Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Τζανή Ιωάννα, Queen.Gr: Γιατί λέω ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στη χειμερινή κολύμβηση - Ήρθε η ώρα να πείσω κι εσένα!


ΠΗΓΗ: Γιατί λέω ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στη χειμερινή κολύμβηση - Ήρθε η ώρα να πείσω κι εσενα!


Τζανή Ιωάννα, Queen.Gr: Γιατί λέω ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στη χειμερινή κολύμβηση - Ήρθε η ώρα να πείσω κι εσένα!


Μήπως ήρθε ο καιρός να το δοκιμάσεις κι εσύ; 


Η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν ποτέ κρυουλιάρα, αλλά παρόλο που μεγάλωσα σε ένα παραθαλάσσιο μέρος (το πανέμορφο Γύθειο), δεν τόλμησα ποτέ να κολυμπήσω τον χειμώνα. Το νωρίτερο που είχα δοκιμάσει να μπω στη θάλασσα ήταν Μάρτιος, και αυτό με δυσκολία. Μα δεν μπορούσα να φανταστώ τι έχανα!


Έπρεπε, λοιπόν, να βρω κάποιον να με παρακινήσει για να γίνω και εγώ μια χαρούμενη και... περήφανη χειμερινή κολυμβήτρια. Πέρυσι, λοιπόν, λίγο πριν τις παγερές μέρες του Φεβρουαρίου, που όλη η Ελλάδα αποκλείστηκε από τα χιόνια, ο πρώην φίλος μου μού πρότεινε να πάρουμε το sup και να πάμε για μπάνιο.


6 Φεβρουαρίου 2021 ήταν η μέρα που συνειδητοποίησα πόσο απολαυστική είναι η θάλασσα τους χειμερινούς μήνες. Και έκτοτε, δε σταμάτησα ποτέ τα μπάνια, μέχρι και σήμερα!


Κάθε Σαββατοκύριακο που βρίσκω ελεύθερο χρόνο, παίρνω ένα καλό βιβλίο και μια πετσέτα, επιλέγω μια παραλία της Αθήνας που μου αρέσει και πηγαίνω να απολαύσω το μπάνιο μου.


Μπορεί και μόνο στο άκουσμα αυτής της ψυχρολουσίας να... ανατριχιάζεις, αλλά πίστεψέ με, είναι μια μοναδική εμπειρία που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις. Πέρα του ότι θα σε κρατήσει σε φόρμα και σε... #summermood (για τις λάτρεις του καλοκαιριού) καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσφέρει εξαιρετικά οφέλη τόσο στην υγεία όσο και στην ψυχολογία μας. Πλέον μπορώ να το πω με σιγουριά: η χειμερινή κολύμβηση είναι το απόλυτο ελιξίριο μιας καλής και υγιούς ζωής!


Ένα ακόμη θετικό της χειμερινής κολύμβησης είναι ότι σχεδόν πάντα η θάλασσα είναι πεντακάθαρη όπου και να πας, ακόμη και σε παραλίες της Αθήνας που το καλοκαίρι δεν... πλησιάζεις! Να μη ξεχασω, επίσης, να σου αναφέρω ότι από τότε που ξεκίνησα τα χειμερινά μπάνια δεν έχω κρυολογήσει ούτε μια φορά. Γι' αυτό ξέχνα τις δικαιολογίες του τύπου «θα ανεβάσω πυρετό» και διάφορα τέτοια - δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση!


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου