Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Οι τύποι επιτηρητών μέσα στην εξεταστική

Οι τύποι επιτηρητών μέσα στην εξεταστική

Είτε είναι η πρώτη σου εξεταστική, είτε η χιλιοστή  κάποια πράγματα μένουν – και θα μένουν για πάντα - σταθερά. Ένα από αυτά είναι οι επιτηρητές γιατί από αυτούς θα εξαρτηθεί κατά ένα μεγάλο βαθμό, αν περάσεις το μάθημα. Παρακάτω θα καταλάβεις το γιατί…
 


Από τους πιο συχνούς είναι ο επιτηρητής που μπαίνει μέσα και έχει το βλέμμα «Σας βαριέμαι αφόρητα, βαριέμαι που ξύπνησα, που ντύθηκα και που ήρθα!». Εννοείται ότι δεν κουνιέται φύλλο στην αίθουσα γιατί κανείς δεν θέλει να ενοχλήσει την ησυχία του. 
«Θα περάσω το μάθημα;» Ναι, σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει (σπάνια δηλαδή) και τα σκονάκια… -συγγνώμη τις βοηθητικές σημειώσεις εννοούσα- να βγάλεις, δεν θα σου πει τίποτα. Μόνο κάνε γρήγορα γιατί βαριέται!


Άλλη μια κατηγορία είναι οι «φιλενάδες». Πηγαίνουν σετάκι δυο – δυο, απαιτούν απόλυτη ησυχία, την ίδια ώρα που συζητάνε για τα δικά τους. Σε περίπτωση βέβαια, που τους κάνεις παρατήρηση απαντάνε «Εσύ, στο γραπτό σου!»  και συνεχίζουν την κουβεντούλα τους για τις γιορτές, ποια δίαιτα είναι καλύτερη κ.α
«θα περάσω το μάθημα;» Όχι! Φυσικά και όχι, αν έχεις διαβάσει, δεν θα συγκεντρωθείς και αν πας να αντιγράψεις ή να χρησιμοποιήσεις τις «βοηθητικές σημειώσεις» , παρ όλου που μιλάνε όλη την ώρα, έχουν μάτια και… στη πλάτη!


Ο… κακός, αυτός είναι πολύ χειρότερος από αυτόν που βαριέται, είναι αυτός που ακόμα και «καλημέρα» να πει θα ακουστεί σαν  διαταγή, μερικές φορές σκέφτεσαι ότι θα του πήγαιναν τρελά τα χακί! Ο μόνος τρόπος να επιβιώσεις είναι  να φύγεις γρήγορα..
«Θα περάσω το μάθημα;» Μόνο αν έχεις διαβάσει…


Το άλλο άκρο βέβαια είναι ο υπερ-χαλαρός. Φωνές, γέλια, κουβεντούλα στα χαλαρά, σκονάκια δεξιά αριστερά… και όλοι είναι ευτυχισμένοι. Προσοχή δεν πρέπει ποτέ να βρεθούν στην ίδια αίθουσα με τον «κακό»!
«Θα περάσω το μάθημα;» Χαλλλλλαρά… 


Ένα παρακλάδι του χαλαρού επιτηρητή είναι ο ευγενικός. Είναι ο κυριούλης που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει, είναι αόρατος για όλους τους φοιτητές και μερικές φορές θα «σπάσει» τη σιωπή του και θα ψιθυρίσει ένα «Σας παρακαλώ παιδιά».
«Θα περάσω το μάθημα;» Καλά το ρωτάς;;


Κάτι πιο ευχάριστο.. ο ωραίος! Είναι η στιγμή που μπαίνει στην αίθουσα και όλα τα μάτια είναι καρφωμένα πάνω του. Είτε είναι γυναίκα είτε είναι άντρας σίγουρα θα έχεις πολλές απορίες: που να γράψεις το όνομα σου, αν το χρώμα του στυλό σου είναι το «κατάλληλο» μπλε για το γραπτό, πόσο χρονών να είναι άραγε…
«Θα περάσω το μάθημα;» Ποιο μάθημα; Που να το περάσω;


Τέλος ο “Greek lover”, φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με τον παραπάνω. Απλά είναι ένας καλοστεκούμενος 45άρης που φλερτάρει με τις φοιτήτριες. 
«Θα περάσω το μάθημα;» Κοίτα, αν είσαι κοπέλα εξαρτάται από το τι φοράς αν είσαι άντρας επίσης εξαρτάται από το τι φοράει η διπλανή σου για να δεις τα σκονάκια! 


mycampus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου