Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Η Πολιτική Σύγχυση και η Κρίση της Κοινωνίας και των Ηθών της

Σχετική εικόνα

Κυριακίδου Φαίη
Αντιπρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Νέας Σμύρνης και Μέλος Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ 
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Ρεπορτάζ 
στην Εφημερίδα Πένα της Αττικής


Η χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια σχεδόν ζει υπό τη σκιά τεράστιων οικονομικών δασμών ενταγμένη στο ΔΝΤ ώστε να μπορέσει να αποβάλει από πάνω της το οικονομικό χρέος και να έχει το δικαίωμα ανάπτυξης και το « άνοιγμα » εκ νέου στις ξένες αγορές. Οι προσπάθειες και οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες. Μήπως όμως εκτός από τις στερήσεις καθημερινών αγαθών στα ελληνικά νοικοκυριά γίνονται περικοπές και εκπτώσεις και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας? 

Μήπως η κρίση που περνάμε δεν είναι μόνο οικονομική αλλά έχει εξαπλωθεί σαν μάστιγα και με άλλες μορφές στην καθημερινότητά μας? Και τέλος, μήπως η απόφαση του ελληνικού λαού να δώσει την ευκαιρία σε μία αριστερή κυβέρνηση επάνω στην απελπισία και την αγανάκτηση των προβλημάτων όχι μόνο δεν έφερε σε καμία περίπτωση τα απαιτούμενα οικονομικά αποτελέσματα αλλά μαζί με την άμβλυνση παρακμής της οικονομίας επήλθε και η παρακμή των Ηθών και της Ανθρωπιάς γενικότερα?

Το αριστερό μοντέλο όπως έχει αποδειχθεί έμπρακτα και από τις χώρες που το επεδίωξαν π.χ. Χώρες Πρώην Σοβιετικής ένωσης, δεν μπορεί να λειτουργήσει οικονομικά και οδηγεί σε μεγαλύτερη φτώχεια. Δίνεται έτσι η ψευδαίσθηση στους πολίτες ότι ήρθε η ανάπτυξη, η μείωση της ανεργίας μοιράζοντας τα χρήματα με μισθούς πείνας και με τα πενιχρά επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά μηνιαία έξοδα ενός σπιτιού. Αυτό δυστυχώς έχει σαν αποτέλεσμα η κοινωνία να διαλύεται ακόμα περισσότερο σε πολλά επίπεδα. 

Οι άνθρωποι ψάχνουν πάσης φύσεως τρόπους ανεύρεσης χρημάτων. Οι ληστείες και η πορνεία χτυπάνε κόκκινο. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το ιστορικό κέντρο της Αθήνας όπου πλέον έχει μετατραπεί σε άντρο ναρκωτικών και εκδιδόμενων γυναικών κυρίως αλλοδαπών που για ελάχιστα χρήματα είναι έτοιμες να πουλήσουν το κορμί τους. Όταν ο ρόλος της αστυνομίας έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, επειδή η κυβέρνηση τον έχει αποδυναμώσει ακόμα και σε επίπεδο εξοπλισμού και οχημάτων, είναι λογικό για αυτούς που ήταν μία φορά εγκληματίες να γίνουν δέκα γιατί πλέον είναι πιο ισχυροί από πριν…

Το αποτέλεσμα: να φοβάσαι ακόμα και στην ίδια σου την γειτονιά. Λένε ότι η αριστερά εκπροσωπεί το μοντέρνο και την πρόοδο…

Ζούμε σε μία εποχή που αναμφίβολα ο κάθε άνθρωπος έχει την ταυτότητα του και την προσωπικότητα του και είναι απολύτως σεβαστή. Όταν όμως για να κερδίσεις ψήφους δίνεις τις ευχές σου για gay pride μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη τότε σίγουρα μιλάμε για εξαθλίωση και εκφυλισμό των ηθών. Όταν κάνεις δηλώσεις για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό και μιλάς για το θάνατο ηλικιωμένων ανθρώπων για να σου βγει ο οικονομικός προϋπολογισμός πιο ιδανικά τότε μιλάμε για ένα απάνθρωπο σύστημα που θέλει να δημιουργήσει στη συνείδηση των πολιτών του το ¨ πατάω επί πτωμάτων ¨. 

Είναι βέβαιο πως τα ανωτέρω επιχειρήματα – παραδείγματα φαίνονται στην ομάδα των μοντέρνων αριστερών φασιστικά. Όμως καλό θα ήταν να ανοίξουμε ένα ελληνικό λεξικό ερμηνείας λέξεων για να καταλάβουμε τι πραγματικά σημαίνει αυτός ο όρος και ποιοι είναι οι εφαρμοστές του. 

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε εμείς οι Έλληνες ότι η οικονομική μας ανάπτυξη και έξοδος από την κρίση θα πρέπει να γίνει με τρόπο που θα συνδυάζεται και με την κοινωνική μας ανύψωση. Πρέπει να επενδύσουμε στη μόρφωση, είτε εξειδικευμένη είτε κοινωνική, ώστε οι νέες γενιές να γαλουχηθούν με επίπεδο συμπεριφοράς και ήθους και όχι με αγένεια και βάζοντας φωτιές διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο το καλύτερο μέλλον. 

Ας μην ξεχνάμε:    

Η αναρχία φέρνει το χάος και η σωστή πολιτική ταυτίζεται με το Ήθος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου