Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ...





ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ... 


Την επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας σήμανε ο Αντώνης Σαμαράς, με την εναρκτήρια ομιλία του από το βήμα του 9ου Συνεδρίου του κόμματος, απευθύνοντας παράλληλα προσκλητήριο ενότητας «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη Νέα Ελλάδα».
«Το χρέος μας έχει όνομα και είναι Νέα Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της», είπε, ενώ έκλεισε την ομιλία του παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούδα, «Θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα, θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα, γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ, με την ελπίδα και το θαύμα».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην προσφορά της τρικομματικής μέχρι πρόσφατα, κυβέρνησης, σημειώνοντας πως «μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα «σενάρια της καταστροφής», ενώ τόνισε πως στόχος της δικομματικής πλέον κυβέρνησης, είναι η εξάντληση της τετραετίας, προκειμένου να «χτιστεί η νέα Ελλάδα», όχι μόνο με τη στήριξη των δυνάμεων εκείνων που συμμετέχουν στη διακυβέρνηση, αλλά και εκείνων που δεν συμμετέχουν και έχουν ως κοινό παρονομαστή την Ευρώπη.

O TAP ήταν μόνο η αρχή των καλών ειδήσεων για τη χώρα

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον αγωγό TAP, σημειώνοντας πως η κατασκευή του βάζει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των ενεργειακών μεταφορών, και την καθιστά ενεργειακό κόμβο και πόλο επενδύσεων, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας.
«Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας», είπε ο κ. Σαμαράς, που  προανήγγειλε ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερες τέτοιες ειδήσεις και πως το πρόβλημα με τη ΔΕΠΑ θα ξεπεραστεί γρήγορα, καθώς «σκόνταψε προσωρινά και για λόγους άσχετους με την Ελλάδα».

Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στενοχωριέται ο κ. Τσίπρας

«Προτιμώ να διαψεύδεται ο κ. Τσίπρας και να χαίρεται η Ελλάδα, παρά να χαίρεται ο κ. Τσίπρας, επειδή χάνει η Ελλάδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας και τις υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις, ενώ έθεσε ως βασικό στόχο της κυβέρνησής του, τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, για να ανακουφιστεί ο κόσμος και να βγει η χώρα από τα μνημόνια.
«Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχει ανάγκη από δανεικά» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς που χαρακτήρισε τη ΝΔ «τριπλά δικαιωμένη»: πρώτη δικαίωση το 2009, όταν ο Κώστας Καραμανλής είχε εισηγηθεί ήπια μέτρα λιτότητας, «δικαιώθηκε και δικαιώθηκε πλήρως» είπε ο πρωθυπουργός, δεύτερη δικαίωση το «όχι» που είπε ο ίδιος στο λάθος του πρώτου μνημονίου και τρίτη, τον τελευταίο χρόνο με τις επιλογές της κυβέρνησης που ανοίγουν ¨τη λεωφόρο για Ανάκαμψη».

Κλείσιμο της ΕΡΤ: Τέρμα στα ακριβά ελαττώματα των λίγων

Ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός. Πρώτος αποδέκτης ο ελληνικός λαός, ότι «τις θυσίες θα τις μοιραστούν όλοι» και πως «οι βολεμένοι του χθες δεν αποτελούν εξαίρεση» και δεύτερος αποδέκτης όλοι όσοι «έχουν μάθει να θεωρούν τη δημόσια περιουσία ατομικό τους «τσιφλίκι» και είναι έτοιμοι να κατεβάζουν διακόπτες ή να κάνουν «πειρατικές εκπομπές» ή να εκβιάζουν την κυβέρνηση».
«Η λογική των καταλήψεων τέλος! Προχωράμε με τον νόμο, εφαρμόζουμε τον νόμο, κανένας δεν είναι πάνω από τον νόμο», διαμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας πως «καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε αληθινά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση».
«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε πως δεν βλέπουμε αυτά που βλέπουν τώρα οι εισαγγελείς για τις απίστευτες υπερωρίες και σπατάλες», ανέφερε, ενώ σημείωσε πως στην ΕΡΤ διέπραξαν σφάλματα όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, καθώς και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ διόριζαν, όμως «κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς» και για αυτό θα πρέπει η δημόσια ραδιοτηλεόραση «να στελεχωθεί αξιοκρατικά» και να «βρίσκεται μακριά από κομματικές επιρροές».
«Χωρίς να σπάσεις αυγά, σε αυτή την Ελλάδα ομελέτα δεν γίνεται. Και χωρίς συγκρούσεις με τα προνόμια και με τα κάστρα των βολεμένων, δεν θα υπάρχουν μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.
Μάλιστα επανήλθε μετά τη σύντομη αδιαθεσία του τονίζοντας πως «στους αγώνες μένουμε πάντα όρθιοι, δεν πέφτουμε ποτέ» και έστρεψε τα πυρά του στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία φωτογράφισε ότι υποθάλπουν και στηρίζουν συντεχνιακές πρακτικές, εμφανιζόμενοι ως «προοδευτικοί», όταν «κάθε τόσο ταυτίζονται στη Βουλή και ψηφίζουν και μαζί  με τους νεοναζί», όπως είπε, «που ιδεολογία τους είναι το μίσος και εκθέτουν την Ελλάδα. Και τα δύο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα. Σήμερα τους το λέμε ξεκάθαρα δεν θα τους αφήσουμε», κατέληξε.

Επενδύσεις, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, για να αλλάξουμε τη μοίρα μας

«Οι αξίες της παράταξής μας αποτελούν τα καλύτερα θεμέλια για τη νέα Ελλάδα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση.
«Επιχειρηματικότητα σημαίνει χαμηλή φορολογία και πόλεμο στην γραφειοκρατία, την γραφειοκρατία την καταπολεμούμε, όσον αφορά την φορολογία πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ελλείμματα, δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά, ωστόσο διευρύνουμε την φορολογική βάση» σημείωσε, ενώ δήλωσε πως στόχος του είναι ο φόρος για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα να φθάσει στο 15%, κάτι μπορεί να επιτευχθεί σε 4 με 5 χρόνια καθώς «η Ελλάδα δεν μπορεί να κερδίσει τη μάχη αν δεν μειώσει τους φόρους». 

Τα συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και στις Ένοπλες Δυνάμεις

Εκτός από την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, ο κ. Σαμαράς προσδιόρισε ως αρχές της παράταξής του επίσης, την ασφάλεια του πολίτη, το δημόσιο συμφέρον και το εθνικό συμφέρον. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς και στους στρατιωτικούς, στους οποίους όπως είπε «αξίζει περισσότερος σεβασμός και πολύ καλύτερη μεταχείριση» υποσχόμενος ότι «θα κάνουμε πολλά περισσότερα για να ενισχύσουμε το έργο τους και να ανταμείψουμε τις προσπάθειές τους».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης λέγοντας πως «η χώρα μας υπέστη μία άοπλη εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. Τους βλέπουμε με συμπάθεια αλλά δεν τους αντέχει ούτε οικονομικά ούτε κοινωνικά η χώρα μας. Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, απλώς δεν γίνεται. Μέσα σε ένα χρόνο μειώσαμε την είσοδο στο ελάχιστο ενώ τους προωθούμε στις χώρες τους αλλά είναι δύσκολο έργο», πρόσθεσε.
Τέλος σχετικά με το εθνικό συμφέρον τόνισε πως «το έθνος μας ενώνει, το έθνος είναι η κοινή πατρίδα που έχουν οι πολίτες, χώρες χωρίς εθνική υπόσταση δεν είναι χώρες είναι χώροι πιόνια στα χέρια των ισχυρών. Η Ελλάδα είναι χώρα όχι χώρος και οι Έλληνες είναι λαός δεν είναι πληθυσμός», ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως «το εθνικό συμφέρον είναι απόλυτα συμβατό με την ευρωπαϊκή ταυτότητα της παράταξης», ενώ μίλησε και για τις σχέσεις με τα γειτονικά κράτη και τα Σκόπια, λέγοντας πως «αν θέλουν στην Ευρώπη θα τα βοηθήσουμε αλλά πρέπει να παραιτηθούν από τον αλυτρωτισμό τους και να συμφωνήσουν σε ένα όνομα για κάθε χρήση που δεν θα θίγει την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Το όραμα Σαμαρά για τη Νέα Ελλάδα

Ο Αντώνης Σαμαράς περιέγραψε και το όραμά του για τη Νέα Ελλάδα:
Πρώτον, θα είναι μία χώρα που θα βασίζεται στις δυνάμεις της και όχι σε δανεικά και να αξιοποιεί τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού της. Δεν θα πάει χαμένο κανένα μυαλό, κανένα ταλέντο. μια χώρα που θα βασίζεται στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα.
Δεύτερον, μια χώρα που να υπερασπίζεται τα εθνικά της δικαιώματα, που μπορεί να μεγαλουργήσει συμμετέχοντας στα διεθνή δρώμενα και να γίνει μαζί με την Κύπρο παράγοντας σταθερότητας στην Μεσόγειο και οικονομικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια, χωρίς να αναζητά υιοθεσία από κανέναν, αλλά κερδίζοντας τον σεβασμό όλων, μέσα από την Ανάπτυξη που θα θωρακίσει τη εθνική μας κυριαρχία.
Τρίτον, να έχει ως πηγή δύναμης τη δημοκρατία, όχι με την έννοια του κομματικού κράτους και των προνομίων. Δημοκρατία θα σημαίνει σταθερότητα και δημοκρατική τάξη όπου κανείς δεν εκβιάζει και στο δημόσιο συμφέρον θα υποτάσσονται τα πάντα και οι πάντες. Πηγή δύναμης για τη νέα Ελλάδα θα είναι «ο πολιτισμός της, ο ελληνικός πολιτισμός που είναι η μήτρα του σύγχρονου πολιτισμού».








newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου