Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία οι τελευταίες κινήσεις του Κυριάκου πριν τις κάλπες της Κυριακής

Αποτέλεσμα εικόνας για κυριακος περιστερι

Η παρουσία του κόσμου στην κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη που έγινε στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου αποτυπώνει, σύμφωνα με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, το ισχυρό ρεύμα νίκης του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών 2019 στις 26 Μαΐου.

Η εικόνα με πολίτες να παρακολουθούν την ομιλία του κ. Μητσοτάκη από οθόνη που είχε στηθεί έξω από το γήπεδο, επειδή δεν χώρεσαν να μπουν μέσα, αποτελεί σημάδι για την καθαρή νίκη που επιδιώκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το βράδυ της Κυριακής.

Την ίδια ώρα το «παρών» στις πρώτες σειρές έδιναν οι τρεις πρώην πρόεδροι του κόμματος εκ των οποίων οι δύο διετέλεσαν πρωθυπουργοί. Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Μεΐμαράκης είχαν θερμό εναγκαλισμό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο πριν ανέβει στην εξέδρα για την ομιλία του, όσο και στη συνέχεια. «Είμαστε όλοι εδώ, συστρατευμένοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τελική ευθεία για μια καθαρή νίκη. Μια νίκη που οδηγεί στην πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη Ελλάδα», ήταν η δήλωση του κ. Καραμανλή, κατά την είσοδο του, που αποτυπώνει το κλίμα συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας και την στοίχιση όλων δίπλα στον κ. Μητσοτάκη.

Στην Πειραιώς, παρά την πίστη για μια καθαρή νίκη με σαφές προβάδισμα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, προτιμούν να «κρατούν τη μπάλα χαμηλά», όπως είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξη τους. Η επικοινωνιακή προσπάθεια του κυβερνητικού στρατοπέδου που με δηλώσεις στελεχών και διαρροές σε φιλικά μέσα ενημέρωσης επιχειρεί να προσδώσει χαρακτήρα ντέρμπι στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, βουλευτές της ΝΔ, θεωρούν ότι είναι μια απέλπιδα προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να τονώσει το ηθικό των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνει σήμερα και αύριο την προεκλογική εκστρατεία στη Βόρεια Ελλάδα. Θα επιμείνει στο δίλημμα στασιμότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ ή πολιτική αλλαγή και πρόοδος με τη ΝΔ και θα εντείνει τα ανοίγματα στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι, αλλά και τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εγκαταλείψει το κυβερνών κόμμα. Ταυτόχρονα βέβαια θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει τη στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό, με την πλειοψηφία των πολιτών της Βορείου Ελλάδας να έχει γυρίσει την πλάτη στον κ. Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Μητσοτάκης, σήμερα Πέμπτη, θα περιοδεύσει στην Έδεσσα και το βράδυ θα μιλήσει στη Φλώρινα, ενώ την Παρασκευή το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου