Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Εύα Καϊλή: «Η μεγάλη συμμετοχή θα σπάσει τους μηχανισμούς - Να απαντήσουν πριν τις εκλογές για τα σημαντικά ζητήματα οι υποψήφιοι»


Να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους για την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ πριν «στηθούν» οι κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου κάλεσε τους υποψήφιους αρχηγούς του κόμματος η ευρωβουλευτής του κόμματος, Εύα Καϊλή μιλώντας στην εκπομπή «Άναψε Φλας» του Flash 99,4 fm. Κάλεσε τους εξωκοινοβουλευτικούς υποψηφίους να μιλήσουν για τα πρόσωπα που θα δώσουν αντί εκείνων τις μεγάλες, όπως είπε, μάχες στη Βουλή αλλά και να ορίσουν τι θεωρούν «προοδευτικό». Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου θα είναι εκείνη που θα «σπάσει τους μηχανισμούς». 


«Οι ψηφοφόροι πρέπει να αποφασίσουν με εθνικά κριτήρια για το μέλλον της παράταξης και το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Περιμένουμε λοιπόν να έρθουν όχι μόνο μέλη αλλά και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, όποιον ενδιαφέρεται και θέλει να έχει μια επιλογή ανεξάρτητα με ό,τι έχει ψηφίσει στο παρελθόν είναι καλοδεχούμενος. Ελπίζουμε, ότι αυτό θα σημάνει και την μεγάλη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στις 5 Δεκεμβρίου, με πατριωτικό πρόσημο, ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, χρήσιμο για την επόμενη ημέρα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι επί ΠΑΣΟΚ έγιναν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που κρατούν την χώρα όρθια σήμερα» σχολίασε. Και συμπλήρωσε: «Υπήρξαμε η χρήσιμη παράταξη για τη χώρα, παρά τα λάθη, τις παραλείψεις. 


Είμαστε η παράταξη των μεταρρυθμίσεων. Με την ιστορική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ να σχεδιάσουμε το μέλλον και την επόμενη ημέρα στη χώρα. Στηρίζω τον Ανδρέα Λοβέρδο γιατί έχει κάνει έργο και το έργο του είναι ταυτισμένο με τις μεταρρυθμίσεις». Η ευρωβουλευτής ζήτησε από τους έξι υποψηφίους και κυρίως τους εξωκοινοβουλευτικούς να ανοίξουν τα χαρτιά τους. «Για μένα πρέπει να απαντηθεί ποιος θα εκλεγεί και πως τελικά αυτός που θα εκλεγεί θα πολιτευτεί. Είναι πολύ σημαντικό οι τρεις εξωκοινοβουλευτικοί να απαντήσουν ποιος θα είναι ο αντ’ αυτού στη Βουλή, γιατί οι ίδιοι θα είναι εξ’ αποστάσεως. Θα εργάζονται εκτός της ελληνικής Βουλής. 


Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν ξεκαθαρίζουν ποιος θα είναι εκείνος με του οποίου τις απόψεις ταυτίζονται πλήρως και ποιος θα δώσει τη μάχη στη Βουλή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Εγώ δεν είμαι ευρωβουλευτής μερικής απασχόλησης γιατί οι υποχρεώσεις μας είναι πολλές, θα πρέπει ο συνάδελφός μου να πει εάν την ανανέωση στην ΚΟ θα την εκφράζει ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που τον στήριξε από την πρώτη στιγμή και θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των Κοινοβουλευτικών μαχών, όπως για παράδειγμα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Θα πρέπει να ξέρουμε ποιος θα είναι αυτός. Μπορεί, εάν πάμε θεσμικά και εκλεγεί αυτός ο άνθρωπος από την ΚΟ να επιλεγεί ο κ. Παπανδρέου, άρα θα πάμε σε μια άτυπη διαρχία. Αυτά είναι βαθιά πολιτικά ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν πριν από τις εκλογές». 


«Είναι θέματα που δεν γίνεται να απαντιούνται θολά. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλα λάθη ως παράταξη» σχολίασε. Σημείωσε επίσης: «Να μας απαντήσουν οι υποψήφιοι αρχηγοί τι θεωρούν «προοδευτικό». Εάν προοδευτικό είναι η Συμφωνία των Πρεσπών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για ορισμένους υποψηφίους θα πρέπει να μας το πουν για να ξέρει ο κόσμος πως ορίζει ο καθένας το πατριωτικό. Αυτά είναι για μένα κρίσιμα ερωτήματα και οι πολίτες οφείλουν να τα γνωρίζουν. Να είμαστε έντιμοι και συνεπείς απέναντι σε όσους θα ψηφίσουν». Μιλώντας για τη συμμετοχή κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει. «Πάντα όταν είχαμε ανοιχτές διαδικασίες, το αποτέλεσμα ήταν σεβαστό από όλους μας την επόμενη ημέρα.


Πρέπει να σπάσουν οι μηχανισμοί. Βλέπουμε μια προσπάθεια να κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι προς συγκεκριμένες προσπάθειες. Η μεγάλη συμμετοχή σπάει κάθε τέτοια προσπάθεια χειραγώγησης ψηφοφόρων και σπάει και τους μηχανισμούς. Όποιος θέλει ένα μικρό κόμμα δεν κάνει καλό στην παράταξη. Θέλουμε η παράταξή μας να εκφράσει ξανά το 45% των Ελλήνων. Είναι κρίσιμο να μετέχουν όλοι και να έχουν λόγο. Αν ξεπεράσουμε τις 220.000 ψηφοφόρους θα στείλουμε το μήνυμα ότι πορευόμαστε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα» κατέληξε η κ. Καϊλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου