Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Θέμα momentum και timing-Του Νίκου Μποζιονέλου




Θα μπορούσε να είχε κυλήσει πολύ καλύτερα από χθες, μέρα που έκλεισε με ελάχιστο «συν». Επιτυχία όταν παίζεις και δεν χάνεις, πρώτος στόχος αυτός. Και έπειτα κοιτά το κέρδος.
Το patent ως σκέψη κακό δεν ήταν εντέλει αλλά ούτε η Αρσεναλ ούτε η Κόνιασπορ το άξιζαν, έμεινα με τη… Νις στο χέρι. Πιο πολύ «έτσουξε» η Μπριζ, όταν έβλεπα παράλληλα το 1.80 του over 1,5 στο ημίχρονο στο Μπάρτσα – Μπέτις να βγαίνει… από το 21’. Και πέρασε η δυάδα με τα… μικρά, Οστάνδη (1.55) και το over 1,5 της Μπεσίκτας (1.52). Η φάση είναι πως σχεδόν ό,τι άφησα εκτός παιχνιδιού (θα το αναφέρω, όποτε συμβαίνει αυτό, όπως και χθες)… πέρασε: Τσέλσι, g/g Σεβίλλη – Εσπανιόλ, Γιούβε over 1,5!
Δύο ματσάκια σήμερα στην Premier League, το Γουέστ Χαμ – Μπόρνμουθ δεν πιάνεται από πουθενά. Δεν με πείθει για διπλό έτσι όπως την είδα στην πρεμιέρα (η ίδια ήταν κακή, όχι η Γιουνάιτεντ καλή) ενώ η Χαμ και ελλείψει έχει αλλά και τη ρεβάνς με την Αστρα, την Πέμπτη, ενώ παίζει για πρώτη φορά στο νέο της στάδιο… Το Σάντερλαντ – Μίντλεσμπρο είναι τοπικό ντερμπάκι, η «Μπόρο» αδικείται από τον βαθμό με τη Στόουκ αφού και είχε φάσεις και δεν απειλήθηκε. Η Σάντερλαντ με τη Σίτι ήταν πολύ καλή, ίσως έχει και τον Πίναρ βασικό σήμερα, το 1.95 του αμφιτέρματος θαρρώ ότι είναι σε καλή τιμή.

Στο Championnat, εννοείται πως η Μαρσέιγ δεν… αγγίζεται (κι ας είναι αουτσάιντερ, στο 2.80, με την Γκινγκάμπ). Στο Παρί – Μετς αν αξίζει κάτι είναι να ψάξεις για τουλάχιστον 4 γκολ με απόδοση όμως κοντά στο 2.10, κι ας γυρίζει ο Καβάνι δεν αποκλείω ματς… ύπνο (κάνα 2-0). Στο Σεντ Ετιέν – Μονπελιέ οι «στεφανουά», μιας και είχαν Ευρώπη, είναι πιο έτοιμοι αγωνιστικά από τους Κορσικανούς, νίκησαν την Τετάρτη την Μπεϊτάρ στο Ισραήλ και είναι ήδη στους ομίλους του Europa, έχουν φοβερή παράδοση (17-2-1 στα τελευταία 20) και πληρώνουν καλά 2.20, ωστόσο δεν έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους, οπότε το άφησα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει τη Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα», μια Σοσιεδάδ που έκανε μετριότατη σεζόν πέρυσι, έχασε τον φορ Ζόνατας (Σαουθάμπτον) και δεν δείχνει ικανή για το κάτι παραπάνω φέτος. Η «βασίλισσα» πληρώνει 1.83, σπάνια θα τη βρούμε φέτος σε τέτοιες τιμές, συν ότι στο ίδιο γήπεδο πρόπερσι είχε παίξει, και χάσει (4-2), άρα είναι υποψιασμένη. Κατιτίς λιγότερο (1.75) είναι να σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές. Ιντριγκαδόρικο, στα μάτια μου, είναι το ματς του «Μολινόν» όπου η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα εμφανιστεί ακριβώς με την ίδια περσινή ομάδα, χωρίς καμία αλλαγή έχοντας να ηττηθεί εκεί από το 1991-92 με ρεκόρ 6-5-0 έκτοτε. Αντιθέτως η Σπόρτινγκ Χιχόν, αφού έκανε την υπέρβαση πέρυσι με την παραμονή, ξεκινά φέτος με λιγότερο άγχος, έχασε παίκτες-κλειδιά (Σανάμπρια, Εσπινόσα, Χαλίλοβιτς), δεν έκανε ούτε νίκη στα φιλικά. Ωστόσο δεν υποτιμώ την εν λόγω έδρα, ούτε οι Βάσκοι είναι έτοιμοι αγωνιστικά (πρεμιέρα, γαρ), συν ότι όσο αγοράσεις τη διπλή ευκαιρία (1.87) είναι πάνω κάτω το διπλό (1.97). Το δε Ατλέτικο – Αλαβές το αγνόησα, αν πόνταρα κάτι θα ήταν κάνα multiscore (π.χ. στο 1.91 το 1-0, 2-0, 3-0).

Οκτώ ματς στη Serie A απόψε, με μια πρώτη ματιά (καθότι πρεμιέρα) ούτε καν μπήκα στον κόπο να μελετήσω τα περισσότερα. Η νεοφώτιστη Κροτόνε κατόρθωσε να πάρει την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά πρόκειται για μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων, εξ ου και πληρώνει μόλις… 1.40 ο υποβιβασμός της. Πρώτο της ματς, στην Μπολόνια. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι, η οποία βγήκε ενισχυμένη μεταγραφικά, με «χημεία» αγωνιστικά από πέρυσι, θαρρώ ότι έχει τον πρώτο λόγο.

Το πλήρες άρθρο, οι επιλογές και ο τρόπος στοιχηματισμού στο foxbet.gr.

Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitter, Google+)


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου