταση μου αφορούσε τότε το σκέλος των μεταρρυθμίσεων όχι των εισοδηματικών απωλειών. Είχαμε δικαίωμα να ψηφίσουμε ως προς το πρώτο σκέλος αλλά δεν το κάναμε". 
Για το λόγο αυτό σημείωσε πως “η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κεντροδεξιά με τα βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογικής πλατφόρμας της Χαλκιδικής”.
“Μια μεγάλη παράταξη σημαίνει συμμετέχω στη διαμόρφωση και στη σύνθεση της πολιτικής”, είπε ακόμη και κατέληξε αναφέροντας: “Η πορεία της παράταξης μας θα είναι δύσκολη. Θα είναι ένας αγώνας απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ αξιακός”.
Από την πλευρά του, ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, δήλωσε ότι "θα πρέπει να ψηφίσουμε έστω και μία μέτρια συμφωνία, αρκεί να αποφύγουμε τη χρεοκοπία".
Επιπλέον, ο κ. Αντώναρος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας άβουλη και ανήμπορη την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου