Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Η Ιβάνκα Τραμπ στήριξε -με τον τρόπο της- αλυσίδα μικρών ελληνικών εστιατορίων στην Καλιφόρνια


Ενα από τα εστιατόρια της ελληνικής αλυσίδας «Nick The Greek» στη Βεντούρα της Καλιφόρνιας ήρθε στο προσκήνιο, καθώς η διαμαρτυρία του ιδιοκτήτη του για τα μέτρα περιορισμού για την εστίαση στην πολιτεία πήρε πανεθνικές διαστάσεις όταν αναπαρήχθη από την Ιβάνκα Τραμπ

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση της Πολιτείας να απαγορέψει την εστίαση στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων με νέα καραντίνα, οι επιχειρηματίες έχουν ξεσηκωθεί.

Ο ιδιοκτήτης του υποκαταστήματος στη Βεντούρα αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να προβεί σε διαμαρτυρία μετά από άδεια που πήρε από το τμήμα Υγιεινής. «Μου δήλωσαν ότι δικαιούμαι να διαμαρτυρηθώ. Ετσι, ο κόσμος έπαιρνε το φαγητό του σε πακέτο και όποιος ήθελε έβγαινε έξω να καθίσει στα τραπέζια» ανέφερε στο τοπικό «κανάλι 3» του «ABC».

Αρκετοί πελάτες επέλεξαν να κάθονται στα τραπέζια του εστιατορίου με αποτέλεσμα να εμφανιστεί το τμήμα Υγιεινής για έλεγχο, το οποίο ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να κλείσει το μαγαζί γιατί δεν πληρούσε τους όρους υγιεινής. «Δεν μπορώ να κλείσω το μαγαζί, έχω να πληρώσω ενοίκιο και να πληρώσω τους υπαλλήλους μου. Είναι αδύνατον. Εμείς μόνο παραλαβές και διανομές φαγητού κάνουμε», ανέφερε ο Αντόν Βαν Χάπεν. Το τμήμα υγιεινής προέβη σε νέα επίσκεψη στο μαγαζί και αυτή τη φορά η συνομιλία μεταξύ τους έκανε το γύρο του Διαδικτύου.

Το τουίτ από τον ιδιοκτήτη αναπαρήγαγε και η Ιβάνκα Τραμπ στον προσωπικό της λογαριασμό, καταθέτοντας και το δικό της σχόλιο.

«Αυτά τα καθολικά λοκντάουντ δεν είναι βασιμένα στην επιστήμη. Αυτοί οι αυθαίρετοι κανόνες που επιβάλλονται από αναίσθητους πολιτικούς καταστρέφουν ζωές. Είναι απλά άδικο για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να πρέπει να παλέψουν τόσο σκληρά για να διατηρήσουν ζωντανό το αμερικανικό όνειρό τους», έγραψε η Ιβάνκα.

These blanket lockdowns are not grounded in science. These arbitrary rules imposed by callous politicians are destroying lives. It is just wrong for small business owners to have fight so hard to keep their American dream alive. https://t.co/Z8O1m5fpp0

— Ivanka Trump (@IvankaTrump) December 15, 2020

Δεν είχα πολιτικούς σκοπούς με το βίντεο αυτό. Είμαι απλά ένας ιδιοκτήτης και θέλω να παραμείνω ουδέτερος. Το κλείσιμο των εστιατορίων δεν είναι η λύση. Δεν υπάρχει απόδειξη ότι με το να τρως έξω κολλάς κορωνοϊό», είπε.

Η αλυσίδα «Nick The Greek» ανήκει σε τρία ξαδέλφια, όλα με το όνομα Νίκος, ελληνικής καταγωγής, που μεγάλωσαν δουλεύοντας στα εστιατόρια των γονιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου