Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Αναγκαίο ΚΑΛΟ!

Αποτέλεσμα εικόνας για european union greek flag

Περνάμε αναμφίβολα ως κράτος και ως έθνος μια αρκετά δύσκολη φάση. Από την μια δεχόμαστε σοβαρή απειλή στα σύνορα μας και από την άλλη μια άνευ προηγούμενου υγειονομική κρίση.

Ο κυβερνητικός μηχανισμός με υπευθυνότητα και τηρώντας στο έπακρο τις ευθύνες που του αναλογούν στέκεται αρωγός στον αγώνα του ιατρικού προσωπικού στην μάχη κατά του ιού. Από εμάς τους πολίτες τι ζητούν; Κάτι τόσο απλό αλλά τόσο δυσνόητο για κάποιους. 

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ! 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "Είμαστε σε πόλεμο. Με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος". Πράγματι ο εχθρός δεν είναι ανίκητος ΑΛΛΑ μπορεί να νικηθεί μόνο αν βάλουμε όλοι πλάτη, μόνο αν φανούμε αντάξιοι των ευθυνών μας και των περιστάσεων που διανύουμε. Το παράδειγμα της Ιταλίας που πλήρωσε βαρύ φόρο ζωών πρέπει να μας παρακινήσει όλους στο να κάνουμε το καλύτερο. Να βοηθήσουμε το ιατρικό προσωπικό αποφεύγοντας την διασπορά του ιού.

Η ατομική ευθύνη, το φιλότιμο του Έλληνα αν θέλει κάποιος να πει πρέπει να είναι ένα από τα στοιχεία του πολιτισμού των Ελλήνων που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, απέναντι σε μια μικρή μερίδα πολιτών που δεν έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης.

Αργά ή γρήγορα αυτή η κατάσταση θα τερματιστεί και τότε πρέπει όλοι μαζί να στήσουμε ξανά ότι χάθηκε! Γι'αυτό παλεύουμε για όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Η χώρα μας άντεξε πολύ χειρότερες καταστάσεις με τους πολίτες ενωμένους κάτω από κοινές αξίες και ιδανικά και στάθηκε όρθια και ενωμένη. Έτσι θα τα καταφέρουμε και τώρα!

Καραγεωργίου Χαράλαμπος 
Φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ. 
Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Κιλκίς 

Image may contain: Babis Karageorgiou, close-up

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου