Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κολλημένοι με την...καρέκλα




Χαραλαμπίδου, Ζερδελής, Σωτηρίου και άλλοι βουλευτές θα κρατήσουν την έδρα τους και μετά το "όχι" στα μέτρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης με αφορμή τα μέτρα που ψηφίζονται την Τετάρτη στη Βουλή και τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι βουλευτές που ανήκουν στην μεγαλύτερη εσωκομματική στάση του ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται στο να καταψηφίσουν τα μέτρα στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί ενώ διατυπώνουν από χθες τη διαφωνία τους με αυτά ανοιχτά.
Παρά την ύπαρξη ειδικής παραγράφου στον κανονισμό που υπέγραψαν οι βουλευτές του κόμματος πριν τις εκλογές και αναφέρει σαφώς ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα, βουλευτές που κατά κύριο λόγο ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν τα μέτρα και να κρατήσουν την έδρα τους. 
Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, στο γραφείο της οποίας συγκεντρώθηκαν χθες βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας δήλωσε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει ένα τρίτο μνημόνιο εξηγώντας όμως πως δεν θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά της. 
"Θα κρατήσω την έδρα μου. Ό,τι και να ψηφίσω, την έδρα μου θα την κρατήσω" δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ζερδελής ενώ μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ανέφερε ότι από τη στιγμή που δεν έχουν αποφασίσει τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας βουλευτής δεν είναι υποχρεωμένος να ψηφίσει με βάση την κομματική πειθαρχία. Ψηφίζει κατά συνείδηση.
Την ίδια ώρα στην ομάδα αυτή ανήκουν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα αλλά θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να παραδώσουν την έδρα τους. Σε αυτήν την ομάδα ανήκει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης αλλά και ο Κώστας Λαπαβίτσας όπως και πολλοί άλλοι οι οποίοι δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμα τις αποφάσεις τους όπως ο Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος θα περιμένει να ακούσει τον πρωθυπουργό, όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου