Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Shalom shalom... AfD

    Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα  

Αριέλ Λεκαδίτης 
M.Sc. Holocaust Studies 
University of Haifa
Αρθρογράφος - Αναλυτής

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

     Από την Κυριακή έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα στη Γερμανία και συγκεκριμένα με το AfD. Το ανακοίνωσε την ίδρυση εβραϊκού τμήματος. Όπως ήταν αναμενόμενο ξεσηκώθηκαν σε όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο για την απόφαση αυτή. Θα ήταν ωστόσο αναγκαίο να πούμε δυο πράγματα. Όπως λέει και μια αγγλική παροιμία ‘’Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του’’.

    Καταρχήν, πολλοί μιλούν ότι το κόμμα αυτό έχει στελέχη τα οποία είχαν υποβαθμίσει το ρόλο των Νάζι και είχαν λοιδορήσει το μουσείο του Ολοκαυτώματος. Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτής της πρωτοβουλίας των Γερμανών.

Δεν ζούμε στην Γερμανία για να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στη χώρα αυτή, οπότε δεν μπορούμε να δηλώσουμε υπέρ ή κατά του AfD.Δυστυχώς στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη πολλές εβραϊκές ηγεσίες έχουν διαβρωθεί από τον αντί-Σιωνιστή και εθνομηδενιστή Σορος.

   Το γερμανικό κόμμα έχει προχωρήσει σε κάποιες ατυχείς δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα τις οποίες ανασκεύασε. Μήπως οι Γερμανοί είναι αλάνθαστοι και δεν το γνωρίζουμε; Πιθανόν να υπάρχουν αντισημίτες μέσα στο κόμμα αυτό αλλά αυτό δεν κάνει το AfD ναζιστικό. Δηλαδή οι ατυχείς δηλώσεις του Άδωνι και του Βορίδη καθιστούν ακροδεξιό κόμμα τη Νέα Δημοκρατία; Σε καμία των περιπτώσεων.

   Το γερμανικό αυτό κόμμα έχει μια καθαρά φιλό-Ισραηλινή πολιτική όσο αναφορά το Παλαιστινιακό γεγονός που δηλώνει πως είναι κοντά στις αρχές του Σιωνισμού και όχι του αντισημιτισμού. Το θέμα αυτό προέκυψε για το γερμανικό κόμμα άσκησε δριμύτατη κριτική στην Μέρκελ για το ότι δεν είναι αρμοδιότητα της να λέει στο Ισραήλ αν οι εποικισμοί είναι παράνομη ή όχι. Είναι αντισημιτικό αυτό; Όχι βέβαια.

   Βέβαια βγαίνουν κάποιοι αδαείς οι οποίοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τι σημαίνει αντισημιτισμός και μας λένε ότι ο αντισημιτισμός έχει να κάνει με το μίσος όχι μόνο εναντίων των εβραίων αλλά και των Αράβων επειδή και οι δυο είναι σημιτικά φύλα. Καλό θα είναι να μην ασχολούνται μόνο με τις δεξιώσεις και το lifestyle αλλά και με λίγη ιστορία. Έχω πολλά ωραία βιβλία να τους προτείνω.

    Εν κατακλείδι ως Εβραίος δεν θεωρώ το AfD αντισημιτικό αλλά φιλο-Ισραηλινό. Όσοι τρέξατε να το βαφτίσετε αντισημιτικό θα διαψευστείτε σύντομα. Όπως τα ίδια λέγατε για τον Τράμπ ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου