Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Η Δύναμη ενός Έθνους

Αποτέλεσμα εικόνας για greek flag

Φέτος γιορτάζουμε τα 199 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κατά του Οθωμανικού ζυγού . Η εορτή αυτή είναι η σημαντικότερη εθνική εορτή της πατρίδας μας και αυτή ανήκει σε όλους τους Έλληνες, στο κάθε Έλληνα και στην Κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά . Μια εορτή που φέτος δεν θα γιορταστεί με τις πρέπουσες τιμές και την λαμπρότητα που της αξίζει , εξαιτίας της πανδημίας που δοκιμάζει την χωρά μας, όπως και πολλές άλλες στον πλανήτη . Έχουμε όλοι χρέος να τιμήσουμε τους προγόνους μας που πολέμησαν για εμάς με πολλούς από αυτούς να δίνουν την και την ζωή τους για την ελευθερία. Μαθαίνοντας για αυτούς και να μην τους λησμονούμε. 

Ο ζυγός είναι σκληρός όποιος και αν τον ασκεί. Όταν σε έναν άνθρωπο του στερούν τα δικαιώματα , τις ελευθερίες ,την περιουσία του και ακόμη και την ζωή του είναι φυσικό να αντιδράσει .Έτσι οι πρόγονοι μας έφτασαν στην Αγιά επανάσταση του 1821. Μια επανάσταση και ένα κίνημα που ήταν πρώτα θρησκευτικό έπειτα εθνικό και πολύ πιο μετά πολίτικο . Οι Έλληνες πολεμούσαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία και για της Πατρίδος την Ελευθερία . Πρέπει όμως να διορθώσουμε μια λανθασμένη εντύπωση που έχουν πολλοί Έλληνες και ξένοι , ότι δηλαδή η Ελλάς ήταν σκλαβωμένοι τετρακόσια χρονιά. Η ιστορική πραγματικότητα είναι ότι μόνο ένα τμήμα της χώρας είναι σκλαβωμένο τετρακόσια χρόνια άλλα μην ξεχνάμε την Μακεδονία μας την Θράκη μας και πολλά νησιά μας που υπέστησαν την σκλαβιά σχεδόν πεντακόσια χρονιά. Αυτά τα πεντακόσια χρονιά οι Έλληνες γνώρισαν την αδικία , τον πόνο και τον θάνατο . Για να φτάσουμε στο σήμερα χιλιάδες από τους προγόνους μας έδωσαν την ζωή τους . Τα Ελληνικά εδάφη είναι ποτισμένα με χιλιάδες λίτρα αίματος. 

Σε αυτό το σημείο ας μου επιτραπεί μια μεταφορά .Όσο δύσκολο είναι κανείς να μετρήσει τους κόκκους της άμμου σε όλο τον κόσμο επίσης τόσο δύσκολο είναι να μετρήσει κανείς τους Έλληνες Που πέθαναν όλα αυτά τα χρόνια για την Ελευθερία, για την πατρίδα, για της θρησκεία , για την οικογένεια. Γιατί δυστυχώς η πικρή αλήθεια είναι μια, το δέντρο της ελευθερίας ποτίζεται μόνο με αίμα Όταν οι Έλληνες πριν από 199 χρόνια ξεκινούσαν τον αγώνα τους κανέναν δεν πίστεψε σε αυτούς . Οι μεγάλες δυνάμεις τις εποχής πίστευαν πως δεν θα άντεξε η επανάσταση τους και ως γρήγορα θα τελείωνε . Αποδέχτηκε πως είχαν άδικο και έτσι οι Έλληνες κέρδισαν τον θαυμασμό τους . Μια χούφτα άνθρωποι έλεγαν κατάφεραν να νικήσουν έναν οργανωμένο στρατό και να σημάνουν την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Τα κατάφεραν γιατί είχαν πίστη στη στην θρησκεία τους , αφοσίωση στην πατρίδα τους και υποχρέωση στις οικογένειες τους . Αυτές τις άξιες κι τα ιδανικά δεν πρέπει να ξεχνάμε αλλά να τα διατηρούμε εις τους αιώνες των αιώνων . Αυτά απαρτίζουν των Έλληνα και μας δίνουν ζωή τόσο χρόνια . Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικοί που τα αμφισβητούν και θέλουν να τα εξαλείψουν. Επομένως με όλα τα παραπάνω αλλά πάνω από όλα την Ενότητα οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Οι 'Ελληνες για αυτές τις άξιες και για αυτά τα ιδανικά έδωσαν την ζωή τους και αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι αν χρειαστεί πάλι το ίδιο θα πράξουμε οι 'Ελληνες χωρίς δεύτερη σκέψη . Όλοι ευχόμαστε του χρόνου τέτοια εποχή άλλα και κάθε χρόνο οι Έλληνες να μνημονεύουμε την ιστορία μας, να τιμάμε τους προγόνους μας και να παρελάσουμε χτυπώντας τα πόδια μας δυνατά στο έδαφος για να ακούν οι προγονοί μας από τον κάτω κόσμο ότι ακόμη υπάρχουν Ελληνες, ότι είναι ζωντανοί, ότι συνεχίζεται το έθνος και η ιστορία μας και να καταλάβουν ότι είμαστε υπερήφανοι για την γαλανόλευκη μας και ότι την υψώνουμε ψηλά, πολύ ψηλά στην θέση που της αξίζει.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Ελληνες
Ζήτω η 25η Μαρτίου
Ζήτω η Ελλάς
Ζήτω το έθνος των Ελλήνων

Παναγιώτης Τσιλογεώργης
Συγγραφέας / Φοιτητής Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας 
Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου