Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Έπεσαν οι υπογραφές για το επιχειρηματικό συμβούλιο Ελλάδας – Κατάρ



Έπεσαν οι υπογραφές για το επιχειρηματικό συμβούλιο Ελλάδας – Κατάρ

Το καλό επενδυτικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ αποτυπώθηκε με τον πιο ζωντανό τρόπο όταν ο Έλληνας  πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του επιμελητήριου του Κατάρ μπήκαν στην κατάμεστη αίθουσα  όπου τους περίμεναν  οι εκπρόσωποι των μεγαλυτέρων εταιριών των δυο χωρών, όταν οιεπιχειρηματίες τους χειροκρότησαν, σηκώθηκαν και συνέχισαν να χειροκροτούν όρθιοι παρατεταμένα.
Αμέσως μετά ακολούθησε η υπογραφή συμφωνίας για τη σύσταση  επιχειρηματικού συμβούλιουΕλλάδας - Κατάρ. Ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στους επενδυτές  των δυο χωρών χαρακτήρισε τη σημερινή ημερομηνία «πολύ σημαντική  για να τη θυμόμαστε καθώς δώσαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο, με ένα νέο τρόπο σκέψης  και δράσης».

«Αυτή η κυβέρνηση στην Ελλάδα καταλαβαίνει τα προβλήματα της γραφειοκρατίας και οι δυο πλευρές αν έρθουν μαζί  μπορούν να προχωρήσουν σε συνεργασίες  με απτά αποτελέσματα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενους στους έλληνες εκπροσώπους των μεγαλυτέρων επιχειρήσεων της χώρας μας σημείωσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί είναι ότι καλύτερο έχει η Ελλάδα και ήρθαν μόνοι τους γιατί μπορούμε να αναπτύξουμε  ένα νέο τρόπο σκέψης και των δυο πλευρών σε όλα τα επίπεδα».
Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς έγινε δεκτός από τον ηγέτη του Κατάρ, Εμίρη Χαμιντ μπιν Χαλιφα Αλ-Θανιμε τη συνάντηση να είναι επίσης σε παρά πολύ καλό κλίμα.

Η επίσκεψη της ελληνικής  ποστολής αποτελεί πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης του Κατάρ με τους Gulf Times να έχουν κεντρικό χτύπημα στην πρώτη σελίδα τους «Καταρ και Ελλάδα δημιουργούν κοινό επενδυτικό fund», για την πρόταση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Εμιράτου για ένα  κοινό κουμπαρά των δυο χωρών ώστε να γίνουν επενδύσεις σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι και επίσκεψη σε ένα μεγάλο κατασκευαστικό πρότζεκτ, το Pearl Island, ένα τεχνητό νησί στον περσικό κόλπο που ολοκλήρωσε η κυβέρνηση του Κατάρ, με τη συμμετοχή μεγάλων ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου