Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Η εποχή του coronavirus...

Αποτέλεσμα εικόνας για κορονοιος

Λόγω των συνθηκών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αγαπημένοι μου αναγνώστες, η κυβέρνηση πολύ ορθώς για εμένα, έλαβε την απόφαση της λεγόμενης σε όλους μας "καραντίνας".

Καραντίνα σημαίνει οτι διακόπτουμε τις εξόδους μας ,περιορίζουμε τις όποιες εξωτερικές δουλειές έχουμε, μένουμε σπίτι μας για να προφυλάξουμε και εμάς και τους συνανθρώπους μας.

Με μεγάλη μου λύπη, διαπιστώνω καθημερινά ότι μερικοί απ'τους συνανθρώπους μου δεν έχουν κατανοήσει την δυσκολία της κατάστασης. 

Πηγαίνουν στις οργανωμένες ή μη παραλίες, πηγαίνουν για πικ~νικ στα βουνά και δεν κοιτούν να υπακούσουν στους κανόνες για την περιθωριοποίηση του ιού.
Ζούμε στην Ελλάδα του 2020 και όμως είναι σαν να ζούμε σε μια άλλη εποχή μην πω και χιλιάδες χρόνια πριν. 

Είναι κρίμα να φτάσουμε στην καθολική απαγόρευση των μετακινήσεων επειδή θέλουμε να βγούμε στον ήλιο ή να κάνουμε μπάνιο στην θάλασσα. 

Θα τα κάνουμε και αυτά ,όταν θα είναι ασφαλής ο χρόνος και ο τόπος. Πρέπει όλοι να τηρούμε τους κανόνες, άλλωστε για αυτό υπάρχουν, για να τηρούνται. 
Έπειτα πρέπει όλοι να φερθούμε υπεύθυνα. 

Μπόρα είναι θα περάσει. Ας γίνουμε για μια φορά υπεύθυνοι και ας κάνουμε ότι περνά απ'το χέρι μας για τη διατήρηση της ισορροπίας μας αλλά και της υγείας μας.
Όλοι μαζί μπορούμε. 

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Καραντίνα, λοιπόν, ημέρα 3η. Μήπως είναι ώρα να διαβάσουμε ένα απ'τα λογοτεχνικά βιβλία που έχουμε και κάθονται στη βιβλιοθήκη μας ?

Μήπως είναι μία ευκαιρία να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με τον εαυτό μας ?
Να κάνουμε λίγη γυμναστική παραδείγματος χάριν, να μαγειρέψουμε, να δουλέψουμε απ'το σπίτι μας ?

Μήπως είναι ευκαιρία να ξεκουραστούμε και λίγο απ'το φορτωμένο πρόγραμμα μας?
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε κάθε αρνητική κατάσταση πάντα υπάρχει και θετική. 
Και οφείλουμε αν μη τι άλλο να την αναγνωρίζουμε και να πορευόμαστε με αυτήν.

Για αυτό ας φερθούμε υπεύθυνα και ας κάνουμε ο,τι περνά απ'το χέρι μας για να το ξεπεράσουμε και αυτό. Ξεκινά από σήμερα. Μην το αμελείς. 

Είμαστε όλοι μαζί! 
Φιλικά, Μαγδαληνή

Image may contain: Magda Hondrou, sitting, sky, outdoor, water and nature

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου