Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που δίνουν σημασία μεγάλη στην ζωή…!



Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που δίνουν σημασία μεγάλη στην ζωή…!

Λένε ότι κάθε μέρα που περνάει είναι και διαφορετική. Κατά πόσο όμως αυτό ισχύει σε έναν κόσμο όπου τα πάντα γύρο μας έχουν μια τάση ομογενοποίησης και η καθημερινότητά έχει μετατραπεί σε μια ρουτίνα που μάταια προσπαθούμε να ξεγελάσουμε?
Αν ρίξουμε μια ματιά γύρο μας γρήγορα θα διαπιστώσουμε πως,  αν όχι όλοι οι περισσότεροι,  ντυνόμαστε με τον ίδιο τρόπο, μιλάμε και συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο και καταλήγουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις.
Υπάρχουν όμως στιγμές που σου δίνουν το έναυσμα για να κάνεις κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό και τότε ξεγελάς την ρουτίνα- με τις λεπτομέρειες- που θα σου δίνουν μια όμορφη χροιά αλλάγης και θα μένεις ευχαριστημένος με τον εαυτό σου και την ζωή.
Ας βάλουμε λοιπόν τις δικαιολογίες στο καλάθι των αχρήστων και ας αρχήσουμε να κάνουμε μικρά πράγματα τόσο για εμάς όσο και για τους γύρο μας. Τα απαραίτητα συστατικά έιναι λίγη θέληση και φαντασία. Σκεφτέιτε, πόσες φορές κάνατε κάποιον χαρούμενο επειδή κάνατε κάτι για αυτόν χωρίς όμως εκείνος να το περιμένει και οι αυθόρμητες στιγμές έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες ως οι πιο αξιοσημείωτες? Ας μην μένουμε λοιπόν απαθείς απέναντι στην ζωή.
Αν θέλετε πραγματικά να ζήσετε τη ζωή σας, να βιώσετε εμπειρίες, να την απολαύσετε στο μέγιστο, ξεκινήστε με την κινητήριος δύναμη, την αγάπη. Ξεκινήστε να νοιάζεστε πραγματικά για τους ανθρώπους που αγαπάτε και κάντε πράγματα μαζί τους.  Κάντε τους μια έκπληξη, πηγαίντε μια βόλτα, μαγιρέψτε μαζί!
Μην αναβάλετε πράγματα σκεπτόμενοι ότι θα τα κάνετε αργότερα. Η ζωή είναι για να ζούμε το σήμερα και το κάθε λεπτό που περνάει.
Μην κλείνετε την πόρτα μπροστά σε καινούριες προκλήσεις και σε ιδέες που δεν σας αρέσουν διότι μέσα από την δράση ανακαλύπτουμε νέες πτυχές του εαυτού μας που τελικά μπορεί και να μας αρέσουν.
Σταματήστε να θεωρήτε τα πάντα δεδομένα και προσπαθείστε να απολαμβάνετε και τα πιο μικρά και καθημερινά πράγματα της ζωής και προπαντώς δώστε αξία σε αυτά.
Ελλατώστε τις ώρες που βλέπετε τηλεόραση και προτιμήστε να κάνετε κάτι δημιουργικό και δραστήριο, είτε μόνοι σας είτε με τους φίλους σας και την οικογένειά σας.
Το να κατορθώσουμε να ξεφύγουμε από την βάναυση ρουτίνα χρειάζεται τόλμη που μπορούμε όμως να αντλήσουμε μέσα από την ψυχή μας και αυτή με την συνέχεια θα μας ανταμείψει καθώς θα νοιώσουμε πληρότητα και έτσι θα έχουμε βρει το δικό μας νόημα της ζωής. Οπότε πριν ξεκινήσουμε να δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες και να κάνουμε μικρές αλλά σημαντικές πράξεις ας αναρωτηθούμε κατά πόσο ζούμε ή απλά υπάρχουμε!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΣΥΝΤΑΞΗ : Ιωάννα Νουσινάνου – Μάρτη, φοιτήτρια, τμήμα Δ.Σ. και Επικοινωνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου