Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Δύο ξαδέρφια - Πέντε δημοσιογράφοι - Τέσσερις γυναίκες στην νέα κυβέρνηση




Δύο ξαδέρφια - Πέντε δημοσιογράφοι - Τέσσερις 
γυναίκες στην νέα κυβέρνηση



Δύο ξαδέρφια στην ίδια κυβέρνηση


Παρά το γεγονός ότι πολιτεύονταν σε δύο αντίπαλα κόμματα οι σχέσεις τους χάλασαν μόνο όταν «έπεσε» το μαύρο στην ΕΡΤ.
Ήταν τότε που, όχι μόνο λόγω συνωνυμίας αλλά και λόγω οικογενειακών δεσμών, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου εισέπραττε στην Εύβοια - την κοινή εκλογική περιφέρεια- τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων.
Με τον ανασχηματισμό τα δύο πρώτα ξαδέλφια -δυο αδελφών παιδιά - έρχονται πάλι κοντά.
Και είναι αναγκασμένοι να παραμερίσουν τις διαφορές τους, να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να θυμηθούν ότι ... το αίμα νερό δεν γίνεται.


Πέντε δημοσιογράφοι στην κυβέρνηση



Πέντε συνολικά δημοσιογράφοι συμμετέχουν στονέο κυβερνητικό σχήμα.
Συγκεκριμένα στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν οι κ.κ. Σίμος Κεδίκογλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος), Γιάννης Μιχελάκης (υπουργός Εσωτερικών), Κώστας Γκιουλέκας (υφυπουργός Παιδείας), Γιάννης Ανδριανός (υφυπουργός Αθλητισμού), Παντελής Καψής (υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης).
Θα ήταν έξι, αλλά η αποχώρηση της Σοφίας Βούλτεψη μείωσε τον αριθμό.

Τέσσερις οι γυναίκες στο νέο υπουργικό


Μπορεί στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα, να συμμετείχαν μόλις δύο γυναίκες, ωστόσο στη νέα κυβέρνηση ο αριθμός τους διπλασιάστηκε.
Συγκεκριμένα, στην προηγούμενη κυβέρνηση συμμετείχαν μόνο οι κυρίες Όλγα Κεφαλογιάννηκαι Φωτεινή Σκοπούλη, γεγονός που τότε, είχε σχολιαστεί έντονα.
Το «ασθενές» φύλο τελικά αποδεικνύεται ισχυρό, με την παρουσία των γυναικών να είναι εντονότερη στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Η ΌλγαΚεφαλογιάννη παραμένει στη θέση της υπουργού Τουρισμού ενώ στην κυβέρνηση προστέθηκαν και οι κυρίες Φώφη Γεννηματά,Εύη Χριστοφιλοπούλου και Ζέτα Μακρή (που πήρε τη θέση της Σοφίας Βούλτεψη).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου