Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Ο σατανικός Ντ. Τραμπ και η Αλήθεια


«Ποτέ, ποτέ μη τα παρατάς! Μην παραδοθείς, μην υποχωρήσεις και μη σταματήσεις ποτέ να κάνεις αυτό που γνωρίζεις ότι είναι σωστό. Τίποτα που να αξίζει, ποτέ μα ποτέ, δεν ήρθε εύκολα. Και όσο πιο δίκαιος είναι ο αγώνας σου, τόσο περισσότερη αντίσταση θα αντιμετωπίσεις. Ποτέ, μα ποτέ, μη τα παρατήσεις!

Θα υπάρξουν στιγμές στη ζωή σου που θα θέλεις να σταματήσεις, ποτέ μη σταματήσεις! Ποτέ μη σταματήσεις να παλεύεις γι’ αυτό που πιστεύεις και για τους ανθρώπους που σε νοιάζονται. Συνέχισε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια! Απαίτησε το καλύτερο για τον εαυτό σου. Όσο περισσότερο σου λένε ότι δεν είναι δυνατόν να πετύχεις, ότι δεν μπορεί να γίνει, ότι δεν θα τα καταφέρεις, τόσο περισσότερο θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να τους αποδείξεις ότι κάνουν λάθος. Να πεισμώνεις!

Αντιμετώπισε την λέξη «αδύνατον» ως τίποτα περισσότερο από κίνητρο.»

-Πρόεδρος Ντόναλντ Τζον Τραμπ


Πρόσφατη μέτρηση στις ΗΠΑ λέει ότι το 92% των ειδήσεων για τον Πρόεδρο Τραμπ είναι αρνητικές. Καμία όμως δεν κάνει κριτική για τα έργα και τις πολιτικές του πράξεις, σχεδόν όλες μιλάνε για τον τρόπο που μιλάει, αν πλήγωσε κάποιον ευαίσθητο γερουσιαστή, εάν έχει καταδικάσει την ακροδεξιά και τον ρατσισμό στα λόγια (κάτι που έχει κάνει άπειρες φορές) και φυσικά εάν κρατάει το χέρι της Μελάνια όταν περπατάνε. Μια αναζήτηση στις ειδήσεις του google, του ονόματος Τραμπ, θα σας πείσει γι’ αυτό. Κανένας δεν μιλάει για την πολιτική του, για όσα κατάφερε μέσα σε 3.5 χρόνια χωρίς να έχει επαφή με την πολιτική πριν το 2015 και πόσα δεν έκαναν για τον λαό τους οι προκάτοχοί του.


Ο Τραμπ εξελέγη με μια ατζέντα το 2016 η οποία έλεγε AMERICA FIRST, σε όλα τα επίπεδα, και «Οικονομικό Πατριωτισμό». Θα βάλω πρώτα και πάνω απ’ όλα την χώρα και τον λαό μου, θα βοηθήσω και όλους τους άλλους, όπως έχει αποδείξει στην πράξη η πολιτική του (εάν είσαι σύμμαχός του είσαι και πραγματικός φίλος του), μα πάνω απ’ όλα το καλό της χώρας μου και η ευημερία των δικών μου. Έχει δηλώσει δε ότι «καλώ και τα υπόλοιπα Έθνη να κάνουν ακριβώς το ίδιο, θέλω όλα τα Έθνη να ευημερήσουν και να κάνουν ακριβώς το ίδιο».


Εκ του αποτελέσματος λοιπόν με λίγα λόγια τι σήμαινε το AMERICA FIRST και ποια η Αμερικανική πραγματικότητα για την οποία ελάχιστα μιλάνε όλοι; Επιλέγω κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα:


Σημαίνει 7 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σε 3.5 χρόνια. Ανεργία κοντά στο 3%, η χαμηλότερη των τελευταίων 50 ετών. Σημαίνει χαμηλότερη ανεργία που καταγράφηκε ποτέ για τους αφροαμερικάνους και για τους λατινοαμερικάνους. Ο ίδιος πιστεύει ότι η επιτυχία είναι εκείνη που διαλύει τις φυλετικές διακρίσεις. Οι φυλετικές διακρίσεις δεν εξαφανίζονται απλά καταδικάζοντάς τις στα λόγια ή καίγοντας και καταστρέφοντας φορώντας κουκούλες την ξένη ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Η μείωση των φυλετικών διακρίσεων γίνεται δημιουργώντας καλές δουλειές για όλους, βγάζοντας τις μειονότητες από τα γκέτο, στην πράξη και όχι στα λόγια, περνώντας νόμους που δίνουν νέες ευκαιρίες σε ανθρώπους που βγήκαν από τη φυλακή, όπως και έπραξε.


Στην πρώτη θητεία του 2.4 εκατομμύρια Αμερικάνοι βγήκαν από το όριο της φτώχειας.


Ο μέσος Αμερικανός σήμερα από την οικονομική πολιτική Τραμπ αποταμιεύει περίπου 6.000 δολάρια περισσότερα τον χρόνο σε σχέση με πριν 4 χρόνια.


Ακύρωσε την NAFTA, συμφωνία που διαπραγματεύτηκαν ο Μπιλ Κλίντον και οι Δημοκρατικοί μεταξύ ΗΠΑ-Μεξικό-Καναδά. Η NAFTA ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για τα εργοστάσια των ΗΠΑ να κλείσουν και να μεταφερθούν στο Μεξικό όπου τα εργατικά χέρια ήταν φθηνότερα και η φορολογία χαμηλότερη. Αυτό σταδιακά αύξησε την ανεργία στις ΗΠΑ τα προηγούμενα χρόνια, ο μέσος Αμερικανός εργάτης έχασε την δουλειά του και φυσικά το Κράτος έχασε έσοδα. 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην βιομηχανία χάθηκαν από το 2000 μέχρι το 2016.


Ο Τραμπ διαπραγματεύτηκε νέα συμφωνία, ταυτόχρονα έκανε την μεγαλύτερη μείωση φόρων για όλους - και για τα νοικοκυριά – στην ιστορία των ΗΠΑ, έδωσε κίνητρα σε όσους θέλουν να μεταφέρουν την επιχείρησή τους πίσω, αύξησε τους δασμούς στις εισαγωγές για όσους δεν θα το κάνουν και κατάφερε να αυξήσει τις νέες θέσεις εργασίας στην βιομηχανία κατά 500.000 από την ημέρα υπογραφής της νέας συμφωνίας ΗΠΑ-Μεξικό-Καναδά.


Κάτι σαν αυτό που ΔΕΝ κάναμε εμείς όταν οι επιχειρήσεις μας έφευγαν στην Βουλγαρία και σε όλες τις Βαλκανικές χώρες αφήνοντας χιλιάδες άνεργους πίσω.


Τα ίδια και με την κομμουνιστική Κίνα, με την οποία κανένας στην Δύση δεν είχε ασχοληθεί ποτέ μέχρι τότε, αφήνοντάς την ουσιαστικά να γίνει υπερδύναμη. Νίκησε στον εμπορικό πόλεμο μέσα από την αύξηση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα, ανάγκασε την Κίνα να έρθει στο τραπέζι και υπέγραψε την Α φάση εμπορικής συμφωνίας, αναγκάζοντάς την Κίνα να ξοδέψει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για αγροτικά προϊόντα (μέχρι και για ρύζι) από τις ΗΠΑ, στηρίζοντας τον Αμερικανό αγρότη. Στα καπάκια βεβαίως, ήρθε η πανδημία, από την Κίνα!


Άλλη μια υπόσχεση που έγινε πράξη είναι το Τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, του οποίου η κατασκευή θα ολοκληρωθεί το 2021 και είναι μια πολιτική την οποία πολλά κράτη αντιγράφουν, μεταξύ των οποίων και το δικό μας. Η παράνομη μετανάστευση στις ΗΠΑ σημειώνει ιστορικό χαμηλό.


Όταν ο Τραμπ μπήκε στον Λευκό Οίκο το νούμερο ένα πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει σύμφωνα με τον Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, ήταν η Βόρεια Κορέα. «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πυρηνικού πολέμου» του είχε πει. Η Βόρεια Κορέα σήμερα έχει υπογράψει συμφωνία ειρήνης με την Νότια Κορέα με εγγυητή τις ΗΠΑ, κάτι το οποίο λίγα χρόνια πριν φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.


Το οργανωμένο Ισλαμικό Χαλιφάτο ουσιαστικά έχει εξαφανιστεί από την μέση ανατολή, μα παράλληλα, αποχωρούν οι δυνάμεις των ΗΠΑ από πολέμους που δεν θα έπρεπε να αναμειχθούν ποτέ διότι αποσταθεροποίησαν την περιοχή δημιουργώντας την Αραβική Άνοιξη και τα «Ισλαμικά καλοκαίρια» τα οποία η Ευρώπη κυρίως πλήρωσε και πληρώνει. Οι Αμερικανοί στρατιώτες επιστρέφουν σπίτι τους ως ήρωες, άλλη μια βασική προεκλογική υπόσχεσή του.


Στα δικά μας, σήμερα μιλάμε για την κατρακύλα της τούρκικης λίρας και την κρίση στην οικονομία της γείτονος. Ας μη ξεχνάμε πότε ξεκίνησε ουσιαστικά αυτό το πρόσφατο μπαμ και πότε μπήκε η Τουρκία σε αυτή τη φάση, παρότι βεβαίως η οικονομία της έδειχνε να έχει προβλήματα για πολλά χρόνια. Την τελευταία σφαίρα την έριξε ο Τραμπ όταν δημόσια σε μια επίδειξη δύναμης απείλησε τον Ερντογάν ότι εάν δεν απελευθερώσει άμεσα τον Αμερικανό πάστορα που κρατούσε όμηρο, η Τούρκικη οικονομία θα δεχτεί κυρώσεις, όπως και δέχτηκε. Στην πράξη, όχι στα λόγια όπως κάνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ήταν τότε που απελευθερώθηκαν και τα δικά μας παλικάρια, οι Έλληνες στρατιώτες που είχαν συλλάβει οι Τούρκικες δυνάμεις στον Έβρο.


Στον δημόσιο λόγο του ο Τραμπ μπορεί να λέει πολλά, είναι μέρος της διαπραγματευτικής του τακτικής. Τον Κιμ τον αποκαλούσε δημόσια τρελό, χοντρό, «πυραυλάκια» που θα συναντήσει το αμερικανικό ατσάλι και φωτιά όσο κανένας άλλος στην ιστορία. Έναν μήνα μετά υπέγραφε συμφωνία ειρήνης με τον «φίλο» του Κιμ.


Ακριβώς το ανάποδο συμβαίνει με τον Ερντογάν και τα λόγια, λόγια, λόγια αγάπης και φιλίας που ανταλλάσσουν. Είναι κενά, οι πράξεις δείχνουν άλλα.


Ο Τραμπ είναι ο καλύτερος φίλος του καλύτερου φίλου μας και του μεγαλύτερου εχθρού της Τουρκίας στην περιοχή, του Ισραήλ. Έχει στηρίξει όσο κανένας Πρόεδρος των ΗΠΑ το Ισραήλ, αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως μοναδική, ιστορική πρωτεύουσά του, κάτι το οποίο όλοι οι προκάτοχοί του είχαν υποσχεθεί μα κανένας δεν έκανε πράξη.


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει στηρίξει όσο κανένας άλλος τους εχθρούς της Τουρκίας, αποξενώνοντάς την στην πράξη, διότι αναγνωρίζει ότι είναι ο βασικότερος αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή μας και στηρίζει την τρομοκρατία.


Απόδειξη είναι όλες οι ειρηνευτικές συμφωνίες στην περιοχή, με βασικό εγγυητή τις ΗΠΑ. Μια Νέα Μέση Ανατολή με βασικό αρχιτέκτονα την υπερδύναμη και με κύριο συστατικό την ειρήνη και όχι τον πόλεμο. Τα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» ίσως για πρώτη φορά δεν έχουν καμία ουσία όταν τα φωνάζουν. Ειρήνη μεταξύ Ισραήλ, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σουδάν είναι μόνο η αρχή σύμφωνα με τον ίδιο. Συμφωνίες ειρήνης όπως ΗΠΑ-Σερβία-Κόσοβο είχαν προηγηθεί.


Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ κάνουν πολιτική μέσα από την φιλία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς καθιστώντας τον Τραμπ τον πρώτο σύγχρονο Αμερικανό Πρόεδρο που δεν έκανε πόλεμο, αντίθετα, αποκλειστικά έσβησε φωτιές και έφερε μόνο ισορροπίες χωρίς αίμα, διαψεύδοντας και σε αυτό το επίπεδο όσους έλεγαν ότι εξαιτίας του θα γίνει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος (τα έλεγαν «σοβαροί» δημοσιογράφοι».


Τι έχει σημασία λοιπόν; Η πολιτική ορθότητα που μας πνίγει τόσα χρόνια, τα συναισθήματα όσων τους λες «καλημέρα» και παρεξηγούνται γιατί δεν τους είπες «καλημέρα κύριε ή κυρία» και έτσι κι αλλιώς θα παρεξηγηθούν με τα πάντα, ότι και να τους πεις γιατί αυτή είναι η εποχή που ζούμε ή τα αποτελέσματα για τις πατρίδες και τους λαούς μας; Εάν είσαι ευγενικός, γλυκούλης, καλός θα παντρευτείς πολύ εύκολα (ίσως και όχι στην εποχή που ζούμε βέβαια) δεν είναι κριτήριο όμως αυτά για να σε επιλέξω για Ηγέτη μου. Κριτήριο στις ΗΠΑ, στην Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα, παντού πρέπει να είναι τα αποτελέσματα, η ισχυροποίηση της Πατρίδας και η οικονομική και κοινωνική ευημερία των λαών στην ΠΡΑΞΗ, όχι στα όμορφα λόγια και στις θεωρίες.


Το σύστημα που έφερε τους λαούς στο σημερινό οικονομικό και ηθικό μαρασμό, τα συστημικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα οικονομικά κατεστημένα έχουν σήμερα ως μοναδικό τους σοβαρό όπλο απέναντι στον Τραμπ την διαφορετική διαχείριση της πανδημίας. Όμως καταρρίπτεται από τους αριθμούς. Πρέπει να συγκρίνουμε παρόμοιες πληθυσμιακά περιοχές, και όχι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία εξαρτώνται από το πόσα τεστ κάνεις, αλλά από το λυπηρό αποτέλεσμα : Οι θάνατοι στις ΗΠΑ χωρίς γενικό λοκντάουν είναι 230.000 από την αρχή της πανδημίας. Οι θάνατοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση με σκληρά λοκντάουν είναι 222.000. Λυπηρό να μιλάμε για νεκρούς και να συγκρίνουμε, είναι λυπηρό να μιλάμε ακόμα και για έναν νεκρό, όπως και να ‘χει, για το οτιδήποτε. Μα οι αριθμοί κάτι σημαίνουν και είναι αποτέλεσμα διαφορετικών πολιτικών. Και είναι σχεδόν ίδιοι.


Η Αμερική το τρίτο τρίμηνο του 2020 τρέχει με αύξηση του ΑΕΠ της κατά 33,1%. Δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά στην ιστορία του πλανήτη τέτοια ανάκαμψη μετά από κρίση. Η ανεργία μειώνεται με απίστευτους ρυθμούς, ξανά. Υπάρχει ελπίδα για τον άνεργο, για τον νέο που ξεκινάει την ζωή του, για τον επαγγελματία που χτυπήθηκε. Υπάρχει μέλλον και φαίνεται. Η Ευρώπη προφανέστατα μιλάει ακόμα για ύφεση, χωρίς να έχει ελέγξει μέχρι σήμερα την πανδημία και χωρίς να έχει καταφέρει έστω να ισορροπήσει την οικονομία της.


Ο Αμερικανός πολίτης παρά την μονόπλευρη προπαγάνδα από τα μέσα έχει τον τελικό λόγο στις 3/11/2020. Ο πλανήτης όμως και όσοι ξέρουν και ενημερώνονται πέρα από τα βραδινά δελτία των συστημικών καναλιών, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της Τρίτης, έχουν ένα λαμπερό παράδειγμα επιτυχίας και πολιτικής Ηγεσίας που πήρε 1 όταν παρέλαβε και έφτιαξε 10 μέσα σε μόλις 3.5 χρόνια για τον λαό του, μα και για τον πλανήτη.


Νοοτροπία AMERICA FIRST – GREECE FIRST λοιπόν, για το καλό των λαών μας, την κοινωνική και οικονομική ευημερία του σύγχρονου κόσμου και φυσικά την παγκόσμια ειρήνη, κάτι το οποίο δεν είδαμε από την μεριά της υπερδύναμης ποτέ ξανά.


Υπογράφει ο,

Θανάσης Π. Τζάπος

Μηχανολόγος Μηχανικός





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου