Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Τζιτικωστας Απόστολος, η ξεκάθαρη λύση για την Κεντρική Μακεδονία

Αποτέλεσμα εικόνας για τζιτζικωστας

«Δεν κοιτάζω ποτέ δημοσκοπήσεις, ούτε μετρήσεις. Το μόνο που ζητάω είναι την εμπιστοσύνη των πολιτών, ώστε να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία», δήλωσε στον Flash Radio 99.4 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφερόμενος για την περιοδεία σε Ωραιόκαστρο και Σίνδο και ερωτώμενος για το βασικότερο πρόβλημα της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για το ποιο είναι το αίτημα του κόσμου, απάντησε: «το βασικότερο πρόβλημα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Β. Ελλάδας, είναι αναμφίβολα η ανεργία. Η περιοχή μας βρίσκεται πολύ κοντά σε αγορές των συνόρων μας και πολλές επιχειρήσεις έχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα λόγω της υπερφορολόγησης, της γραφειοκρατίας και της έλλειψης επιχειρηματικού κλίματος, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Ως Περιφέρεια προσπαθούμε να αναχαιτίσουμε το ζήτημα, αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ευρωπαϊκά κονδύλια προκειμένου με αυτά τα χρήματα να γίνουν έργα. Για παράδειγμα: ολοκληρώσαμε τον αυτοκινητόδρομο στη Χαλκιδική, τον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη προς Κιλκίς, τον αυτοκινητόδρομο στην Πιερία. Έργα που βοηθούν αναπτυξιακά τον τόπο μας και δημιουργούν εκεί καλύτερες συνθήκες μετακίνησης για τους πολίτες και τους επισκέπτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «το επόμενο διάστημα, 130 εκατ. ευρώ θα φτάσουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να αναβαθμιστούν. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο και από το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν τα χρήματα να πηγαίνουν στις επιχειρήσεις».

«Επιχειρηματικός εφιάλτης η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ως «επιχειρηματικό εφιάλτη», «δεσμευτική» και «εθνικά επιζήμια» τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εξήγησε πως βρίσκεται «ψηλά» στην ατζέντα της Περιφέρειας. «Το ζητούμενο είναι πώς θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της Συμφωνίας και να προσπαθήσουμε με ό,τι δυνατότητες έχουμε, διπλωματικές οι νομικές, να σταματήσουμε τα αρνητικά αποτελέσματά της. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια και το αποδεικνύουν όλες αυτές οι συζητήσεις, περί μιας δήθεν μειονότητας που βρίσκεται στην Ελλάδα. Αποδεικνύεται ότι είναι εθνικά επιζήμια καθώς δημιουργούνται προβλήματα πλέον με την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας. Αποδεικνύεται από τις παρουσίες της των Σκοπίων σε διεθνείς, εμπορικές και τουριστικές εκθέσεις όπου εμφανίζονται ως “Μακεδονία” και διαφημίζουν “μακεδονικά” προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, προσθέτοντας πως «θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο, ώστε να θωρακιστούν επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας που πλήττονται από αυτήν».

«Η Μακεδονία είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων»

«Η Μακεδονία είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων»Σε ερώτηση για το αν η Μακεδονία είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως «ναι είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και πάνω σε αυτό, δουλεύουμε σε δύο πυλώνες: η Κεντρική Μακεδονία να καταστεί ως πρωτεύουσα εξωστρέφειας όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και σε όλη την Ελλάδα και ο δεύτερος πυλώνας, είναι να γίνουμε ένα κέντρο καινοτομίας για όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη, έχοντας βέβαια και τη βοήθεια της κυβέρνησης, η οποία καλείται να δώσει κίνητρα με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές για επιχειρήσεις καινοτομίας, ώστε να στηρίζει την προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια μαζί με όλους τους φορείς, προκειμένου να σταματήσει η φυγή των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, και να ενισχυθεί ένας πυλώνας που μπορεί να απορροφήσει υψηλά καταρτισμένους ανθρώπους.

«Εκλογές ενημέρωσης του κόσμου»

Ερωτώμενος για την επόμενη μέρα μετά τις επικείμενες εκλογές της 26ης Μαΐου, καθώς και για τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν φαβορί για την Περιφέρει Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «δεν κοιτάζω δημοσκοπήσεις, ούτε μετρήσεις. Εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να ζητάμε από τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας την εμπιστοσύνη τους και την ισχυρή τους εντολή, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε σταθερά το τιμόνι της περιφέρειας, η οποία βάλλεται από πάρα πολλές πλευρές οικονομικές κοινωνικές και δυστυχώς τελευταίως και εθνικές. Εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε λοιπόν την επόμενη μέρα, πρώτον διότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί και θα είναι κυρίως αναπτυξιακό, στην προσπάθειά μας να βγάλουμε την περιφέρειά μας από την κρίση. Και αυτό θα γίνει με νέα έργα υποδομής, τα οποία θα βοηθήσουν τον τόπο μας να του αναπτυχθεί. Το σημαντικό έργο που κάνουμε είναι η σύνδεση του λιμανιού με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Επίσης, είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το στόχο μία περιοχή με έναν σύγχρονο δίκτυο οδικών υποδομών, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το 70% της μεταφορικής δραστηριότητας της χώρας είναι στην περιοχή μας. Ένας άξονας στον οποίο θα επιμείνουμε και θα κερδίσουμε πολύ τα επόμενα χρόνια, είναι ο άξονας της καινοτομίας, γιατί πιστεύουμε ότι αναπτύσσοντας επιχειρήσεις στην περιοχή μας που στηρίζονται στην καινοτομία και στις τεχνολογίες, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους και υψηλά καταρτισμένους, αυτούς που σήμερα δεν βρίσκουν δουλειά και επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Και πρόσθεσε: «αυτές οι εκλογές,πρέπει να είναι οι εκλογές ενημέρωσης του κόσμου. Γιατί ο κόσμος, πρέπει να μάθει τι έργα κάναμε εμείς, τι σχέδια έχουμε, αλλά πρέπει να μάθει και τα σχέδια από άλλες προτάσεις. Συνειδητά το διάστημα της προεκλογικής περιόδου αποφασίσαμε να επισκεφτούμε όλα τα χωριά και τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως άλλωστε κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, παρουσιάζοντας όμως αυτή τη φορά και το έργο μας, καθώς και τα σημαντικά αποτελέσματά του για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου